14 septembrie 2008

Zece motive pentru care merită să emigrezi în Canada


1. În structurile de conducere, centrale şi locale, ale României sunt aceeaşi activişti comunişti, transformaţi peste noapte în democraţi. Iată principalul motiv pentru care România va fi în continuare o ţară cangrenată de corupţie.

2. Mulţi formatori de opinie din massmedia sunt foşti pupincurişti notorii. Adrian Păunescu (a spălat milioane de creiere proslăvind dictatura şi pe dictator), Corneliu Vadim Tudor (a scris poezii pentru cuplul dictatorial, fervent apărător al dictaturii comuniste), iar lista ar putea continua.

3. Clasa politică din România este compusă majoritar din indivizi care dispreţuiesc legea, considerându-se deasupra ei. Deşi sunt pionii cei mai importanţi ai societăţii actuale, nu au încredere în legile ce o guvernează. Cum poate avea atunci încredere un om obişnuit în legile acestei ţări, dacă cei care concep legile nu au încredere în ele şi nu le aplică ?

4. Jusţiţia din România este de râsul curcilor. Fie este aservită politic, fie o doare undeva de dreptatea minimală ce trebuie să guverneze o societate. Comiţi o crimă în România eşti condamnat la şapte ani, din care faci trei şi ieşi pentru bună purtare. Furi zeci de milioane – precum deputatul PSD Gabriel Bivolaru -, faci cinci ani şi fraierii plătesc banii băncii pe care tu ai devalizat-o.

5. Mahalaua ce tinde să cuprindă România. De la un anagramat ca Becali, prezent şi luat în serios (?!) de “anumiţi” intelectuali, până la Vacanţa Mare şi glumele lor de 0,0001 lei.

6. Drumurile din ţara asta. Suntem ultima curcă din UE la capitolul “Infrastructură”. Asta nu-l împiedică pe Motocicleanu, acest Văcăroiu al II-lea din România, să declare că guvernul pe care cu onor îl conduce este performant. După câte şosele au făcut în patru ani şi după pactul cu mafioţii din psd, acest Nuliceanu al României a ucis speranţa în dreptate şi adevăr.

7. In România legea e o barieră pentru fraieri. Câţi plătesc amenzile în România profundă ? Hoţii sunt alungaţi din Italia sau din alte locuri, iar în România sunt în elementul lor. Deşi nesiguranţa e tot mai accentuată, se vorbeşte tot mai des de drepturile infractorilor. Dar cei jefuiţi sau ucişi ce drepturi au într-o ţară ce se pretinde europeană ?

8. Evaziunea fiscală. Dacă nu sunt bani la buget pentru drumuri, spitale, şcoli, de vină sunt autorităţile de doi lei pe care le doare undeva de bugetul ţării. Sunt care au venituri controlabile şi însemnate, dar nu plătesc un leu la buget (mai ales ca se rezolvă c-o şpagă).

9. Maimuţăreala multor “staruri”, încurajată de masa ignorantă de “admiratori”. În România poţi discuta orice subiect la televizor, chiar dacă eşti total pe dinafară. Se bate câmpii la greu cu indivizi care, într-o ţară civilizată, nu i-ar asculta nici aurolacii.

10. Nivelul de trai, puţin peste al bulgarilor. Dacă celelalte nouă motive s-ar diminua, nivelul de trai ar creşte.

Niciun comentariu: