17 noiembrie 2008

Anunţuri

Silviu Prigoană, unul din autorii ţiganizării României

Până acum vreo 10 ani nu prea se ştia de Silviu Prigoană. Este ‘meritul’ ţigănuşului Dan Diaconescu, cel care l-a adus, contra cost, în studiourile jegoase ale OTV-ului, pentru a bate câmpii, pentru ‘boborul’ alienat al României. Ulterior, ‘handicapatul’ Prigoană a dat manele la tot cartieru’, acesta fiind patronul posturilor de televiziune TarafTV şi EtnoTV. Dar ‘deputatul independent în colegiul D15’ are şi site. Silviu Prigoana (fără ‘ă’) este plin de tot soiul de aberaţii, conform cu creierul de manelist al numitului Prigoană. De exemplu, (gun)oierul Prigoană despre sine: “Educatie: buna, foarte buna, 7 ani de acasa în principal, restul nu conteaza;…”. Adică, în România lui Prigoană nu contează c-ai absolvit o facultate sau un curs de furat portofele în Ferentari. Are şi două sondaje pe site, cu întrebări cretine, de genul: “Sunteţi de acord cu reducerea salariilor bugetarilor cu 25%?”. Păi, cine-i atât de tâmpit sau de cinic să fie de acord cu reducerea propriului salariu sau al unora de care depinde relaţia individului cu autorităţile statului!? Mi-a ‘plăcut’ şi http://www.prigoana.ro/blog/, acolo unde are un material “La multi ani Romania!” (fără diacritice), din 1 decembrie 2008. Nici o propoziţie despre România, ţara unde s-a-mbogăţit din gunoaie, mai ales umane, ci doar un filmuleţ luat de pe YouTube.

Ce înţeleg ziariştii securistului Dan Voiculescu prin deontologie profesională

Antena1, unul din posturile securistului Felix Voiculescu, este un model de cum NU trebuie să arate un mijloc de informare, fie el şi canal de televiziune. De exemplu, într-o ştire privind furturile repetate de biciclete în Bucureşti (capitală europeană?!), echipa Antenei1 ajunge, odată cu Poliţia, într-o localitate din Ilfov, unde sunt descoperiţi hoţii: nişte ţigănuşi de 14, 15 ani. Imaginile erau însă astfel date pe post încât feţele acelor ţigani nu se distingeau clar (doar un ţigan care fură e o raritate). Motivul s-ar înţelege dacă ar fi aplicat în toate cazurile. Nu mai este însă aplicat în cazul profesoarei care a lovit un poliţist. Mai mult, ziariştii lu’ Peşte de la Antena1 au mers la noul ei loc de muncă, într-un reportaj în care dădeau non-stop imaginile, în clar, cu profesoara care, fără să vrea, l-a atins pe poliţist. Aşa mi s-a părut, a vrut să-i îndepărteze braţul şi, din inerţie, mâna ei a atins faţa poliţistului, iar acesta, bărbat ‘adevărat’, nu-i aşa, a pocnit-o de-a binelea. Vorba aceea, dacă nu eşti capabil să iei o şpagă şi să loveşti o femeiei, nu poţi fi miliţian în Republica România, chiar dacă faci pe tine la vederea interlopilor. Revenind la Antena1, pentru cei de acolo nu există demnitatea unui profesor şi înţelegerea capacităţii lui de îndreptare, dar există demnitatea ţiganilor (hă, hă, hă), cei care-ţi fură bicicleta de mii de euro, într-o Românie tot mai ţiganizată. Hai Antenele, umpleţi de jeg această ţară, prin manele de Revelion şi ţigăneli ordinare în restul anului. Dom’le, chiar pe aceşti producători de ştiri nu-i întreabă nimeni de minima deontologie profesională?

În România profundă şpaga doboară valoarea

Pentru cei nefamiliarizaţi cu sistemul de învăţământ din România, trebuie precizat că un post în Educaţie se obţine în urma unui concurs, numit ‘Concurs de titularizare’. Pentru a obţine un post de profesor în învăţământul românesc, candidatul trebuie să obţină la concursul sus-amintit minim nota 7 (şapte). Dacă un candidat nu obţine această notă, dar a obţinut minim nota 5 (cinci) la acest concurs, poate cere suplinirea în învăţământ pentru un an şcolar, adică un contract de muncă pe o perioadă determinată, faţă de o perioadă nedeterminată (până la pensie), dacă ar fi obţinut minim nota 7 (şapte). În cazul în care doi candidaţi doresc acelaşi post la suplinire, se aplică nişte criterii, dintre care obligatoriu nota la titularizare, adică minim cinci (reţineţi acest amănunt foarte important pentru ceea ce urmează mai jos). Într-o comună de pe aici (Havîrna), la cea mai importantă şcoală din comună, au rămas nişte ore de istorie, la care râvneau doi candidaţi: Gheorghiu Andreea şi Grădinariu George-Marian. Prima este absolventă de ‘studii universitare cu licenţă’ (studii la fără frecvenţă, pentru cei care au prefixul mai mare decât 4), iar al doilea este absolvent de ‘studii superioare de lungă durată’. Gheorghiu Andreea obţine la titularizare nota 3 (trei), iar Grădinariu George-Marian obţine la acelaşi examen de titularizare nota 6,55. În aceste condiţii, Gheorghiu Andreea nu este nici măcar trecută la concursul de suplinire din luna august (cel de titularizare desfăşurându-se în iulie), neobţinând minim nota 5 (cinci). Şi acum urmează întrebarea de baraj: cine credeţi că a obţinut acele ore de istorie la Şcoala Havîrna (sau Havârna)? Uşor de ghicit, nu? Evident, cea care a obţinut 3 (trei) la titularizare şi nici macar nu avea dreptul să participe la concursul de suplinire. Cei care au ghicit sunt aşteptaţi cu şpaga la cei care promovează ‘valorile’ în comuna ‘europeană’ Havîrna.

Cristian Mungiu, laureatul de la Cannes, despre dictatura comunistă

Rep.: Cum trăieşte Ceauşescu în tine?

Cristian Mugiu: Prin tot felul de frici: să nu vină războiul (deşi nu mai mi-e clar între cine şi cine), să nu devin şomer (deşi nu sunt angajat), că n-o să am din ce trăi la pensie (deşi mi-am făcut două pensii private) şi din astea. Am rămas de pe urma comunismului cu senzaţia că nimic nu e stabil şi că orice e posibil, oricând, în special în rău.

Ce face jurnalista Irina Munteanu pentru banii lui Voiculescu

Căutând altceva pe net, am găsit un articol scris de Irina Munteanu, într-un fel de ediţie online a ‘Jurnalului Naţional’, ziarul securistului Dan Voiculescu. Stimabila s-a născut în Havârna (deşi pe indicatorul rutier de la intrarea în şi ieşirea din localitate scrie ‘Havîrna’, iar pe buletinele si cărţile de identitate a celor de pe aici scrie tot ‘Havîrna’), iar articolul are titlul Îngheţata ‘Polar’, un deliciu. Articolul începe abrupt: “În iunie 1989, Ciprian Zancu locuia în comuna Havârna, judeţul Botoşani, avea 13 ani şi se pregătea de admiterea la Liceul Sanitar.” Dar nimic despre cine este Ciprian Zancu şi de ce ar trebui să ştie cineva că lui Ciprian Zancu îi plăcea îngheţata polar. Şi începe Ciprian Zancu să povestească despre cât de bine era în comunism şi ce copilărie superfericită a avut el. Dacă Google nu ne minte, este posibil să fie unul şi acelaşi personaj cu avocatul Ciprian Zancu din Bucureşti. Fiind fiu de preot (mulţi dintre preoţi fiind turnători la Securitatea bolşevică), acesta povesteşte SF-uri despre acea perioadă. Numai că, dacă nu erai fiu de preot, tovarăşul Zancu, aveai aşa: doi saci de ştiuleţi de la colhoz, dacă erai agricultor, şi bătături zdravene în palmă dacă erai muncitor. Dar, asta-i România Securistică, Irina Munteanu i-a dat dat ocazia să bată câmpii despre dictatura comunistă. N-a precizat însă că cei vreo 70.000 de lei pentru care în familia Zancu s-a făcut consiliu de familie era o raritate în familiile din mediul rural, cei mai mulţi oameni trăind, la ţară, în cea mai cruntă sărăcie, fără pâine, fără minime condiţii decente de trai (azi se trăieşte bine la ţară comparativ cu acea perioadă). Mi-a plăcut un comentariu la cele scrise de Irina Munteanu (o limbă la adresa dictaturii): “daca si Polarul si pufuletii de asa zisa ciocolata erau colosale, de ce nu mancati voi ****, ca e acelasi lucru?”. Dacă era aşa bine în comunism, tovarăşul Zancu, de ce nu cereţi azil politic în Coreea de Nord, la fel de comunistă ca România lui Ceaşcă din acea perioadă?!

Ioan Rotundu şi metodele sale bolşevice de a face presă

Pentru cei care nu ştiu, Ioan Rotundu este un personaj ce are ‘în grijă’ Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, o publicaţie în care populaţia ‘educată’ a judeţului Botoşani îşi arată limitele de gândire şi limbaj. Singura mea nemulţumire legată de stimabilul s-a produs în vara anului 2010, atunci când l-am rugat, prin intermediul secretarei, sau cine mi-o fi răspuns la telefon, să şteargă un comentariu ţigănesc la adresa mea, postat de cineva din Mileanca sau Havîrna, în care eram desfiinţat de un semianalfabet de pe aici. Ioan Rotundu n-a mişcat un deget pentru a îndrepta transformarea netului într-o cocină de porcăieli. Dar haideţi să vedem cum se face presă în publicaţia mai sus amintită. Vine acest Rotundu (sau „ziaristu’” lui Rotundu) la, să zicem, Mileanca, mănâncă, bea, îşi umple portbagajul şi scrie articolul Pădurea contraatacă. Iată un fragment: “La Mileanca, primarul Ion Maftei este fiu de pădurar. Vicele, Ioan Puhăcel nu are origini silvice, dar probabil că în venele amândurora curge ceva sânge verde. În anul 2004 au primit de la Direcţia Silvică Botoşani prin contract de sponsorizare un număr de 20000 puieţi de salcâm cu care au împădurit pe dealurile de la Podu Morii o suprafaţă de 4 ha terenuri alunecătoare. Aceasta a fost doar o provocare şi un început. În anul 2005, primăria îşi produce prin eforturi proprii încă 80 000 puieţi de salcâm cu care în toamna aceluiaşi an mai împădureşte încă 16 ha, astfel că în anul 2006, dacă vei merge pe drumul de la Mileanca spre Scutari, pe dreapta, pe dealurile alunecătoare de la Podu Morii vei vedea zâmbind 20 hectare pădure de salcâmi.” Suntem în 2010, aşa încât, puteţi veni să vedeţi cele 20 de hectare de pădure zâmbind. Hai, domnul Rotundu, rătăceşte-te în pădurea de 20 de hectare! Acuzat de şantaj în 2006, Ioan Rotundu crede, greşit, că ţigăneala ţine loc de deontologie profesională. Dacă tot se laudă că are cel mai citit blog din judeţ, ar putea încerca să-şi educe publicul, nu să-şi afunde cititorii majoritar semianalfabeţi în bezna ignoranţei şi răutăţilor.

După ce au ucis şi mutilat tineri în 2009, boşevicii rusofoni vor să guverneze din nou la Chişinău

Urmaşii criminalilor din NKVD, ulterior KGB, azi FSB, cei care au transformat Basarabia românească în colhoz rusesc, aplicând metodele criminalului Putin, au ucis şi torturat tineri care şi-au afirmat identitatea naţională, în aprilie 2009. După ce, în mai multe rânduri, preluând tezele unor sceleraţi ruşi, a afirmat despre români că sunt ‘ţigani’, criminalul bolşevic Voronin vrea să-i guverneze pe tinerii mutilaţi de dictatura comunistă de la Chişinău, în 2009. În orice ţară normală, acest individ avea dorinţe, azi,după gratii. Numai că, susţinut de ţarul de la Moscova, rusofonul Voronin vrea din nou ciolanul puterii. Dacă avem o minimă morală şi un minim spirit civic, sau măcar un rest de sentiment naţional, ar trebui să fim alături de românii din Basarabia, alături de proeuropenii din Basarabia, pentru a-i sprijini să împiedice rusificarea acestei provincii româneşti. Toată admiraţia mea pentru Mihai Ghimpu, cel care a declarat ziua furtului Basarabiei de către ruşi drept zi de doliu pentru moldovenii de dincolo de Prut. Români, dincolo de castronul cu mâncare, pe care-l jeliţi seară de seară la televizor, există oameni care sunt prigoniţi pentru că se declară români. Faceţi ceva pentru ei: pe forumuri, pe bloguri, pe site-urile media etc. Arătaţi lumii că nu sunteţi mai prejos decât tinerii măcelăriţi de bolşevici în aprilie 2009. România mare nu ne-o dăruieşte nimeni, ea se obţine prin luptă si implicare. Ar fi momentul să arătăm că a fi român nu înseamnă numai să furi în Italia sau Franţa, ci mai înseamnă şi a nu uita fraţii care, vorba cântecului, ‘în veci vor fi fraţi’.

Occidentalii cam încurcă perioadele de dictatură

Întâmplător am descoperit site-ul http://www.coldwarjokes.com/, unde sunt ceva bancuri despre dictatori şi nu numai. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, dictatorul român Nicolae Ceauşescu are trecuţi anii de domnie 1960-1989. Au cam greşit cu 5 ani autorii site-ului, cei care, probabil, n-au trăit nici măcar o lună de dictatură, darămite cinci ani de teroare. Mai multe informaţii corecte despre Ceaşcă găsiţi pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C8%99escu. Iată un fragment dedicat celor care şi acum au gura ocupată cu fundul fostului dictator: “La 4 decembrie 1957, având gradul de general-locotenent de armată (fiind şeful Direcţiei Superioare Politice a Armatei şi adjunct al Ministrului Forţelor Armate), Ceauşescu a condus unităţile militare care au înăbuşit răscoala ţăranilor din Vadu Roşca (jud. Vrancea) care se împotriveau colectivizării forţate. Flancat de două tancuri, Ceauşescu ordonă personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate în camioanele care însoţeau tacurile. 9 ţărani sunt ucişi de gloanţe (Aurel Dimofte, Ionuţ Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) şi alţi 48 sunt răniţi.”

„Competentul” Crin Antonescu dă securişti la tot cartieru’

După ce s-a aliat cu securistul dovedit Dan Voiculescu, Crin Antonescu are nesimţirea de a ne explica ce frumos va fi dacă „Ei” ar guverna România. Dar cine este Crin? În ‘Curentul’ găsim oarece răspunsuri, într-un material intitulat Fişa de apreciere a cadrului didactic Crin Antonescu, din 1986: chiulangeală cronică. Iată un fragment: „Crin Antonescu s-a clasat anul trecut (2010) pe primul loc la chiul din Senat, el fiind absent în proporţie de 98,33%. (…)Astfel, lipsa de angajare şi de responsabilitate care-l caracterizează sunt „calităţi“ mult mai vechi ale lui Crin Antonescu. Într-un dosar ce conţine documente din perioada stagiaturii profesorului Antonescu am descoperit, printre altele, o „fişă de apreciere“ extrem de interesantă pe care i-a făcut-o directorul şcolii la care a fost repartizat. Cum era şi firesc, prima dintre „calităţile“ stagiarului Crin Antonescu a fost chiulul. Desigur, nu discutăm de chiulul cu ora, practicat de elevi, ci vorbim de chiulul cu lunile! Aşa se face că în primul an de stagiatură viitorul prezidenţiabil al mafiei politico-financiare a venit la şcoală cu o întârziere de cinci luni. Dacă mai întârzia puţin risca să-şi plătească studiile prelungite făcute la Universitatea Bucureşti. Maxi-concediul n-a fost suficient, profesoraşul continuând apoi să chiulească masiv şi de la ore.”

În România neocomuniştilor lui Ilici, tribunalele bolşevice din anii ’50 s-au mutat în stradă

Se constată în ultima perioadă că justiţia se face nu numai la tembelizor, ci şi în faţa sălilor de judecată. Până la urmă, ce contează ce probe există la un anumit process, din moment ce oricând pot fi adunaţi nişte gură-cască, tăietori de frunze la câini în această ţară şi în aceaastă lume, şi puşi să urle despre aşa-zisa nevinovăţie a unor mafioţi care au furat nişte bani, doar n-au dat în cap la oameni. Aşa cum ţigănuşul Dan Diaconescu aduna ţigani şi analfabeţi, indivizi fără ocupaţie şi fără moralitate, pentru a-şi proclama ‘nevinovăţia’, mai nou, orice încercare a justiţiei din România de a-şi face treaba determină la neocomuniştii din PSD şi la liberalii roşii reacţii care amintesc de anii ’50, atunci când crimele bolşevicilor erau deasupra legii. Liberali şi pesedişti înlocuiţi actuala justiţie cu una în care sunt condamnaţi numai găinarii mărunţi sau desfinţaţi-o de tot, doar aveţi hoardele voastre de ‘simpatizanţi’, care din prea multă ocupaţie sau contra cost, pot elibera pe oricine sau, dimpotrivă, pot executa pe oricine. Faptul că pupincuristul lui Ceaşcă (Vadim) molestează oamenii legii nu trezeşte nici un fior la liberalii de c..at şi la bolşevicii din România anului 2011, dar arestarea unora care au furat din banii europeni, dar din gaşca lor, trezeşte reacţii care amintesc în ce mocirlă se zbate dreptatea în România. Pesediştii nu trebuie să uite ca doar în România au putut fura 20 de ani fără ca nimeni să-i întrebe nimic. Iar acum când sunt întrebaţi îşi pun haitele de ‘aurolaci’ să facă justiţie în stradă. Mai uşor, stimaţi tovarăşi şi ‘preteni’, ruşii au plecat demult din România, aşa încât nu aveţi nici o şansă să aduceţi din nou teroarea anilor ’50, în care Ilici dădea comunism la tot cartieru’.

Cum au măcelărit ruşii populaţia românească din Basarabia

Un popor care-şi uită istoria şi strămoşii nu merită respectul mapamondului. Acest adevăr elementar este uitat de trepăduşii neocomunişti care se agita pe la tembelizor. Încă nu înţeleg cum pot românii (?) Ponta şi Antonescu să trateze Basarabia, adică Republica Moldova, ca pe un simplu vecin, cu care trebuie să avem relaţii bune. Înseamnă că aceste scursuri politice uită calvarul românilor din Basarabia, uită că am plătit ruşilor despăgubiri de război mulţi ani după 1945, deşi i-am ajutat să ajungă mai repede în inima Germaniei. Uită aceşti români decăzuţi că, multe zile după 23 august 1944, bolşevicii ruşi au arestat, împuşcat şi deportat ofiţeri români, care erau deja aliaţi cu armata roşie. În Basarabia, mai ales, crimele ruşilor au depăşit în barbarie tot ce făcuseră până atunci invadatorii Moldovei lui Ştefan. Pentru a înţelege şi a nu uita crimele bolşevicilor din Basarabia, avem modelul de cruzime maximă a tiranului Stalin faţă de polonezi, la Katyn. Polonezii merită respectul şi admiraţia noastră deoarece n-au uitat şi nu vor uita masacrul de la Katyn, un exemplu clasic al cruzimii bolşevicilor, cruzime prezentă şi în Basarabia, inclusiv în 2009, atunci când tineri nevinovaţi au fost măcelăriţi de trupele ruseşti aduse de criminalul Voronin. Masacrul de la Katyn, iată 'contribuţia' rusească la construirea unei Europe a civilizaţiei şi bunăstării.

Cum se manifestă nesimţirea PSD=PCR în Parlamentul European

Adrian Severin este reprezentantul neocomuniştilor români în Parlamentul European. Acest român (?) acuzat de corupţie nu are minima decenţă să demisioneze, aşa cum au făcut-o alţi doi parlamentari europeni implicaţi în scandal. Citându-l pe autorul favorit al bunicuţei PSD-ului, Ilici Iliescovici, adică pe Karl Marx, se pare că, pe lângă lanţuri, neocomuniştii din România mai au de pierdut şpăgile, vilele, conturile, traficul de influenţă, prezenţa la tembeliziunile mogulilor. Şi dacă, în perioada interbelică, cei câţiva ilegalişti comunişti veniţi de la Moscova aveau de pierdut, pe lângă lanţurile care-i legau de Stalin, şi vodca, atentatele la adresa siguranţei României, cedarea de teritorii româneşti ruşilor, plus banii de la tătucii ruşi, azi este un pic altfel: chiar dacă România pierde la imagine, neocomunistul Adrian Severin continuă viaţa de boier în Parlamentul European, pe banii fraierilor care mai cred că pesediştii fac ceva bun pentru România.

Românii, tot mai mulţi pe Facebook

Dacă nu ştiaţi, există Serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook in Romania (click pe link), acolo unde sunt prezentate informaţii şi clasamente interesante, referitoare la prezenţa românilor pe celebra reţea de socializare. Pentru a vedea clasamentul din fiecare judeţ, click pe judeţul respectiv, din imaginea de mai jos.

ZeroTV şi comunismul de cartier Ferentari

Criminalii şi violatorii fiind tot mai puţin dispuşi să-i asigure ţigănuşului Dan Diaconescu materia primă pentru emisiunile sale de că…t, acesta apelează tot mai des la Pavel Coruţ, un individ fără toate doagele la locul lor. După ce de-a lungul vremii a afirmat tot soiul de aberaţii (Hristos nu este fiul lui Dumnezeu, religia adevărată a românilor este legată de Zamolcles etc.), Pavel Coruţ, ţigan după unii, este lăsat să bată câmpii la ZeroTV. De exemplu, pe partea economică, ‘normalul’ Coruţ vede aşa reforma: Patriciu să plătească 90% impozit, tot îi mai rămâne ceva, Copos 60% impozit, iar cel care câştigă 1.000 lei lunar să nu plătească deloc impozit, să trăiască şi familia lui. Şi ar fi un comunism cum nici Ceaşcă n-a îndrăznit să facă: de la fiecare după capacitate, la fiecare după nevoi. Numai că cine-i atât de fraier să muncească pentru ca, din banii lui, să se construiască drumuri, spitale, şcoli etc. de care să se folosească toţi, inclusiv cei care nu plătesc nimic. Păi, numai la Canal munceai pentru clasa muncitoare, până îţi lua Marx sufletul de ‘burghez’. O alta idee ‘genială’ a acestui Coruţ dus cu pluta este cultivarea întregului pământ arabil al României, cum era odată, atunci când se exportau alimente pentru trupele NATO din Germania. Dar cine făcea agricultură pe vremea dictaturii comuniste? Elevii, studenţii, militarii, muncitorii, adică erai dus cu biciul la muncă patriotică, pentru viitoarele milioane de euro ale securistului ‘Felix’ Voiculescu, patronul Antenelor foştilor comunişti. Vorba unui căpitan pe care l-am întâlnit în armată, înainte de 1989, atunci când, o lună de zile, am fost în agricultură: ‘Noi muncim aicea duminica, în timp ce ţăranii stau la crâşmă şi se pregătesc de furat mai pe seară. Mama ei de societate!’.

USL-ul roşu ştie doar să arunce cu flegme

Precum național-socialiştii lui Hitler, liberal-socialiştii din USL (Uniunea Sovietico-Liberală) ştiu doar să arunce cu flegme. Fără un minim repect pentru cele 5.000.000 de persoane care l-au votat, AntonescuPonta il ponegresc în tot felul pe Preşedintele României. A-l ataca pe Băsescu este una, iar a arunca flegme este cu totul altceva. Cum să mai pretinzi moralitate publică, respect, civilizație atunci când viitorul preşedinte al României şi viitorul prim-ministru (chiar credeți?) au un asemenea comportament. Cine este, de exemplu, Crin Antonescu vedeți aici (la 95% din legile votate, necesare României, chiulangiul Crin Antonescu a absentat, iar acest individ, care freacă menta în Parlament, pe banii ‘fraierilor’ care plătesc impozite, vrea să ne fie Preşedinte). După cum gorilele lui Hitler îi atacau mereu pe evreii, considerându-i vinovați pentru toate relele de pe Pământ, aşa si liberal-socialiştii din USL văd în Băsescu cauza tuturor relelor. Pentru aceşi papagali roşii, mineriadele, furtul continuu, nemunca, birocrația, corupția etc. sunt zero față de plăcerea misogină a a-i mai arunca o flegmă Elenei Udrea. Se pare că Ponta n-a învățat nimic de la învinsul Geoană, aşa încât îi va împărtăşi soarta.

Evaluarea Națională, model de ‘corectitudine’ românească

În România, fentarea normelor începe de la primele examene ale vieții. Atunci când examenul se susține în centre mari de examen, fraudarea se realizează mai greu. În 2011, examenul de sfârşit de ciclu gimnazial s-a desfăşurat în şcoală, iar rezultatele au fost ‘mărețe’. Să luăm, drept exemplu, rezultatele obținute la proba de limba şi literatura română, de elevii Şcolii Tătărăşeni (Havîrna, Botoşani), o şcoală de pe aici. Avem aşa: APETREI C. DEBORA-SANDY – 8,05 (matematică – 5,40), CHISLEA -. CIPRIAN – 8,30 (matematică – 5,15), CIUCUR V. ALINA-GEORGIANA – 8,55 (matematică – 7,30), CRICLEVIT G. EMANUELA-LILIANA – 9,10 (matematică – 8,45), LUPU R. REBECA-RALUCA – 9,20 (matematică – 7,75), MANOLE D. MADALINA – 9,70 (matematică – 7,35), NISFOEANU P. PUIU-ANDREI – 8,30 (matematică – 7,20), POPESCU D. STEFAN – 8,20 (matematică – 6,65), PRICOPI I. EMANUEL – 9,35 (matematică – 7,85), PUSCASU V. ANDREEA-VIVIANA – 9,35 (matematică – 7,10), RUDEI C. LAURENTIU-DARIUS – 6,35 (matematică – 4,25), TOFAN C. IONUT-DANIEL – 7,50 (matematică – 5,40), TURCANU C. ANDREI – 7,55 (matematică – 6,45). Examenul s-a dat în Şcoala Havîrna, iar în completarea ideii despre „corectitudinea” probei de limbă română, încă două exemple de la Şcoala Havîrna: BOTOSINEANU C. DUMITRITA – 9,55 (matematică – 4,25), BURUIANA C. CARMEN ALEXANDRA – 9,55 (matematică – 5,55). Rezultatele le-am luat de aici. Nu-i aşa că se învață bine limba română în regiunea lui „uoi&fa”? Păi, să nu-l înjuri pe ministrul Educației atunci când vorbeşte de examenele trucate din învățământ, la postul celui mai cinstit român, (i)RealitateaTV?

Niciun comentariu: