4 noiembrie 2009

Candidaţii la Preşedinţia României (III)


De ce NU Crin Antonescu!

In primul rand pentru ca este tot timpul in conflict cu toata lumea si provoaca numai scandaluri, lucr pe care l-a transmis si colegilor sai de partid. Incearca s-o atace pe EBa, iar ironia face ca el singur sa gafeze in stil mare , folosind un plural incorect pentru cuvântul “serviciu” anume “serviciuri”. Cum ne poate reprezenta un “presedinte” care se face singur de rusine sip e urmasii lui Bratieni??Ca sa nu mai zic de colegii sai de breasla. Ei nu fac altceva decat sa-I atace pe altii pentru a-si ascunde greselile si lipsurile partidului… De exemplu cel mai nou membru al clubului traseiştilor politici din Maramureş , Dan Mihalache , cel care mai ieri a aruncat oficial la gunoi haina roşie pe care a îmbrăcat-o destul de multă vreme, schimbând-o cu cea galbenă, nu s-a sfiit în a-i critica dur pe foştii săi colegi de partid, dar şi pe pedeliştii conduşi de Traian Băsescu. “Avem un partid de dreapta, un PDL spălat pe creier, depersonalizat, iar la stânga un PSD dezideologizat, care, din păcate, şi-a pierdut până şi abilităţile de a guverna.”, spune Mihalache, cel care recunoaşte singur şi nesilit de nimeni că i-ar fi fost imposibil să-l susţină pentru prezidenţiale pe Mircea Geoană, “nu din raţiuni personale, ci pentru că eu cred că Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt două feţe ale aceleiaşi monede”. Credeti ca un politician care are in spate o astfel de “armata” este capabil sa ne conduca?

Un alt motiv pentru care spun NU Crin Antonescu este acela ca in timpul guvernarii partidului politic pe care il conduce tara a avut de suferit, iar aici va dau doar cateva exemple :
Guvernul Tariceanu a triplat taxa auto pentru masinile de import. Anunţul oficial al Executivului i-a înfuriat pe importatorii de maşini, majoritatea dintre aceştia fiind agenţi economici mici. Atât sursele oficiale citate cât şi importatorii spuneau că, în foarte multe cazuri, taxa triplată va depăşi preţul de cumpărare al maşinii.
Guvernul Tariceanu nu a fost de acord cu marirea alocatiilor pentru copii. Intr-un punct de vedere al Guvernului, care purta semnatura primului ministru Calin Popescu Tariceanu, se spunea clar ca Executivul nu este de acord cu cresterea alocatiilor pentru copii…
Guvernul Tariceanu nu si-a asumat raspunderea pentru prioritatile tarii asa cum fac astazi cei din Guvern. Nu a avut curajul sa ia decizii majore in domeniul economiei, motiv pentru care Romania se afla astazi la un nivel atat de scazut. Nu a avut curajul sa-si asume responsabilitatea pe unul sau mai multe pachete de legi, asa cum face actualul Guvern , care ne vorbeste despre salarizarea unică, restructurarea agenţiilor guvernamentale, Legea Educaţiei care vizează să schimbe structural sistemul de învăţământ etc. Nu a fost in stare sa adopte aceste legi care ar fi putut duce la modernizarea tarii….
Un al treilea lucru care m-a facut sa spun NU Crin Antonescu este chiar afirmatia sa, care nu face altceva decat sa confirme ceea ce sustineam mai sus “Eu candidez la presedintie pentru ca nu am de gand sa emigrez si pentru ca am un copil inca mic pe care intentionez sa-l cresc in Romania”… Acesta este adevaratul motiv pentru care candideaza domnul Crin, nu ca l-ar interesa in vreun fel soarta tarii sau problemele acesteia. La ce altceva ne puteam astepta din partea stimatului domn Crin Antonescu cand el a fost cel mai chiulangiu din Parlament?? Cum ne-am putea pune baza intr-o astfel de persoana?Cum putem vota o persoana care nu are ce sa ofere Romaniei, nu are capacitatea de a reforma ??? “Sunt altfel” se pare că este sloganul cu care se va prezenta în campania pentru şefia statului prezidenţiabilul liberalilor, Crin Antonescu…dar nu va grabiti sa-l ascultati…nu este decat un plagiator!!! Acest slogan nu este departe, ca percepţie, de celebrul «Yes, We Can» cu care Barack Obama a câştigat în America. Sloganul lui Antonescu seamănă însă şi cu unul autohton, “Gândim altfel”, folosit de PDL în campaniile electorale din 2008. De asemenea celebrul clip “Eu sunt Crin Antonescu” suna periculos de similar cu “I am Barrak Obama”.
Pentru ca nu se implica in problemele tarii, pentru ca nu stie sa fie de partea poporului, pentru ca in timpul Guvernarii Partidului National Liberal statul nu s-a dezvoltat si pentru ca nu-si doreste o Romanie mai buna, Crin Antonescu nu merita sa fie presedinte.Toate aseste motive ma fac sa spun “NU Crin Antonescu!”


Preluare din http://crinantonescuantiblog.wordpress.com/

Erata: eventualele greseli de scriere apartin autorului.

P.S. Dacă va ajunge Preşedintele României, Crin Antonescu va accepta un agramat în funcţia de ministru al Educaţiei, precum a făcut Tăriceanu cu Adomniţei?

Niciun comentariu: