9 septembrie 2009

Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (I)


Urmează prima parte a unui interviu acordat “Academiei Caţavencu” de Vasile Dâncu în iulie 2008.

Reporter: Care-i legătura dintre Mamaia, unde a avut loc recenta reuniune a liderilor PSD, şi Bunicuţa, liderul etern al PSD?
Vasile Dâncu: Vreţi să spuneţi Mamaia cu Tataia? Nea Nelu e folosit ca paravan. Băieţii reformişti din triunghiul Vrancea-Constanţa-Teleorman au căutat să-l motiveze pentru ca să participle la joc. Dacă pierdem cumva meciul la toamnă (este vorba de alegerile parlamentare din 2008 –n.m.), el va fi următorul schimbat. Este foarte periculos pentru ei cu ideile săraco-cinstite. Nu a fost entuziast la ideea de a rade nişte prieteni, nu vorbesc de Cluj. Dar a acceptat, pentru că e bine să te pui în fruntea maselor şi în capul meselor.
Rep.: S-a ales locul ca să se ştie cine-i tare în partid?
V.D.: La Mamaia s-a tranşat între muşchi şi creier. Am stabilit că, pentru perioada de vară, muşchii sunt buni de etalat pe plaja de la Mamaia. O să vină toamna, începe şcoala şi o să ne dăm seama că este greu de extras radicali doar cu forţa bicepşilor.
Rep.: Vă simţiţi exclus din partid după incidentul “Mamaia”?
V.D.: Nu mă simt foarte inclus.
Rep.: Sper că nu sunteţi fraier să ieşiţi din PSD când se anunţă o toamnă rodnică pentru partid.
V.D.: Nu sunt prea descurcăreţ de felul meu. Şi la cămin îmi pierdeam mereu cartela de masă, dar mă salvau fetele milostive.
Rep.: Ce are Iliescu cu Clujul şi ce are Clujul cu Iliescu?
V.D.: Ion Iliescu a obţinut la Cluj-Napoca 13%, cel mai tare rezultat. S-a lansat în politica democratică prin candidatura în oraşul Huedin şi probabil este supărat pe noi că l-am lansat într-un sistem care a întinat idealurile sfinte ale socialismului. La 7 martie 1965, l-am votat pentru Marea Adunare Naţională din partea Frontului Democrat Popular. Ne cerem scuze pentru voturile date în circumscripţia nr. 11 Huedin, am fi lipsit de la vot, dar erau nişte tipi cu Kalaşnikov-ul care ne îndemnau cu duioşie să ne exercităm dreptul la vot, câştigat cu mari sacrificii.
(Va urma)

Niciun comentariu: