5 iunie 2011

România, o imensă fabrică de diplome false


Poate cel mai mare rău făcut acestei țări de grupul kaghebist ajuns la putere în România după decembrie 1989 a fost distrugerea sistemului de învățământ superior din România, prin acceptarea universităților fantomă, a zeci se sereleuri unde se obțineau diplome de studii contra cost. Invățământul a fost alterat masiv de cei care, pentru bani, au acceptat să coboare foarte jos nivelul educațional din România. Libertatea este anulată de corupție, iar foştii comunişti deveniți mai-marii României în ultimul deceniu al secolului trecut au ştiut foarte bine aceasta. Orice eşec al democrației din România nu putea decât să bucure un Vadim, sluga şi poetul lui Ceaşcă, un Iliescu, racolat de KGB, pe când era la studii în Moscova. Aşa cum toate centrele industriale au fost abandonate după ani în care neocomuniştii au refuzat să le privatizeze, educația a fost terenul în care aceiaşi comuniştii au mai câştigat o bătălie umilind această țară. Refuzul unui proiect viabil pentru o altfel de educație în România si menținerea aceluiaşi sistem învechit, folosit în dictatura comunistă, a fost încă o metodă prin care dinozaurii roşii şi-au întărit privilegiile, pe cadavrul unei Românii în agonie. Din păcate, liberalii de ‘dreapta’ (hă, hă, hă) au trecut, începând cu 2008, de partea celor care poarta vina principală pentru faptul că suntem, alături de Bulgaria, cea mai puțin reformată țară din UE. Aceasta şi deoarece, în timp ce ungurii treceau la reforme substanțiale în anii ’90, IliciKGB şi gaşca sa se pupau cu Gorbaciov pe cadavrul Basarabiei. Dar iată, mai jos, şi câteva exemple de politicieni care au beneficiat de fabrica de diplome false din România.

Fabrică secretă de doctorate pe șest la Universitatea „Valahia“ din Tîrgoviște! Printre beneficiari: europarlamentarul PNL Norica Nicolai, deputatul PD-L Gigel Calcan, un spion de la „Doi și-un sfert“ arestat în cazul Popoviciu, Ilie Cornel Șerban pre numele său, primarul PD-L al sectorului 6, Cristian Poteraș, nevasta lui Ducu Bertzi (fostă secretar de stat în guvernul PNL), alți secretari de stat, polițiști și agenți de informații. Îndrumătorul lor de doctorat este chiar șeful patalamalelor secrete din România, adică al ORNISS, Marius Petrescu, un dinozaur care clocește pe post de trei guvernări încoace.

Fabrica de doctoranzi celebri a directorului ORNISS

Cînd nu învîrte pe degete secrete de stat sau informații clasificate de NATO, UE sau orice alt stat cu care România încheie înțelegeri sau tratate ce trebuie protejate, directorul Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), Marius Petrescu, coordonează doctorate la Universitatea „Valahia“ din Tîrgoviște. Dintr-un defect profesional sau nu, Petrescu și-a ținut lista de doctoranzi sub cheie. Acest gest total nejustificat nu a fost văzut cu ochi buni, stîrnind o serie de scandaluri în interiorul universității. Forțat de împrejurări, Petrescu a fost nevoit să posteze pe site-ul instituției prețioasele nume care s-au înscris în cursa pentru un doctorat în management cu domnia sa. Printre aceștia se numără doi foști șefi de la fosta „Doi ș-un sfert“, Ilie Cornel Șerban și Gelu Oltean, Norica Nicolai (europarlamentar), edilul sectorului 6, Cristian Poteraș, Bogdan Licu, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Teodora Bertzi (PNL) sau Valentin Calcan (senator PD-L).

Norica Nicolai, traseistă pe centura Harvard-Tîrgoviște

Despre ambițiile intelectuale ale Noricăi Nicolai ați mai putut citi în paginile Academiei Cațavencu, cu ocazia unei dezvăluri din CV-ul doamnei senator (pe atunci), care ne sugera că avem de a face cu un doctorand care își freacă coatele pe băncile „Harvard University-Kennedy School of Government“. Ei bine, lucrurile nu stăteau chiar așa: programul de studii la care a participat în Statele Unite nu era doctorat, ci, de fapt, o bursă Kokkalis, destinată persoanelor care se pregătesc pentru funcții de decizie în țările din estul Europei. Binefăcătorul Noricăi era Sokrates Kokkalis, acționarul majoritar al Intracom, beneficiarul unor contracte grase cu statul român.

Prima zvîcnire spre titlul de doctor Norica a avut-o încă în 1991, cînd s-a înscris în programul de doctorat cu tema „Sisteme contemporane de executare a pedepsei“. De atunci, adică de 18 ani, tot „doctorand“ în drept e, titlu din care nu pare să iasă prea curînd. Mai ales pentru că în 2007 s-a înscris la încă un doctorat, în paralel.

Norica și Petrescu au vulnerabilizat informațiile secrete ale României

Noua tentativă de a atinge titlul de doctor e supravegheată atent chiar de Marius Petrescu, directorul ORNISS, care îi coordonează lucrarea de doctorat în management la Universitatea „Valahia“. Cei doi au mai lucrat ceva în comun: un amendament la Legea informațiilor clasificate. Senatoarea a venit cu ideea de a înlocui certificatul ORNISS cu o declarație pe proprie răspundere, un soi de angajament de confidențialitate, prin care demnitarii ar putea avea acces nestingheriți la secrete de stat. Amendamentul a fost acceptat la momentul respectiv (adică în 2006), în mod surprinzător, și de directorul ORNISS, Marius Petrescu, care nu a sesizat nici o problemă în asta. Astfel, Parlamentul a desființat certificatele ORNISS și a dat liber președintelui, premierului, miniștrilor și parlamentarilor la secrete de stat. Administrația Prezidențială a formulat o cerere de reexaminare a legii, susținînd că aceasta dă naștere unor vulnerabilități în sistemul protecției informațiilor clasificate și că nu respectă reglementările NATO și UE. Cererea a fost respinsă în Camera Deputaților (în septembrie 2007).

Spionul 0215 arestat în cazul Popoviciu, coleg cu Norica

Relațiile dintre dom’ profesor Marius Petrescu și doctoranzii săi secreți s-au dezvoltat neașteptat de bine. Să-l luăm de exemplu pe Cornel Șerban, fostul șef interimar de la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI), fosta „Doi și-un sfert“. Șerbănică e foarte bun prieten cu miliardarul Puiu Popoviciu. În martie, anul acesta, Cornel Șerban a fost reținut 24 de ore pentru că ar fi încercat să intervină în favoarea lui Popoviciu într-o anchetă a DNA. De altfel, în același dosar a fost reținut și Puiu, tot pentru 24 de ore. Dosarul viza chiar afacerile din Băneasa ale miliardarului. Pe scurt: Puiu Popoviciu a luat ilegal de la stat un teren de 226 ha, care valora vreo trei miliarde de euro. Statul, fraier cum îl știm, a tăcut mîlc și Popoviciu și-a putut ridica pe terenul respectiv un cartier de blocuri (în care și-a luat apartament fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu), un mall, un IKEA și alte mizilicuri foarte profitabile. Legătura dintre Marius Petrescu, Cornel Șerban și Popoviciu este Nicolae Călinoiu, acționar la Băneasa Business Technology Park și la Astor & Co. Potrivit site-ului Astor & Co, printre clienții acesteia se număra chiar ORNISS. Societatea produce containere de siguranță, seifuri și case de bani. Deci studentul lui Petrescu, fost șef la DGIPI, este cercetat de DNA pentru relațiile cu asociatul celui care are contracte cu ORNISS, condus de același Petrescu. Păi, vedeți, dom’le, ce mică e lumea?

Fost șef al Cancelariei „Doi și-un sfert“, doctorand la Tîrgoviște

În continuare, rămînem tot pe partea de informații, că doar asta e specialitatea casei. Un alt doctorand ascuns al directorului ORNISS este Gelu Marin Oltean, adică fix colegul de serviciu secret care l-a lucrat pe Cornel Șerban. Ați citit într-un articol apărut pe 6 mai 2009 în Academia Cațavencu: Cornel Șerban a fost înregistrat în biroul său de la Ministerul de Interne, în timp ce discuta cu ofițerul DNA care se ocupa de dosarul lui Puiu Popoviciu, chiar prin intermediul lui Gelu Oltean, șeful Cancelariei DGIPI. După arestarea lui Cornel Șerban, ministrul Nica l-a zburat pe Gelu de la DGIPI, nervos că a produs ditamai scandalul în presă și, implicit, i-a făcut pe colegii de partid să-i dea peste nas că nu e în stare să-și strunească mînjii din subordine.

Vicele CSM, doctorat la mega-universitatea "Valahia"

Printre alte perle doctorande ale emeritului profesor îi mai amintim și pe Dimitrie Bogdan Licu, fost consilier la Cancelaria lui Tăriceanu și actual vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Vă dați seama că ditamai vicele CSM a ales tocmai prestigioasa, renumita și celebra universitate de talie internațională din Tîrgoviște să facă un doctorat la fără frecvență? Și nu în orice domeniu, ci chiar în cel al managementului. Colecția de nume de mare impact este completată și de Cristian Poteraș (doctorand din 2007), primarul pedelist al sectorului 6, care din cînd în cînd își rupe din timpul acordat cetățenilor și aleargă într-un suflet la Tîrgoviște, să mai învețe cîte ceva de la maestrul Petrescu. Nu înțelegem de ce nu s-a înscris la "Spiru Haret", că doar era aici, aproape, și pe același profil. E bine, totuși, că la „Valahia“ se întîlnesc doi colegi de partid: Poteraș și Valentin Gigel Calcan (doctorand din 2008), senator PD-L de Dîmbovița, fost șef al Consiliului Județean Dîmbovița, pe care l-ați întîlnit în "Lista candidaților pătați" publicată de Academia Cațavencu.

Hop și nevasta lu’ Ducu Bertzi folkistu’

Nu putem să-l uităm, din lista doctoranzilor secreți, pe Adrian Franz Kalapis, secretarul general al Ministerului Comunicațiilor, condus de pedelistul Gabriel Sandu, doctorand din 2008. O mai amintim și pe Theodora Bertzi, membru PNL și doctorand din 2007 la fără frecvență. În anul în care s-a înscris la Universitatea „Valahia“, madam Bertzi era secretar de stat la Ministerul Muncii. Anterior, ea a fost șefă la Oficiul Român pentru Adopții. Ca să vezi coincidență, soția lui Marius Petrescu, Gabriela Elena Petrescu, este în prezent secretar general al Oficiului pentru Adopții. Păi, să nu cînți de jale, ca Ducu folkistu’? Păi, da, simt că fără ea, fără "Valahia", nu pot respira, ce intelectualitatea mea!

Șeful ORNISS, securistoid din naștere

Marius Petrescu e la conducerea ORNISS încă dinaintea înființării instituției, în 2002. Asta pentru că el a ocupat inițial și funcția de director al Autorității Naționale de Securitate, cea care a fost înlocuită cu ORNISS în 2002. Conform informațiilor vehiculate în presă, cariera în serviciile de informații a lui Petrescu a început înainte de Revoluție: ar fi fost ofițer SIE sub acoperire, șef al Direcției S din DIE, care a intrat după Revoluție în subordinea SIE. Cu toate astea, ofițerul de Securitate a primit verde de la CNSAS pentru a intra la șefia ORNISS. De asemenea, Petrescu a mai fost directorul Agenției Naționale de Control al Exporturilor Strategice și a Interzicerii Armelor Chimice (ANCESIAC), ocazie cu care a împărțit un dosar la Secția Parchetelor Militare a Parchetului General împreună cu Shimon Naor, contrabandistul de arme, pentru firmele căruia Petrescu scotea licențe ANCESIAC. Pentru că ORNISS a stat încă de la înființare în subordinea prim-ministrului, Petrescu a fost un apropiat al lui Adrian Năstase, apoi al lui Tăriceanu, iar acum s-a făcut mic și a intrat și sub aripa lui Boc.

"Valahia", scandal cu diplome false

La începutul acestui an, Universitatea „Valahia“ din Tîrgoviște a fost implicată într-un scandal al diplomelor false alături de alte șapte universități din țară. În rețeaua de traficanți de diplome erau implicați profesori universitari, care încasau cîte 3.500 de euro pentru fiecare diplomă falsă. Scandalul a rămas, însă, fără urmări penale, Corpul de Control al Ministerului Educației negăsind dovezi concludente privind eliberarea de diplome false.(Academia Catavencu, nr.36/2009)

Niciun comentariu: