24 iulie 2010

Unii români se despart de religia multora dintre noi


Cum Inchiziţia a pierdut meciul, urmează o recomandare pentru atei (de la un creştin nepracticant). Înainte de asta, însă, câteva scurte consideraţii despre Biserica Ortodoxă din România. Clerul ortodox a făcut pactul cu diavolul roşu, în dictatura comunistă. Refuzul acestui cler a face publice dosarele preoţilor turnători la securitatea comunistă şi de a-şi cere iertare poporului român pentru răul făcut mi se pare strigător la cer. Biserica Ortodoxă a fost o parte a politicii bolşevice de demolare a acestei ţari, chiar dacă au existat şi martiri ucişi sau întemniţaţi, din rândurile preoţilor ortodocşi. Şi dacă în Polonia Biserica Catolică a fost unul din instrumentele demolării dictaturii comuniste, fiind o parte a ‘Solidarităţii’, în România Biserica Ortodoxă nu a mişcat un deget în acest sens. Mai mult de atât, fostul Patriarh Teoctist, a trimis o scrisoare de felicitare dictatorului ateu Ceauşescu, după masacrul de la Timişoara. În prezent, Biserica Ortodoxă din România nu face nimic pentru o îndreptare morală a societăţii româneşti. Preafericiţii din BOR se tot bat cu mâna în piept că 87% dintre români sunt ortodocşi. Păi, se vede din avion: crime, violuri, hoţii, cerşetorii, imoralitate etc se petrec zilnic în România. Şi aceste fapte sunt produse de indivizi care la ultimul recensământ s-au declarat ortodocşi. Mai este şi povestea cu încrederea în Biserică a ‘boborului’. Sigur că ‘boborul’ care locuieşte prin crâşme toată ziua, care fură pe rupte, care nu are habar de învăţăturile creştine, pentru care ‘Decalogul creştin’ sau ‘Fericirile’ sunt nişte nebuloase îndepărtate, ei bine, toţi aceşti ‘creştini’ au maximă încredere în Biserica Ortodoxă. Cred că Hristos, dacă ar ajunge din nou pe Pământ, ar găsi acelaşi fariseism de acum 2000 de ani la ortodocşii de ziua a opta din România (cel puţin de pe aici). România este o ţară de doi lei şi deoarece BOR este cel mai decăzut cult creştin, transformat într-o afacere profitabilă pentru preoţi, cei posesori de vile şi maşini scumpe, în timp ce România se zbate în imoralitate şi infracţionalitate. Oare nu ştie Daniel Ilie Ciobotea, patriarhul BOR, că bisericile sunt goale, iar creştinismul e o religie pentru cei vii, nu pentru cei morţi? Se pare că BOR pare mai preocupată de plimbarea de moaşte, decât de sufletele şi problemele celor vii, ei având nevoie de ‘adăpost’ şi ‘îndrumare’. Dar să revenim la recomandare. Se numeşte blogul Sclavii lui Dumnezeu, cu subtitlul “Blasfemia e sfântă!”. Câteva titluri de pe acest blog: “Biserica - organizaţie de tip mafiot”, “Anacronismul religiei în secolul XXI”, “Hora popirii” (restul le puteţi descoperi urmând link-ul). În final, pentru cei care nu vor urma legătura, iată cum arată ‘Hora popirii’:

Hora popirii

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima hapsână,
Să’nvârtim hora hoţiei
Pe pământul României.

Raţiunea din minţi să piară,
Piară ateii din ţară,
Între noi să nu mai fie
Decât creştini şi prostie.

Măi guvernante, măi vecine,
Vino să te prinzi cu mine,
Şi la minciuni cu unire
Si la furat cu-nfrăţire.

Unde-i unul nu-i putere
La-ndoctrinat mamifere
Unde's doi puterea creşte,
Raţionalul nu sporeşte.

Amândoi suntem de-o mamă,
De-o faptură şi de-o seamă,
Ca doi şoareci la făină,
Ca doi spini dintr'o tulpină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soartă'n lume.
Eu ţi's frate, tu mi-eşti frate,
Noi doi ştim fura cu acte.

Vin' la buget cu grăbire,
Să-l golim dintr'o sorbire,
Să le treacă criza mare,
La români prin buzunare.

Şi să vadă sfântul soare,
Într'o zi de ruinare,
Hora noastră cea hoţească
Pe câmpia românească.


Alte câteva site-uri pe aceeaşi temă sau pe teme adiacente:

Profu' de Religie Este o certitudine - Diavolul nu există!
Nu vă temeţi să fiţi raţionali! Deşi asta presupune efort...

Mai Noul Testament
Gandire rationala

2 comentarii:

Anonim spunea...

dureros dar adevarat ce zici tu...bor e ipocrita si habotnica...predica iertarea dar ei nu vor nici macar sa recunoasca ca au colaborat cu un regim criminal si ca datorita unor popi milioane de romani au suferit...

te astept la mine pe blog unde Hugo Chavez il dezgroapa pe Simon Bolivar pentru a se asigura ca sunt ciolanele lui si pentru a demonstra ca a fost asasinat de americani?!?!!?

Dumitru Caruntu spunea...

Plus ca unii dintre preoti sunt de o intoleranta maxima, atunci cand se pun in discutie lipsurile evanghelice ale activitatii BOR.