28 noiembrie 2008

Avem o ţară frumoasă, păcat că-i populată

Această rubrică are menirea să aducă, din grotele absurdului, pe acei cetăţeni români vinovaţi de faptul că România mai este considerată o ţară feudală, în care nu merită să vii ca turist sau să investeşti ceva bani. Datorită lor orice campanie de promovare a imaginii României în lume este sortită eşecului. Lor şi numai lor le adresăm mesajul ‘prietenesc’: Înapoi în grote, barbarilor! (Atenţie: imaginile sunt destinate exclusiv celor adulţi, mai ales celor care gândesc.) Tanti România, cine aplică legea în asemenea cazuri sau legile sunt doar pe hârtie, pentru a-i prosti cu ele pe ‘fraierii’ de occidentali. Legat de filmuleţul de mai jos, în care un căţel este chinuit cu o cruzime fără margini, îmi permit să redau un comentariu la filmuleţul de pe Trilulilu: ‘Ce cretini! O să-i pedepsească bunul Dumnezeu!’ Aşa-i, numai bunul Dumnezeu, poliţia română având alte treburi.

În filmuleţul de mai jos, se văd cai chinuiţi de bestii cu chip de om. Şi aceşti ‘oameni’ vor intrare în SUA fără viză şi respectul lumii civilizate. Pentru cei interesaţi, există Declaraţia Universală a Drepturilor Animalului, proclamată solemn la Casa UNESCO din Paris, la 15 octombrie 1978 (urmaţi link-ul dacă vreţi mai multe amănunte). La art.2 se spune: ‘Orice animal are dreptul la atenţia, îngrijirile şi protecţia omului’. Conform legislaţiei din România, ‘maltratarea şi schingiuirea animalelor’ se pedepseşte cu amendă penală de până la 2.000 de lei sau cu închisoare de până la un an. Asta pentru ‘fraierii’ care mai cred că justiţia din România chiar lucrează în folosul legii. Aici găsiţi informaţii despre cum puteţi reclama un act de cruzime faţă de animale. Îmi place să cred că suntem mai mulţi cei care preţuim viaţa, fie şi a animalelor, decât laşii, frustraţii, beţivanii, lichelele, într-un cuvânt bestiile care chinuiesc animalele. Dacă aveţi vână şi coaie, înrolaţi-vă şi mergeţi pe front în Afganistan, Irak, Libia etc. laşilor, nu chinuiţi nişte animale fără apărare.

România de la tembelizor: România clanului Becali! România de la tembelizor: România paralelă cu educaţia, logica şi limba română. România de la tembelizor: România care justifică apelativul lumii civilizate “Ţiganii! Ţiganii!”. România de la tembelizor: România celor care sunt deasupra legii, prin ceea ce se numeşte calomnie, impostură, marturie mincinoasă, favorizarea infractorilor, dispreţ faţă de suferinţele şi martiriul neamului românesc vreme de jumătate de secol. Iată cum poate reacţiona un personaj public în ţara lui Vanghelie, şi a mea sau a ta, dar noi oricum nu contăm. Încă.

Studiile liceale din România sunt croite pentru a menţine nişte şcoli. De aici trebuie început, de la acceptarea ideii că la licee trebuie să ajungă NUMAI elevii dotaţi. Pentru ceilalţi trebuie create alternative, precum şcolile profesionale (de meserii). Pentru 2011 sunt anunţate locuri pentru toţi absolvenţii de gimnaziu. Nici comuniştii n-au îndrăznit aşa ceva: toţi sunt croiţi pentru a STUDIA la un liceu. Sunt 620 de clase în 2011, comparativ cu 523 în 2010. Dar nu sunt bani de salarii. ‘La Bacalaureat nu se va mai copia’, afirmă ministrul Educaţiei. Să înţeleg că Evaluarea Naţională e mai puţin importantă, iar aici nu sunt probleme? Recent m-am întâlnit cu un fost elev al clasei a VIII-a, ajuns la liceu, în clasa a IX-a. Era un copil cuminte, dar nu strălucea la matematică. Era undeva de nota 6 (şase). La liceu are 9 (nouă)! Cum în educaţie nu se produc miracole, se poate înţelege nivelul liceal din România. Elevi care abia promovează clasa a VIII-a sunt făcuţi de ‘sistem’ liceeni. Şi ne mai miră apariţia pe net a unor mărturisiri precum cele din filmuleţul de mai jos. O fi cel ce povesteşte un om mai dificil, cu probleme, dar ‘măreţia’ învăţământului liceal românesc este indiscutabilă. Mulţumim liberalului Adomniţei, cel care a început programul ‘Orice absolvent mediocru de ciclu gimnazial, viitor licean de frunte’.

În nordul Moldovei, studiază doar ‘fraierii’ care n-au treabă

Dacă tot am avut (ne)norocul să locuiesc un număr de ani în nordul Moldovei, am realizat repede ce puțin important este studiul pentru populația de aici. Dragii mei, pentru creierele spălate de aici, problema studiului necesar într-o profesie se pune cam aşa: studiază doar ‘fraierii’ care nu au o altă preocupare, cum ar fi agricultura, creşterea animalelor, alcoolul, tăiatul frunzelor la câini, ‘producerea’ de copii. Iar acest raționament de Comună Primitivă nu-l au doar inculții, ci chiar persoane de la care ai alte aşteptări. De exemplu, recent m-am întâlnit cu Roşu Mihaela Elena, profesoară de biologie în Havîrna, originară din Mileanca. Venind vorba de fostul meu profesor de matematică, unul din oamenii deosebiți pe care i-am întâlnit în această viață (şi căruia îi voi dedica un articol special), doamna profesoară afirmă (citez din memorie): “Desigur, domnul Marin Ciobanu este un profesor bun. Se ocupă doar de matematică, nu are de prăşit, de cosit, nu are animale …”. Se deduce de aici că eşti bun doar dacă nu ai de cosit, … . Locuind la Mileanca de atâția ani, doamna profesoară gândeşte exact la nivel de vulg, adică aşa gândesc cei de acolo: Ce să facă săracul, dacă nu are ce face, studiază şi el. Ori cred, tocmai spre binele acestei țări, că problema trebuie pusă în mod invers: cineva este bun într-un domeniu doarece chiar munceşte pentru a fi bun, iar scuzele nulităților care au găsit în domeniul public un loc unde să aştepte pensia nu țin de foame, de civilizație, de competitivitate, de bunăstare socială sau de progres. Suntem cu salariile unde suntem, doamna profesoară, şi deoarece funcționarul public (profesor, polițist, …) din mediul rural pune pe primul loc prăşitul, cositul, … , iar ceea ce ține de profesie nu contează. Am tot respectul pentru cei care fac cinste profesiei alese (ştiu bine această profesie) si nu am nici o prețuire pentru ‘cârpacii’ care şi-au ratat cariera de agricultori, nimerind într-un domeniu de care nu prea au habar. Ei se perfecționează periodic la 3600. Dar voi reveni asupra subiectului. Ţineți aproape.

Aceste două paiațe reprezintă România. Aceşti doi măscărici vor să facă din România o țară respectată şi respectabilă (hă, hă, hă). Un pupincurist bolşevic şi un bişnițar de Ferentari, votați de gunoaiele societății, se plimbă în Occident pe banii ‘fraierilor’ care trag din greu pentru pâinea cea de toate zilele. După ce 25 de ani un cizmar analfabet a stâlcit continuu limba română, iată-i pe aceşti doi fanfaroni stâlcind ce a mai rămas din imaginea României.

Niciun comentariu: