9 martie 2011

Programe pentru filtrarea accesului copiilor la internet


Dacă, din anumite motive, nu puteţi fi alături de copii atunci când aceştia vizitează anumite site-uri web şi nu doriţi ca aceştia să ajungă prin locuri virtuale, ‘primejdioase’ pentru vârsta lor, există aplicaţii care filtrează şi restricţionează accesul copiilor pe net. Cu aceste instrumente puteţi seta regulile şi timpul de acces la anumite site-uri sau puteţi monitoriza activitatea copiilor dumneavoastră pe internet. Se pot genera şi e-mail-uri automate cu toate activităţile online ale unui copil. Iată mai jos cinci astfel de programe.
K9 Web Protection este unul din cele mai populare programe pentru controlul activităţii copiilor pe net. Aplicaţia gratuită blochează mai mult de 70 de categorii de site-uri, inclusiv site-urile cu pornografie, jocuri de noroc, droguri etc. Poate bloca şi malware/spyware, phishing în timp real. Se configurează uşor şi este compatibil cu sistemele de operare Windows, MacOS, iPhone, iPod, iPad.
VisiKid este un program gratuit care monitorizează site-urile web vizitate de un copil, aplicaţiile utilizate, timpul petrecut pe anumite site-uri.
OpenDNS este o aplicaţie gratuită pentru filtrarea accesului la site-urile web, cu o interfaţă uşor de utilizat, fiind folosită şi de companii/organizaţii care doresc protecţie.
Parental Control Bar este o bară de instrumente prezentă în browser, împiedicând accesul copiilor la anumite site-uri. Este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Vista, 7, dimensiunea fişierului ce trebuie descărcat fiind de 4.7 MB.
Windows Parental Control este o caracteristică prezentă în Windows Vista şi Windows 7. Se ajunge prin Control Panel -> Parental Controls şi puteţi seta anumite opţiuni pentru accesul pe net.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si cat crezi ca dureaza pana ce copii vor gasi un sistem de bypass peste filtrele astea? noua generatie se naste cu laptopul in mana...

la mine pe blog, discutam cum Lupta impotriva coruptiei a esuat lamentabil in PDL...

Dumitru Caruntu spunea...

Ne putem intreba si asa ceva.