9 iunie 2010

Posibile soluţii pentru devirusarea calculatorului


Să presupunem că un virus îţi pătrunde în soft-ul calculatorului şi îţi restricţionează accesul la serverele de ‘update’ pentru antivirus şi către principalele site-uri de unde se pot descărca soluţii de securitate. Pentru a evita reinstalarea sistemului, cu toate neplăcerile ei, o posibilă soluţie, formată din doi paşi, este următoarea:

Pasul 1. Se descarcă aplicaţia CureIt şi se face un ‘Express’ şi apoi un ‘Complete Scan’. După ce porniţi scan-ul, lăsaţi calculatorul în pace, nu rulaţi alte programe, deoarece o să dea erori la scanare şi va trebui să repetaţi operaţiunea. Un ‘Complete Scan’ poate dura şi trei ore.

Observaţie. Dacă virusul nu vă lasă să accesaţi site-ul ‘CurelIt’, rugaţi un amic să vă trimită programul prin mail (e micuţ, câţiva MB). Sau săriţi direct la ultimul paragraf, numit Plan B.

Pasul 2. După ce aţi scanat cu CurelIt şi v-a găsit şi remediat ceva probleme, încercaţi să descărcaţi Malwarebytes. Cu el se curăţă ce mai rămâne de curăţat prin sistem. Îşi face bine treaba şi este comparabil cu un alt program foarte bun numit Spybot Search and Destroy.

Planul B. Se poate scana şi curăţa un computer virusat dacă la el conectaţi un hard disk extern/USB Flash Drive pe care avem instalate aplicaţii antivirus & antimalware.


Niciun comentariu: