8 decembrie 2008

Documentare I

Vezi si Filme online (I), Filme online (II), Filme online (III), Filme de referinta, Documentare (II), Documentare (III).
Pentru a vedea filmul aşteptaţi câteva momente după ‘play’ (puteţi selecta opţiunea ‘pe tot ecranul’). Browser-ul recomandat este Mozilla Firefox.

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu



Viata lui Buddha

Buddha (Sanskrit, Pali, altele: literal Cel Treaz, din rădăcina: √budh, “a trezi”) este un titlu folosit în Budism pentru toţi cei care şi-au împlinit potenţialul de dezvoltare personală, descoperindu-şi luminarea (bodhi), deşi este adesea folosit pentru a se referi la Siddhartha Gautama, fondatorul Budismului.
În general, Budiştii nu îl consideră pe Siddhartha Gautama — care a trăit aproximativ între 623 î.Hr. şi 543 î.Hr., şi a obţinut bodhi în circa 588 î.Hr. — ca fiind primul sau ultimul Buddha. Din punctul de vedere al doctrinei Budismului clasic, Buddha este oricare persoană care redescoperă Dharma şi atinge luminarea, adunând suficientă karma pozitivă pentru a reuşi în acest scop. Au existat multe astfel de fiinţe de-a lungul timpului cosmic. Deci Gautama Buddha (cunoscut sub numele religios de Shakyamuni) este un membru al unei linii spirituale de Buddha Supremi, care vine din trecutul întunecat şi merge în viitorul îndepărtat. Predecesorul său imediat a fost Dipankara Buddha, şi succesorul său va fi numit Maitreya.



Golgota Basarabiei



Stalin, cel mai diabolic dictator (cel mai mare criminal) din istorie



Decembrie 1989: Căderea dictaturii comuniste



Povestea sovietelor

Acesta este un documentar de prima mana, al regizorului Edvins Snore. Filmul spune povestea regimului sovietic si cum URSS au ajutat Germania nazista la instaurarea Holocaustului.

Partea I


Partea a II-a


Mişcarea legionară



Viata lui Hitler

Adolf Hitler, lider al Partidului Muncitoresc German Naţional-Socialist, cancelar al Germaniei din 1933, iar din 1934 conducător absolut al Germaniei, a fost unul din cei mai cruzi dictatori din istoria omenirii. Cautarea indicilor ne face sa ne intoarcem in 1889, cand Hitler s-a nascut in Braunau, Austria. Prima intrebare a investigatorilor este: copilaria lui Hitler ofera indicii despre factorii care i-au modelat conceptiile fanatice?



In cautarea aztecilor

Indienii azteci, care sunt cunoscuti pentru dominarea lor din sudul si centrul Mexicului, au domnit între secolele 14 si 16. Numele lor este derivat din Azatlan, patria de nord. Aztecii s-au format dupa civilizatia Toltec aparuta atunci când sute de oameni au venit spre Lacul Texcoco.



Colosseumul din Roma – Arena mortii

Colosseum-ul din Roma este una dintre cele mai uimitoare cladiri din lume. Acest imens stadion oval a fost casa si spectatorul celor mai violente si mortale competitii sportive din istorie, luptele gladiatorilor. Gladiatorul roman, a carui poveste este spusa aici, este Verus, unul dintre cei doi învingatori în lupta prezentata in acest documentar.



Tunurile uriase ale lui Hitler

“Germania nazista reusise sa fabrice un reactor si o arma nucleara cu putin timp inainte de incheierea celui de-al doilea razboi mondial”, a afirmat un istoric german. Istoria din spatele armelor monstru ale lui Hitler, cum ar fi Anzio Annie si Thor. Pe timpul liniştii din perioada interbelică, ofiţerii germani şi cei sovietici au experimentat împreună – la “Lipetk”, “Kama” şi “Tomka” – gazele toxice şi bombele incendiare. În timp ce în fabrici secrete de pe teritoriul URSS s-au construit avioanele militare, blindatele şi tancurile germane care au făcut posibil blitzkrieg-ul lui Hitler, care doar a accelerat, după 1933, un proces care era deja în desfăşurare.

Niciun comentariu: