10 decembrie 2009

Configurarea opţiunilor la Yahoo Messenger (I)


Este o etapa extrem de importanta si se poate face doar daca sintem conectati la internet. Facem clic pe meniul "Messenger" din fereastra principala si alegem optiunea "Preferences" pe care facem clic. Se va deschide o fereastra numita "YM Preferences" care are mai multe sectiuni ale caror titluri sint afisate in partea stinga a ferestrei. Facem clic pe titlul unei sectiuni pentru a dobindi acces la optiunile de configurare a programului sub forma unei liste in care trebuie sa bifam (facind clic intr-un patratel) optiunile pe care le dorim si sa inlaturam bifarea sau sa lasam nebifate optiunile pe care nu le dorim. Dupa ce am terminat de configurat optiunile dintr-o anumita sectiune putem face clic pe butonul "Apply" pentru ca acestea sa intre in vigoare si fie memorate. La sfirsitul operatiunii de configurare facem clic pe butonul "OK" si preferintele noastre vor fi salvate.

1. FEREASTRA GENERAL (Generalitati)

* In aceasta fereastra putem (si este indicat) sa impiedicam programul YM sa porneasca o data cu pornirea sistemului de operare Windows. La prima sectiune a ferestrei , numita "When I start up my computer" ("cind pornesc calculatorul"), inlaturam bifarea din casuta "Automatically start YM" si din acest moment YM va porni doar atunci cind dorim. Aceasta masura este recomandata pentru ca YM sa consume din resursele sistemului doar atunci cind este folosit si nu in mod permanent.
* "Stand by and wait until I connect to the internet" (programul trebuie sa astepte sa ne conectam la internet). Este recomandat sa o bifam. Daca nu e bifata atunci YM va incerca sa se conecteze in mod automat.
* "Open web links in a new browser window" (deschide legaturile intr-o pagina noua a exploratorului). Este recomandat sa o bifam. In acest fel atunci cind se face clic pe o legatura dintr-un mesaj, exploratorul (Internet Explorer sau altul) va deschide o pagina noua, ceea ce ne permite sa nu pierdem pagina care este deja afisata.
* "Automatically sign me in when I click a Yahoo link in Messenger". Este recomandat sa o bifam. In acest fel atunci cind facem clic pe o legatura catre unul din serviciile Yahoo vom avea acces mai rapid la el pentru ca vom fi logati automat.
* Toate celelalte optiuni prezente in aceasta fereastra este recomandat sa fie debifate.

2. FEREASTRA ALERT & SOUNDS (Alerte si Sunete)

* Ne permite sa specificam modul in care sa fim alertati (atentionati) de catre YM atunci cind are loc un anume eveniment.
* "Enable Alert Sounds" - Alertele prin sunete sint activate in mod implicit pentru ca optiunea "Enable alert sounds" este bifata. Fiecare eveniment va fi semnalat printr-un sunet scurt. Daca nu dorim sa fim deranjati de sunete sau nu tinem de obicei difuzoarele deschise putem debifa optiunea.
* "Showing a message at the bottom-right corner of the screen" - Aceasta modalitate de atentionare este una vizuala si presupune aparitia unui mic mesaj in coltul din dreapta-jos al ecranului. Putem alege sa o lasam bifata sau nu.
* "Displaying a dialog box" - Este debifata in mod implicit pentru ca este ceva mai intruziva, deoarece presupune aparitia unei casete de dialog pe ecran, lucru destul de suparator cu timpul.
* "Playing a sound" - Ne permite sa alegem noi insine sunetele pentru diversele alerte. Este recomandat sa nu facem modificari la aceasta optiune.


Niciun comentariu: