16 noiembrie 2010

În Moldova lui Ilici, mămăliga n-a explodat în 1989 şi nu explodează nici după 20 de ani


16 noiembrie 2010, anul Domnului, România, Moldova nefurată de ruşi. Am intrat pe un site cu multe subiecte interesante. Se numeşte Satirikon şi ai ce citi pe el. Subiecte diverse, interesante, amuzante. Pentru cei care nu-l cunosc încă: Merită văzut! De pe acest site am ales un filmuleţ în care se vede cum ţigănuşii fură în Iaşi pe stradă, iar doi ‘moldoveni’ stau şi se uită. Pentru un tip cu o descriere ce pe mine m-a fascinat, este de înţeles că nu cunoaşte bine România profundă, mai ales la cei 20 şi ceva de ani. Dacă ar fi locuit în anumite zone ale Moldovei ar fi constat rapid că poţi fi ultimul beţivan, ultimul hoţ, ultimul incompetent sau ultimul gunoi uman şi nu vei avea nici o problemă. Dimpotrivă, poţi avea probleme dacă nu iubeşti roşul pesedist, adică neocomunist, probleme poţi avea dacă nu dai şpăgi sau nu stai la bodegile jegoase de pe aici cu ultimii rataţi intelectual ajunşi în tot soiul de funcţii publice, probleme poţi avea dacă vorbeşti despre hoţi, corupţi, poliţişti incompetenţi sau şpăgari, incultură şi delăsare. Aşa cum acei ţigănuşi din Iaşi îşi urmăresc victima, un copil innocent, până îşi ating scopul, aşa şi cetăţeanul Moldovei lui Ilici, mai ales în această perioadă în care nu are o activitate foarte clar definită, va face în perioada iernii ceea ce ştie el mai bine: îşi va ajuta ‘vecinul’ să se simtă cât mai în nesiguranţă în România. Pentru aceasta va folosi, deoarece oricum nu se pricepe la altceva: bârfa, furtul, teroarea verbală, poluarea mediului, ocuparea drumului public cu animale, jocuri de peste 15 ani, curse de maşini la miez de noapte, urlete, poluare fonică etc. Pe aici hoţii sunt respectaţi, iar corupţii n-au probleme. Iar victima acestor stări de lucruri este copilul nevinovat din filmuleţul de mai jos. El va afla atunci când va fi mare că, datorită unei Biserici ortodoxe a cărei influenţă benefică în societate este zero, datorită unui sistem educaţional care nu are nici un efect asupra ‘necăjiţilor’ de care tot amintesc neocomuniştii din PSD, ei bine, acel copil va înţelege că doar mutându-se în altă ţară proprietatea îi va fi garantată şi apărată, iar poliţiştii şi autorităţile îşi vor face treaba, ajutaţi de oamenii civilizaţi de acolo. Până atunci se va indigna, precum autorul postării: „Programe pentru integrarea rromilor, tiganii sunt persecutati, ajutati rromii in societate bla bla. Unde mortii ma’sii sunt aia care urla astfel de chestii?! De ce nu se integreaza? Pentru ca nu vor. Ce propun eu? Pluton de executie sau o bataie din aia ca sa nu-si mai foloseasca niciodata mainile. Atentie cum se fura in Iasi pe strada…iar cei 2 trecatori se uita ca dobitocii. Si pe aia i-as bate.” Iată şi filmuleţul.

5 comentarii:

Emanuel_21 spunea...

Sa stii totusi ca nu-s asa naiv la 20...si ceva de ani :))
Am vazut destule. Ma uimise insa nepasarea celor 2 trecatori. Eu le-as fi "oferit" suturi in fund si pumni in gura pana cand isi dadeau tot neamul in gat.
Nepasarea este o crima mai mare(auzisem asta pe undeva, nu mai retin exact unde)
Anyway, multumesc de reclama, te bag si in lista mea de bloguri :),
Satirikon (PS: contul meu de blogger e pe numele Emanuel Adrian)

ioan spunea...

Domnule profesor nu vreau sa polemizez absolut deloc cu dumneavoastra pur si simplu vreau sa clarific anumite aspecte bineinteles daca o sa aveti bunavointa necesara de a afisa pe blogul dumneavoasdtra acest comentariu .Unu la mana cred ca dumneavoastra sinteti mai tovaras decat mine , macar din punct de vedere al varstei .doi la mana nu va invitat nimeni sa apelati la cunostintele mele de medicina . Cu umilinta va spun ca in curand la cunostintele mele medicale vor apela niste amarati de belgieni . mintile luminate ca dumneavoastra vor ramane cu mama omida , vrajitoarea sidonia si alti felceri vestiti. E inutil probabil sa va spun ca plec din cauza bunastarii oferite de aceasta putere portocalie ce conduce tara pe marete culmi ale dezvoltarii economice .Cu respect va salut .

Dumitru Caruntu spunea...

Emanuel_21: Multumesc. Voi face la fel, in privinta listei de bloguri.

Ioan: Inca o data, nu am fost, nu sunt si nu voi fi membru al puterii (sau opozitiei) portocalii. Nu cred ca am vreo vina pentru ceea ce fac actualii guvernanti. Pur si simplu nu cred ca sunt numai ei vinovati pentru actuala stare de lucruri. Daca am gresit, in ceea ce va priveste, iertare. N-o sa se mai repete. A gresi e omeneste, a persevera in greseala este altceva. Cu respect si consideratie .

Anonim spunea...

multumim hoitule de ilici pt starea de putrefactie morala pe care ai daruit-i acestui popor cu "linistea si consensul tau national" nenorocit...

la mine pe blog Komisarul Lavrov ordona: "Retragerea trupelor ruse din Transnistria ar duce la reizbucnirea războiului"

Dumitru Caruntu spunea...

Mult timp va trece pana cand se vor diminua efectele politicii de cacao ale clicii neocomuniste conduse de Ilici-KGB.