1 aprilie 2011

Cum deblocăm un telefon mobil


Atunci când schimbăm furnizorul de servicii, este posibil ca telefonul mobil să respingă cartela SIM (Subscriber Identity Module). În acest caz, telefonul trebuie deblocat, pentru a-l putea folosi. Pentru deblocarea telefonului există aplicaţia WorldUnlock Codes Calculator, utilitar gratuit cu ajutorul căruia, după instalarea în calculator, se poate debloca telefonul. Se descarcă aplicaţia (urmaţi link-ul anterior), se instalează, se citesc instrucţiunile şi se aplică modelelor de telefoane Nokia, Siemens, Vitel, Maxel, Panasonic, LG, Samsung şi Motorola. De asemenea, cuprinde un calculator MasterCode care poate reseta codul de securitate al telefonului Nokia, dacă l-aţi pierdut.De exemplu, pentru telefoanele Nokia deblocarea se face urmând paşii următori:
(1) Selectaţi modelul de telefon din listă.
(2) Introduceţi numărul IMEI al telefonului (pentru a-l afla tastaţi pe telefon *#06#).
(3) Click pe butonul Calculate (Calculează).
(4) Sunt generate codurile de deblocare.
(5) Dacă sunt afişate şapte coduri, încercaţi primul cod care se încheie cu +7.
(6) Dacă nu funcţionează codul anterior, încercaţi cele care se încheie cu +1, şi în cele din urmă cele care se încheie cu +5.
(7) Când telefonul afişează ‘Sim Restriction Off’ este deblocat.
(8) În cazul în care numai două coduri sunt afişate, introduceţi unul din ele.
Codurile vor avea forma #pw+cod+n#. Pentru a obţine p, w sau + apasaţi tasta * de mai multe ori. Pentru a folosi un cod de deblocare, opriţi telefonul, scoateţi cartela SIM (dacă este nevoie), puneţi-o la loc şi introduceţi codul de deblocare.

Un comentariu:

Emanuel_21 spunea...

Imposibil...nu pot sa tastez "n"-ul si asta strica toata treaba ;)