23 aprilie 2009

A treia victima a terorii comuniste din Basarabia


Cadavrul lui Eugen Ţapu, un tânăr de 26 de ani, căruia îi plăcea să joace rugby, a fost adus la Soroca de către poliţie într-un sicriu ermetizat. Aceştia au lăsat părinţilor certificatul de deces şi, fără a oferi careva comentarii, au plecat. Mâine, 17 aprilie, corpul neînsufleţit al lui Eugen Ţapu va fi înmormântat. Referitor la cauza decesului, familia tânărului nu cunoaşte nimic. Potrivit lui Victor Său, primarul or. Soroca, există o legătură dintre decesul Eugen Ţapu şi protestul din 7 aprilie, deoarece poliţia refuză să ofere explicaţii suplimentare şi coincide data decesului cu data mitingului de la Parlament şi Preşedinţie.
Contactată de UNIMEDIA să ne ofere informaţii suplimentare, Tatiana Ţapu, sora răposatului, a declarat că “Eugen a decedat acum 9 zile. În rest, nu cunoaştem nimic”.
Primarul or. Soroca a mai precizat că deja cadavrul tânărului este într-o stare de descompunere. “Am sunat preoţii din Soroca şi vom fi mâine la înmormântare. Nimeni nu ştie unde a fost găsit. Poliţia nu oferă nicio informaţie. Există o legătură dintre acţiunea de protest din 7 aprilie şi moartea lui Eugen Ţapu, deoarece poliţia refuză să ofere explicaţii suplimentare şi coincide data decesului cu data mitingului de la Parlament şi Preşedinţie”, a mai declarat Victor Său.
Potrivit Ziarului de gardă, versiunea poliţiei este că Eugen Ţapu s-ar fi spânzurat într-un imobil din Chişinău cu şireturile de la încălţări. Ziarul mai precizează că familia pune la îndoială acest fapt, deoarece Eugen are peste 80 kg, astfel încât şireturile nu ar fi rezistat; Eugen nu are o tăietură pe gât care ar fi fost normal să apară după ce ar fi atârnat câteva zile de aceste şireturi; Eugen a fost un băiat plin de viaţă şi nu a dat niciodată de bănuit că ar fi copleşit de pesimism.
UNIMEDIA precizează că Eugen Ţapu a studiat la şcoala nr. 1 şi la liceul “C. Stere” din Soroca şi, ulterior, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.
Amintim că, anterior, presa a scris despre alţi doi tineri, care au murit după ce au fost maltrataţi de către poliţie, în urma acţiunilor de protest de la Parlament şi Preşedinţie.

Niciun comentariu: