15 aprilie 2009

Două decenii cu mâncătorii de rahat roşu. Şi chiar mai mult decât atât (I)


CNSAS confirma apucaturile lui Vadim: pedofilie si proxenetism

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor ar putea fi acuzat de pedofilie si proxene-tism, dupa ce Colegiul CNSAS a stabilit ieri, ca informatiile publicate de Acade-mia Catavencu sub titlul "Vadim i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu" sunt perfect adevarate. "Apucaturile" lui Vadim au facut si prima victima, secreta-rul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet inaintandu-si demisia din functie. Decizia a survenit ca urmare a incercarilor acestuia de a musamaliza intreaga poveste, folosind in acest scop chiar institutia pe care o reprezinta. Mai exact, Buchet - care este reprezentantul PRM in Colegiul CNSAS a dat publicitatii, in numele Consiliului, un comunicat de presa, in care a precizat ca informatiile furnizate de Academia Catavencu sunt false.

Suparati pe demersul lui Buchet, membrii Colegiului l-au tras pe acesta la raspundere, iar Buchet a decis sa paraseasca functia de secretar al Colegiului. In locul de secretar al Colegiului a fost numit reprezentantul UDMR in CNSAS, Ladislau Cendes, "ceea ce-i place cel mai mult lui Vadim", potrivit lui Mircea Dinescu. Intr-o adresa catre Parchet, Ministerul Administratiei si Internelor arata ca Anita Barton s-a nascut in 1967, deci in 1986 era majora. Raman totusi infractiunile comise de Vadim in legatura cu minora Anisoara Burlan, asa cum apare ea pomenita in dosarele Securitatii.

Informatiile din Catavencu corespund cu originalul din Arhiva

Intr-un comunicat remis redactiei, Colegiul a anuntat ca informatiile publicate de Academia Catavencu privindu-l pe C.V. Tudor corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS. Membrii Colegiului au explicat ca demersul lor este urmarea solicitarii lui C.V. Tudor, care a cerut CNSAS sa se pronunte daca informatiile tehnice corespund sau nu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS. "Incalcand uzuantele, secretarul Colegiului, Constantin Buchet, a redactat un comunicat, transmis presei de Directia Relatii Publice a CNSAS, prin care arata ca articolul din Academia Catavencu contine informatii false", se precizeaza in comunicat. Colegiul CNSAS a analizat dosarele in cauza, intocmite de securitate pe numele lui C.V. Tudor si Eugen Barbu si a stabilit ca informatiile publicate de Academia Catavencu corespund cu originalul existent in Arhiva CNSAS, respectiv volumele 3, 4, 5 si 8 din dosarul D 176. Colegiul CNSAS a precizat ca secretarul Constantin Buchet si-a asumat actiunea si si-a inaintat demisia din functie, demisia fiind acceptata.

"Buchetul a fost dat jos din vaza", a exclamat Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, referindu-se la demisia colegului sau din Consiliu. El a explicat ca nu-si explica reactia lui Buchet si nici pe a lui Vadim fata de toata aceasta poveste. "La dosarul "Cultura", la care a facut referire Academia Catavencu, are acces toata presa. Acel dialog exista", a comentat Dinescu. In opinia sa, Buchet a "fost cuprins de o nebunie" cand a decis sa ofere acel comunicat presei. "Nu pot sa inteleg nici ce spera Vadim in momentul in care ne-a cerut punctul de vedere. Toata aceasta poveste este vecina cu nebunia", a punctat reprezentantul CNSAS. El a explicat ca acest Colegiu nu are absolut nici o putere in a sesiza organele abilitate in legatura cu "fetitele lui Vadim". "Noi nu ne ocupam de securitatea sexuala, ci de securitatea ca politie politica". "Oricum i-am facut un cadou lui Vadim. In locul lui Buchet, ca secretar al CNSAS l-am numit pe Ladislau Cendes, un ungur. Exact ce-i place mai mult liderului PRM", a adaugat Dinescu. El a recunoscut de altfel ca-i este mila de Buchet, pe care, crede Dinescu, "l-o fi apucat o dragoste nebuna" pentru Vadim.

Pedofilie si proxenetism

Academia Catavencu a publicat, in urma cu doua saptamani, cateva fragmente din dosarul de Securitate al lui Corneliu Vadim Tudor care releva fapte de natura penala savarsite de seful PRM inainte de 1989: pedofilie si proxenetism. Catavencu a prezentat extrase din convorbirile telefonice interceptate de fosta Securitate, in care Corneliu Vadim Tudor ii promitea prietenului sau de la Uniunea Scriitorilor, Eugen Barbu, intalniri cu minore de 15 ani. "Academia Catavencu" a sustinut atunci ca aceste documente au fost ascunse de trimisul PRM in CNSAS, Constantin Buchet.

Extrase din dosarul publicat de Academia Catavencu

Dosarul 176, volumul 3, filele 288-291, intocmit de fosta Securitate, privind stenograma convorbirilor dintre Eugen Barbu si Corneliu Vadim Tudor.

21.09.1981, la ora 14.14

Eugen Barbu (E.B.) este sunat de Coneliu Vadim Tudor (C.V.T.):

C.V.T.: Alo, salut "patronelo"!

E.B.: Mai, acum nu este ora 12.00.

C.V.T.: Pai, de ce?

E.B.: N-a fost vorba ca dai telefon?

C.V.T.: Pai, daca am fost "arestat" de numita Gina (?) de la Pescarus. Uite, vrea sa-ti transmita salutari.

E.B.: Da. Cine-i?

Dna: Alo! Domnu' Barbu?

E.B.: Da.

Dna: Buna ziua!

E.B.: Ce cauti acolo?

Dna: Unde?

E.B.: La Vadim.

Dna: Nu sunt la Vadim.

E.B.: Dar unde?

Dna: La Athenee Palace.

E.B. (razand): Bravo! Si ce faceti voi?

Dna: Stam si ne f....

E.B. (razand): Vai! Ce... aoleu!

Dna: Imi place de dvs.

E.B.: Iti sufla Vadim, da-l incoace sa-l instruiesc.

Dna: As vrea sa ne intalnim.

E.B.: Bine, fii cuminte acolo.

Dna: Da, da. Vi-l dau la telefon.

C.V.T.: Patroane, te-a sunat "persoana"?

E.B.: Nu.

C.V.T.: M-a sunat pe mine sa-mi ceara numarul, dar i-am spus ca e riscant sa ti-l dau, pentru ca se intoarce doamna. A insistat, dar nu i l-am dat. Insa suna dumneata.

E.B.: Nu fac chestia asta.

C.V.T.: Iti dau numarul.

E.B.: Nu fac chestia asta. Tu nu vii incoace, ce faci?

C.V.T. Spune ca o sa vina mai pe seara la E.B., pentru ca acum sta sa-si revina ca "l-a demolat asta".

10.11.1981, la ora 14.33,

Barbu este sunat de C.V. Tudor, relatarea ofiterului de Securitate.

(...) E.B. spune ca aseara la ora 22.00 l-a cautat, dar nu era acasa. C.V.T. spune ca la ora aceea "era la biserica Alba, sugea a doua tata" si a ajuns acasa pe la ora 1.00 dupa care a citit pana la ziua". (Filele 255-256).

22.09.1986

Apar primele nume in stenogramele convorbirilor telefonice purtate de Barbu cu Tudor: "In cursul dupa-amiezii, "Ticu" (numele conspirativ al lui Vadim Tudor - n.r.) a fost vizitat de o iubita de-a lui ANITA BARTON, de 15 ani. A mai avut o serie de telefoane de aranjamente si pile, precum si referitoare la filme si casete. La ora 19.05 ANITA era inca la el. A venit la ora 15.00". (Fila 31).

20.06.1987, la ora 9.31

"Maestrul" discuta cu Vadim la telefon. "Maestrul" ii cere lui Vadim sa dea telefon la Ani pentru a-i aranja o intalnire (amoroasa) cu aceasta. Vadim asteapta ca Ani sa-l sune pentru a perfecta o eventuala intalnire intre ea si "Maestru". (Filele 15-16). Misterioasa copila este Anisoara Burlan, in varsta de 15 ani.

Niciun comentariu: