4 ianuarie 2009

Bilanţul guvernării liberalo-pesediste (I)


• Neexperimentatul Adomniţei, fost la Educaţie, s-a tot chinuit să îl dea afară pe secretarul de stat Anton Anton (cel care îl va înlocui în funcţia de ministru). După câteva încercări eşuate, liberalul a reuşit să înţeleagă că misiunea este imposibilă. Ce a trebuit să asimileze tânărul liberal e că secretarul de stat vizat a fost coleg de catedră la Facultatea de Construcţii din Bucureşti cu nimeni altul decât Tăriceanu Călin Popescu, pe atunci prim-ministru. Şi să mai spună cineva că PNL-ul era departe de PCR (pile-cunoştinţe-relaţii).
• Pe vremea guristului de Orban, Ministerul Transporturilor se pregătea să scoată la tarabă CFR Marfă. Adică singura societate de transport feroviar desprinsă din vechiul SNCFR care înregistra profit şi nu beneficia de subvenţii de la stat. Prietenii liberalilor de atunci, recte pesediştii, ştiau de ce.
• Pe cine propunea la un moment dat PNL-ul pentru funcţia de ministru al Justiţiei ? Dacă nu vă mai amintiţi, era vorba de Norica Nicolai. Dincolo de mapa sa profesională (a trimis după gratii un om nevinovat), stimabila şi-a falsificat şi CV-ul, atribuindu-şi un titlu universitar (doctorand în drept penal, Harvard University-Kennedy School) cumpărat pe bani, în titlul trecut în CV omiţând cu bună ştiinţă unul din cuvintele din titulatura universităţii. Aşa-i când cumperi diplome, fraierii pot crede orice.

Preluări din “Academia Caţavencu”, nr.2/2008.

Niciun comentariu: