15 martie 2011

La 20 de ani după căderea comunismului, foştii securişti fac legea în România


Decizie irevocabilă (martie 2011): Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate comunistă. Ce se mai poate adăuga la acest fapt? Poate doar câteva observaţii. N-am înţeles de ce acest securist ordinar, acest paria al democraţiei, acest ‘moştenitor’ al banilor lui Ceaşcă, din care şi-a creat imperiul media pe care-l deţine în prezent, ei bine, este greu de înţeles de ce un individ care a produs suferinţă celor apropiaţi, verişoarei sale şi nu numai, continuă să nege colaborarea cu fosta Securitate. Să-i creadă, oare, atât de proşti pe români?! Chiar dacă aveam doar 23 de ani în decembrie 1989, am depus în 2009 o cerere la CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii), primind răspunsul din imagine (click pe imagine), în care se precizează că nu s-a identificat nici un dosar întocmit pe numele meu. Adică CNSAS-ul nu are nici un interes să nu se afle adevărul. În cazul securistului Voiculescu, adevărul nu putea fi altul decât cel dat de justiţie. Iar gluma cu CEDO este umor negru, doar s-a ajuns ca foştii securişti bolşevici să apeleze la Occidentul decadent, pe care l-au săpat zeci de ani, pentru a-i face mai albi decât rahatul roşu pe care-l au pe imagine, de conştiinţă neputând fi vorba, neavând aşa ceva. Iată mai jos câteva fragmente din ce mai scriu românii pe net despre subiectul ‘Voiculescu + Securitate = love(le)’.


Blogul lui Zoso: Dan Voiculescu nu a turnat la Securitate
Nu. El voia să devină prozator şi se antrena. Dar Securitatea rea a crezut că operele lui sunt de fapt note informative. Si, văzând imensul să potenţial, care l-ar fi putut eclipsa pe al lui Eminescu, a decis ca acest simpatic civil peltic să fie numit General Manager al unei companii internationale, care face facea afaceri de 200 milioane dolari pe an.(…) Dan Voiculescu este nevinovat pentru că Băsescu lucra la Anvers şi era sigur securist, pentru că aia care lucrau cu exteriorul toţi erau securişti. Toţi, mai puţini Voiculescu.
Blogul lui Dan: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea
Mă întreb, oare toţi cei care au studiat dosarul turnătorului Dan Voiculescu (alias “Felix”) sunt bătuţi în cap? Oare toţi magistraţii din România sunt bătuţi în cap?
Curentul: Voiculescu – turnător definitiv
Recrutat în 1970, conform CNSAS, el a primit iniţial numele conspirativ „Mircea“, iar în mai puţin de un an de zile a stråns destule informaţii despre cetăţeni străini, folosindu-se de poziţia de translator de limba germană pentru echipa de hochei a Norvegiei.(…) Ulterior, Voiculescu a fost apreciat pozitiv de Direcţia a III-a contraspionaj, care l-a recrutat ca informator şi l-a rebotezat cu numele conspirativ „Felix“. Cel care, datorită calităţilor sale native, avea să devină partener de afaceri al Securităţii, iar apoi unul dintre magnaţii Romåniei, îşi desfiinţa un coleg de serviciu printr-o notă plasată ofiţerului de securitate care-l avea în lesă. Ce făcuse colegul de serviciu? Era „cosmopolit“, „nu corespundea politic“ şi „fuma ţigări străine şi bea băuturi străine“. Era duşmanul poporului.
Un comentariu la articolul din ‘Curentul’: Constantin Ţăpuş, electrician la Complexul Energetic (CE) Rovinari, a declarat că va depune o plângere penală pentru fals în declarații împotriva senatorului Dan Voiculescu.
Ţăpuş a fost cercetat de Securitatea și a obținut titlul de luptător în rezistența anticomunistă în urma mai multor procese cu Ministerul Justiţiei. Acesta spune că Voiculescu are circumstanţe agravante pentru că a candidat de mai multe ori şi a dat declaraţii că nu a colaborat cu fosta Securitate: „Voi depune plângerea penală împotriva lui Dan Voiculescu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este foarte grav ceea ce a făcut pentru că este un om care face legi în această ţară. Încurajez toți cetățenii care se simt lezați să procedeze în același mod“.

2 comentarii:

Anonim spunea...

canalia turnatoare nu isi va da demisia nici macar acum...ar trebui sa plateasca cu cativa ani de puscarie...

la mine pe blog Motiunea de cenzura a picat in derizoriu, USL a picat in cacat, Boc ramane premier...

Dumitru Caruntu spunea...

Securistul Voiculescu trebuie acuzat pentru fals in declaratii, deoarece orice parlamentar declara pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea comunista. Si asta s-ar intampla daca in Romania s-ar aplica legea. Numai ca Romania nu-i Germania, adica se traieste in ilegalitate, dar se pretinde sa avem salariile nemtilor.