5 decembrie 2010

4 cincinale cu slugile lui Ceaşcă


Pentru orice observator obiectiv al evenimentelor din ultimii 20 de ani este mai mult decât clar faptul că fosţii comunişti, turnători şi securişti au făcut şi fac legea în România aşa-zis democratică. Dintre aceştia se desprind figurile slugilor lui Ceaşcă, cei care, prin tot ce-au făcut, au contribuit la afundarea neamului românesc în bezna dictaturii. Am citit acum două zile un articol ce m-a făcut să cred că mai sunt speranţe în ridicarea morală a românilor, ridicarea din bezna, minciuna, corupţia, servilismul, turnătoria etc. în care ne-au aruncat bolşevicii. Articolul se poate citi pe ANTIMITOCANI punct RO şi se numeşte ‘Un clovn trist’. Cu permisiunea autorului, articolul este redat mai jos, nu înainte însă de a-mi exprima admiraţia faţă de modul în care a fost gândit şi scris articolul. Citindu-l realizez că România mai are o şansă să se rupă de lanţurile trecutului.

La spitalul de boli psihice din Iasi, celebrul Socola, un mare ctitor de scoala medicala a fost profesorul universitar dr. Petre Branzei. O somitate care a marcat evolutia psihiatriei in tara noastra. Si batranul profesor, care vazuse nenumarate cazuri de bolnavi psihic, avea o vorba ramasa celebra. O rostea in fata oricarui pacient venit cu o suferinta tratabila, dar care simtea o frica ingrozitoare numai la rostirea numelui de Socola. "Dragul meu, adevaratii nebuni sunt afara, liberi pe strada, aici sunt persoane bolnave aflate sub tratament!"`Nu stiu cata dreptate aveau spusele profesorului, sau erau o simpla incurajare, dar observand personajele care ne polueaza viata de zi cu zi, inclin sa-i dau dreptate 100%.

Un astfel de "pacient" este sigur Corneliu Vadim Tudor. Nu stiu ce diagnostic i-ar fi pus doctorul, dar paranoia, labilitate si megalomanie cu siguranta ar fi facut parte din el. Un individ care trece imediat de la stari de furie isterica la veselie excesiva, apoi din nou la furie spumanta prin colturile gurii si inchinde totul cu o gluma proasta (deseori facuta pe seama fizicului altora), aceasta nu este o persoana cu psihicul in toate balamalele. Sa fim bine intelesi, tipul nu e prost, nici incult, dar si unii schizofrenici se comporta normal sub tratament, chiar au momente de mare creativitate. Problemele apar la intreruperea tratamentului... Mare lingau al regimului Ceausescu (unul dintre corifeii pupincurismului, alaturi de Paunescu), a incercat curul lui nea Nicu, la inceputuri, dar acesta era cotropit intr-o masura foarte mare de limbile lui Paunescu si alte jigoadii libidinoase. Observand ca limba lui cacatifelata nu primeste decat resturi, sa reorientat la curul flescait al Lenutzei Ceausescu si a devenit intaiul pupa-linge-cur al tovarasei academician dr. inginer, chimizda de renume mondial, fara facultate...

"Și pentru astea, deci, l-am ales noi iară
pe Ceaușescu-al nostru, iubit conducător,
pentru a fi puternici, stăpâni la noi în țară,
spre a zidi sub soare un falnic viitor.
Și-alăturea de dânsul, tovarăș și soție
se află-n cinstea țării un chip frumos și blând,
ea azi întruchipează noblețea pururi vie
a marilor românce născute pe pământ. "

Dupa 90, sta ascuns o perioada, apoi lanseaza cu mare pompa, ziarul "Romania Mare". Un fel de groapa de wc de la tzara, din fundul curtii, plin cu amestecuri in descompunere, care pute ingrozitor. Turnator ordinar al securitatii, impreuna cu mentorul sau Jean Barbu (plagiatorul), pastreaza legatura cu structurile si dupa 90, astfel ca ziarul este transportat in tara cu trenul iar apoi cu Aro de la secu si jandarmi... Critica tot, cu un limbaj greu de reprodus jigneste pe oricine si orice. Apoi isi face si partid, incercand sa pozeze in marele salvator al patriei. Se imbraca in alb, cu ochelari de soare tip ghertoi, de firma si taratura are un succes nesperat la pensionarii comunistoizi si marlanii posesori de creiere netede. Are un varf politic prin 2000, cand ajunge in finala pentru presedentie cu martzafoiul bolsevic Iliescu. Apoi, in timp ce boala psihica se accentueaza, lipsa tratamentului adecvat isi spune cuvantul si caderea devine inevitabila. Nu mai intra cu circul ambulant PRM in parlament, este parasit de majoritatea saltimbacilor camarazi de arme si totul se prabuseste. Mai gaseste cateva tzatze, betzivi si pensionari "patriotzi", pe care-i prosteste si se alege europarlamentar. Vazand zilele trecute circul de 2 lei, petrecut la sediul PRM, cu bolnavul aruncand vorbe grele, fara noima, amestecate cu flegma impotentei, mi-am dat seama ca personajul e terminat.

Cu fata buhaita de ura, carnurile atarnande, tremurand de furia necontrolata, bufonul curtii ceausiste era un biet batranel neputincios care traia din amintiri. Indopat cu cele mai alese nutretzuri, cu o avere indecenta, CVT a reusit sa-si traiasca intreaga viata urat si sa inbatraneasca hidos. Nebunul, care pe vremuri distra, facand tot felul de giumbuslucuri literar-limbistice, acum este un clovn batran, fara umor si expirat. Sau ca sa ma exprim pe intelesul lui: a ajuns sa aiba "ciclu menstrual la creier"!

P.S. Imi cer scuze memoriei marelui profesor doctor Branzei, pentru alaturarea in acelasi text cu numele unui gunoi nereciclabil ca Vadim Tudor.

Niciun comentariu: