18 septembrie 2008

Vom fura şi vom fi liberi


După pentagonul şi patrulaterul roşu, din perioada 1992 – 1996, în care inflaţia atingea cote record de 200 %, funcţiona Caritasul lui Ioan Stoica şi Miron Cozma, iar parlamentarii de sorginte securistică recitau de zor “Nu ne vindem ţara, ca s-o furăm noi”, funcţionează în România de vreo doi ani triunghiul gri.

Pe o latură evoluează acelaşi pcr ( = pile-cunoştinţe-relaţii) ce-a făcut din România pata neagră a Europei, chiar dacă acum psd-ul lui Vanghelie se ocupă doar de şantaje şi protejarea mafioţilor ce-au furat ca-n codru în ţara aceasta în perioada 2000 – 2004. Acest partid - al infractorilor pe care orice altă justiţie dintr-o ţară civilizată i-ar fi trimis după gratii – îşi permite să dea lecţii de morală românilor. Ori “prostănacul” ne consideră pe toţi nişte infractori, precum Adrian Năstase, ori electoratul psd a ajuns într-un asemenea hal de neputinţă economică încât să-şi dorească firimiturile de la masa viitorilor baroni locali psd. După ce au sărăcit această ţară prin măsuri populiste şi izolare, prin mineriade şi protecţia acordată hoţilor, psd-ul tovarăşului Iliescu îşi doreşte din nou ciolanul. Oare n-au emigrat destui oameni în Canada datorită guvernării psd de n mandate ? Chiar şi în opoziţie această gaşcă securisto-comunistă a făcut jocurile. Chiar atat de blestemată să fie această ţară încât se ne conducă mereu securiştii şi urmaşii acestora ?

Pe altă latură se află aşa-zisul partid liberal. Ce-au înţeles aceşti liberali de mahala prin guvernare de dreapta ? În primul rând să acorde protecţie mafioţilor din psd (culm altfel să guvernezi cu 15 % reprezentare parlamentară), apoi, dacă ai nişte bani, măreşti pensiile, doar te doare-n cot de drumurile acestei ţări, care sunt ca vai de ele, mai ales că te-au votat studenţii şi tinerii acestei ţări care aşteptau de la Nuliceanu, acest Văcăroiu al II-lea din România, cu totul altceva. În cărţile cu doctrine politice se spune că dreapta construieşte şi stânga împarte. În România lui Tăriceanu totu-i pe dos. Un guvern este bun pentru o ţăra dacă elimină şi inechităţile de tot soiul. Ori acest Motocicleanu pune piedică justiţiei, de dragul psd-ului, legea e o barieră pentru fraieri, nu se plătesc amenzile în România, doar pe liberalii lui peşte nu-i interesează că există Ordonanţa 2/2001, prin care guvernul infractorului Năstase dădea o lege bună pentru alţi infractori. Au desfiinţat CNSAS-ul, tot de dragul psd-ului care atâţia ani după revoluţie a blocat orice cale de a afla numele securiştilor care au produs atâta suferinţă. Doar pe ultima sută de metri a mandatului lui Emil Constantinescu a apărut CNSAS-ul, pe care n-au reuşit să-l îngroape neocomuniştii din psd în perioada 2001-2004, chiar dacă l-au blocat definitiv, dar l-au îngropat liberalii lui Nuliceanu, într-un parlament plin de indivizi care încalcă primii legea în această ţară. Cum pot fi egali în faţa legii oamenii cinstiţi şi oneşti ai acestei ţări cu Adrian Năstase şi foştii baroni ai psd-ului, dacă acest guvern din gaşca lui Fenechiu împiedică prin toate mijloacele realizarea actului de justiţie ? Cum pot fi egali oamenii care respectă legea cu contravenienţii care nu-şi plătesc amenda niciodată ? Cum se aplică legea în România lui Nuliceanu din moment ce aleşii nu-şi completează declaraţiile de avere, deşi legea stipulează acest lucru ? Cum poate să evolueze România în condiţiile în care la examenele şcolare nu mai contează corectitudinea ci procentul ? Cei şase milioane de pensionari vor schimba imaginea ţării şi vor face din România o ţară curată sau aplicarea legii ar face acest lucru posibil ? În România lui Tăriceanu, dacă nu te numeşti Orban sau Chiuariu, viaţa ta are o valoare de râsul curcilor. Dacă te ucide cineva, ia vreo şapte ani, din care execută vreo trei. Iar dacă eşti poliţist ai mâinile legate. Pe timpul cărui prim-ministru poliţiştii au mai ieşit în stradă ? Nici măcar ei nu pot garanta aplicarea legii, nefiind protejaţi de un stat în care se simt bine mafioţi gen Năstase Adrian.

Iar triunghiul este completat de ungurii care aproape că nici nu mai contează în această ecuaţie. Au realizat de mult maghiarii a cui este această ţară.

2 comentarii:

Anonim spunea...

dom profesor, ce tie si cu cincimea aia

Anonim spunea...

Din nefericire, un tablou exact - deşi sumbru...
Întrebarea este "Ce facem mai departe?" sau "Cum ieşim din asta?", fără a pleca în Canada sau în alte părţi.
MMM