9 decembrie 2009

În Moldova kaghebistului Iliescu, a nu fi antiBăsescu reprezintă o crimă


Admir Ardealul din multe motive: dezvoltare economică, civilizaţie, mentalitate occidentală. Ce credeţi că se-ntâmplă, dragi tovarăşi şi "preteni", dacă rişti să-i iei apărarea lui Băsescu într-un cătun din Moldova roşie. Păi, în primul rând ţi se va spune ce urât este Băsescu (la propriu şi la figurat), ce şmecheraş este Băsescu, cum săracii bugetari nu iau salariu din cauza lui Băsescu. Şi aceasta nu o spune ultimul beţivan analfabet, ci o spun şi gândesc persoane, vorba aia, cu pretenţii intelectuale. Facem o paranteză şi ne oprim la salariile bugetarilor: ar fi primit salariile integrale bugetarii României dacă venea tranşa de FMI. De ce n-a venit? Simplu: alianţa liberalo-pesedistă a dat jos guvernul în plină criză economică, jucându-se de-a eliminarea lui Băsescu. Bugetarii nu prea au bani de salarii şi pentru că guvernul risipei banului public, adică guvernul Tăriceanu, a mărit fără acoperire economică pensiile a 6 milioane de pensionari, pentru niscaiva voturi în plus. Nu sunt prea mulţi bani la buget şi din cauza crizei economice, prelungită de cei care vor ciolanul puterii cu orice preţ. Dar aceasta nu contează în Moldova ce nu l-a contestat niciodată public, înainte de 1989 şi nici prea mult după, pe dictatorul bolşevic al României. Adică vinovat este Băsescu. Să mergem mai departe. Ţi se va mai spune că părerile tale politice sunt eronate şi că poţi încerca să le schimbi. În caz contrar, ţi se va aminti că, în Moldova pesedisto-liberală, Băsescu este un proscris, adică din cauza lui ţărişoara noastră are numai probleme. Desigur, oricâte argumente ai aduce tu, acestea sunt imediat contrazise prin adevăruri indubitabile gen “Băsescu numeşte guvernul” (şi guvernul ticălos nu dă salarii) plus altele asemenea. Ţi se va mai aminti că sunt puşi acoliţii nu ştiu cărui partid peste tot în funcţii (parcă până acum era altfel), deci Băsescu e vinovat, sau că pesediştii şi liberalii sunt nişte inocenţi, pe care “necioplitul” Băsescu îi împiedică să-şi arate fecioria. Pentru aceşti trepăduşi nu contează că:
1. Băsescu a condamnat comunismul.
2. Băsescu a permis accesul la dosarele fostei Securităţi comuniste.
3. În mandatul lui Băsescu, am intrat în UE.
4. În mandatul lui Băsescu, am obţinut platoul continental al Mării Negre.
5. În mandatul lui Băsescu, salariu mediu şi pensia medie s-au dublat, după ce scădem inflaţia.
6. În mandatul lui Băsescu, presa a fost complet liberă de influenţa politică a preşedintelui.
7. În mandatul lui Băsescu, Basarabia s-a eliberat de comunişti, preşedintele României având o contribuţie semnificativă în acest sens.
8. În mandatul lui Băsescu, s-au întocmit dosare penale unor înalţi demnitari (foşti prim-miniştri, miniştri), chiar dacă aceste dosare sunt blocate de către Parlament sau de o justiţie de cacao.
9. În mandatul lui Băsescu, nu s-a vândut pe nimic mari firme din România, cum s-a întâmplat în intervalul 2000-2004 cu Petrom sau Sidex.
10. În mandatul lui Băsescu, a început modernizarea societăţii româneşti prin introducerea votului uninominal şi reducerea numărului de parlamentari.

Dar toate acestea nu contează pentru românii de mâna a şaptea, ce-şi clădesc pe ură o mărire vremelnică. Pentru ei, Băsescu este vinovat.


Niciun comentariu: