11 decembrie 2010

Ce mai face extrema dreaptă din România


Cum foştii şi actualii comunişti sunt prezenţi zilnic la tembelizor, putem spune că extrema stângă este mai mult decât vizibilă în România. Dar ce face extrema dreaptă? În mod concret, nimic. În Ungaria, de exemplu, am citit că există o mişcare de care ţiganii de acolo se tem mai tare decât de poliţia maghiară. Poate şi de aceea ţiganii unguri, cu mici excepţii, nu fac ceea ce fac ţiganii în România: terorizează comunităţi întregi, prin furturi sistematice, refuzul de a munci, lupte intertribale etc. Se pare că mămăliga nu explodează de nici o culoare pe plaiul Mioriţei. Totuşi, extrema dreaptă este vizibilă pe net. Astfel, există Centrul de Documentare Legionară, acolo unde putem afla informaţii dintre cele mai diverse despre Mişcarea Legionară. Mai este şi Pagina oficială a Mişcării Legionare, de unde se pot afla informaţii complete despre fondatorul Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu.

Pe Victor Roncea Blog am găsit un răspuns al lui Mircea Eliade la întrebarea ‘De ce cred în biruinţa Mişcării Legionare?’: Cred în destinul neamului românesc – de aceea cred în biruinta Miscãrii Legionare. Un neam care a dovedit uriase puteri de creatie, în toate nivelurile realitãtii, nu poate naufragia la periferia istoriei, într-o democratie balcanizatã si într-o catastrofã civilã.
Putine neamuri europene au fost înzestrate de Dumnezeu cu atâtea virtuti ca neamul românesc. Unitatea lingvisticã este aproape un miracol (limba românã este singura limbã romanicã fãrã dialecte). Românii au fost cei mai buni creatori de State din sud-estul Europei. Puterea de creatie spiritualã a neamului nostru stã mãrturie în folclor, în arta popularã, în sensibilitatea religioasã. Un neam hãrãzit cu atãtea virtuti – biologice, civile, spirituale – poate el pieri fãrã sã-si fi împlinit marea sa misiune istoricã? Poate neamul românesc sã-si sfârseascã viata în cea mai tristã descompunere pe care-ar cunoaste-o istoria, surpat de mizerie si sifilis, cotropit de evrei si sfârtecat de strãini, demoralizat, trãdat, vândut pentru cîteva sute de milioane de lei? Oricât de mare ar fi vina pãrintilor nostri, pedeapsa ar fi prea neînduplecatã. Nu pot crede cã neamul românesc a rezistat o mie de ani cu arma în mânã, ca sã piarã ca un las, astãzi, îmbãtat de vorbe si alcool, imbecilizat de mizerie si paralizat de trãdare. Cine nu se îndoieste de destinul neamului nostru, nu se poate îndoi de biruinta Miscãrii Legionare.

Pe ANTIMITOCANI punct RO este un material cu titlul ‘Iartă-ne Căpitane, nu te-am meritat’: "Deodata asupra multimii s-a asternut tacerea. Un om inalt,,de o frumusete intunecata, imbracat in costum national alb a intrat in curte (curtea bisericii), calare pe un cal alb.S-a oprit langa mine si n-am putut sa vad nimic monstruos sau rau in el. Dimpotriva. Zambetul lui copilaresc, sincer, radia peste multimea saraca si el parea a fi cu ea, dar, in chip misterios, si in afara ei. Charisma nu este un termen potrivit pentru a defini forta stranie ce emana din acest om. Era, mai degraba, pur si simplu o parte a padurilor, a muntilor, a furtunilor de pe crestele acoperite de zapada ale Carpatilor, a lacurilor si raurilor. Asa statea tacut in mijlocul multimii. Nu avea nevoie sa vorbeasca. tacerea lui era elocventa; parea sa fie mai puternica decat noi, mai puternica decat ordinul prefectului, care interzisese cuvantarea lui. O taranca batrana, cu parul alb, si-a facut semnul crucii pe piept si a soptit catre noi: - Trimisul Arhanghelului Mihail! - . Atunci clopotul micii si tristei biserici a inceput sa bata si slujba religioasa care preceda intotdeauna adunarile legionare a inceput si ea. Impresia profunda creata in sufletul unui copil, moare greu. In peste un sfert de veac n-am uitat niciodata intalnirea cu Corneliu Zelea Codreanu."
- Nicholas M. Nagy-Talavera, evreu din Apuseni.-
"Mormântul tãu, gemând, sã se ridice
si duhul tãu, tâsnind din vesnicie,
într'un nãpraznic fulger sã despice
pângãritoarea lor nimicnicie!"
- Radu Gyr, poet martir –

Ce să mai spunem? Pe net, extrema dreaptă arată bine. În viaţa reală, România este în continuare reprezentată de ţiganii care fură, cerşesc, ucid, violează, durându-i în cot de ‘legionarii’ care-i înjură pe net.

Niciun comentariu: