12 februarie 2009

Dormi liniştit, Realitatea TV manipulează pentru tine


În anul Domnului 1999, în plin regim democratic, au loc evenimente ce vor schimba profund scena politică din România. Regimul Emil Constanrinescu are de înfruntat trei crize majore, după cum urmează:
1. Intervenţia americană în Iugoslavia. Pe această temă, neocomuniştii din PDSR (viitorul PSD), lansează atacuri virulente la adresa guvernului de atunci, care sprijinea acţiunea anti-Miloşevici, ca şi cum România s-ar fi pregătit să între în Uniunea Rusia-Belarus, nu în NATO. Dar aşa au câştigat voturi, prostimea punând botul şi uitând, sau neştiind, că Miloşevici e un criminal notoriu, ce a ucis femei şi copii în Croaţia şi Bosnia-Herţegovina.
2. Mineriada din ianuarie 1999. Ca-ntr-o ţară africană, hunta securistică din România, grupată mai ales în PRM, dar şi în PDSR, dorea debarcarea preşedintelui şi guvernului ales legitim de români. Mai ceva ca turcii sau tătarii care invadau periodic ţările române, hoardele întunericului se pregăteau de un nou măcel la Bucureşti, stârnind oroare în lumea civilizată. Nu au ajuns la Bucureşti, dar preţul politic al opririi minerilor l-a plătit cineva. Iar acel cineva a fost PNŢCD-ul, până atunci cel mai important partid democratic din România, ce avea să dispară, cu ocazia alegerilor din 2000, din prim-planul atenţiei, neintrând în Parlament.
3. Tot în acel an cade FNI-ul. Cu acea ocazie, “crucişătorul” presei româneşti, C.T. Popescu, ataca virulent coaliţia de la guvernare. Dar acest ziarist celebru pentru atacurile la adresa regelui şi a unor personalităţi care îi creeau indigestie, n-a spus adevărul. Iar adevărul era simplu: înconjurat de foşti securişti, Sorin Ovidiu Vîntu se pregătea de un tun de proporţii. Acei bani nu iau luat Constantinescu sau Isărescu, ci gaşca de securişti din jurul lui S.O. Vîntu, viitorul patron al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu. Căderea FNI-ului a dus la scăderea dramatică a popularităţii lui Emil Constantinescu, un preşedinte care nu merita tratamentul la care l-au supus mogulii presei româneşti. Pentru aceştia adevărul nu contează, importanţi sunt banii. Pentru ei orice catastrofă din România înseamnă mai mulţi fraieri care le citesc inepţiile, deci inclusiv mai mulţi bani.
Revenind la S.O. Vîntu, îţi sare în ochi ce invitaţi are Realitatea TV la emisiuni: C.V. Tudor – se simte dator Vîntu faţă de protectorul securiştilor, Adrian Păunescu – se simte dator Tatulici faţă de cei din gaşca lui Nicu Ceauşescu, Mugur Ciuvică – chiar nu înţeleg ce caută acest individ săptămânal la emisiunile TV. Până una alta, ceaţa e totală în România, iar adevărul nu prea contează. Cred că, şi dacă apare Isus din Nazareth în această ţară, televiziunile lui Felix sau Vîntu îl vor desfiinţa, motive găsindu-se ele. Doar circul trebuie asigurat cu orice preţ.

Niciun comentariu: