2 ianuarie 2010

Ce ne “învaţă” televiziunile mogulilor


În România, televiziuni precum Antena3, RealitateaTV sau zeroTV te îngrozesc prin cantitatea de minciuni şi dezinformări pe minut de emisie. De exemplu, în ziua de 1.01.2010, postul securistului Voiculescu, adică Antena3, realiza o retrospectivă a ultimilor cinci ani de mandat pentru Preşedintele României. Se “zărea” în fiecare afirmaţie ura faţă de respectivul personaj. Ce deontologie profesională, ce echilibru jurnalistic. Afirmaţie la televiziunea lui Felix: “După primul mandat al lui Băsescu, relaţiile României cu Moldova sunt foarte proaste”. Păi, dragi tovarăşi şi “pretini” care primiţi salariu din conturile lui Ceaşcă, banii obţinuţi prin sudoarea acestui popor prea blând, uneori, poate vă amintiţi că 93% dintre babsarabeni l-au votat pe Traian Băsescu, iar primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost în grupul de sprijin al Preşedintelui României. Atunci de unde aceste relaţii proaste? Sau voi îi consideraţi în continuare pe ruşii care ne-au ucis bunicii şi ne-au deportat fraţii în Siberia reprezentativi pentru Basarabia-pământ românesc?

Trecem la zeroTV, unde numitul Tudor Barbu face emisiuni “prin care vom deveni mai ştiutori”. După ce îi linge dosul lui V.C. Tudor (poetul Securităţii bolşevice), de câte ori are ocazia, “ziaristul” Barbu împroaşcă cu lături memoria victemelor dictaturii comuniste, încercând să sugereze “ce bine se trăia pe vremea cizmarului” şi ce rău este azi în România. Aşa-i, este rău în România şi pentru că zeroTV în loc să educe publicul face circ, în loc să le spună la români să nu mai fure, să nu dea şpagă, să muncească mai eficient, să nu arunce gunoaiele oriunde, zeroTV se îmbogăţeşte din gunoaie. Fără capitalismul de cumetrie adus în România de tripleta bolşevică PSD + PRM + alte formaţiuni dispărute, OTV-ul ţigănuşului Diaconescun ar avea telespectatori doar locuitori din Ferentari.

Şi ajungem la drăgălaşul de Mircea Badea. Acest maimuţoi, care se crede inteligent, are mereu ideea că “legile sunt pentru proşti”. Dar iată două din consecinţele educaţiei pe care acest Badea o realizează la Antena1 + Antena3 (= emisiuni de rahat): consilierul PRM, fost viceprimar al comunei Ivăneşti, judeţul Vaslui, ignoră semnalele luminoase şi acustice ale semaforului, depăşeşte coloana de maşini şi este spulberat de acceleratul Iaşi-Braşov, în 23.12.2009. Dacă un fost viceprimar nu respectă legea în această ţară, atunci cine o respectă? Sau peremiştii sunt deasupra legii? Al doilea exemplu: fiul unui fost primar al comunei Balilesti, atacă doi bătrâni pentru o sumă infimă de bani. Aşa o fi învăţat din familia primului gospodar al comunei? Dacă un fiu de fost primar nu respectă legea în România, cum să fie bine în democraţia originală întemeiată de Ilici Iliescu.

Dragii mei, dacă vreţi o comparaţie, haideţi să luăm Croaţia. Un ziarist de la “Academia Caţavencu” povestea în 2008 că a fost în Croaţia şi a locuit la o bătrână, singură şi înstărită, pe care nimeni nu a deranjat-o vreme de zeci de ani, deşi în jurul locuinţei sale era doar marea şi frumoasele peisaje ale litoralului.


Niciun comentariu: