10 martie 2010

Căutări Google pe televizor


Compania americană Google Inc., care deţine motorul de căutare pe Internet cu acelaşi nume, a început proiectarea unui nou serviciu care permite unificarea Internetului cu tradiţionalele transmisii TV.

Împreună cu Dish Netwrk Corp., compania a început testarea unui proiect nou, care permite utilizatorilor televiziunii prin satelit să caute conţinut de Internet prin intermediul staţiilor TV.

Serviciul rulează pe un televizor care are integrat un program dezvoltat de Google, prin intermediul căruia utilizatorii pot căuta diferite emisiuni transmise de serviciul de televiziune prin satelit, dar şi filme de pe diferite siteuri, precum YouTube. De asemenea, serviciul permite utilizatorului să îşi seteze o listă de showuri TV pentru a putea fi vizionate în viitor.

Proiectul testat de Google este primul pas important făcut în această direcţie. Deşi mai multe companii au încercat de-a lungul timpului să găsească soluţia transmiterii informaţiilor TV, dar şi a celor de pe Internet, prin intermediul aceluiaşi canal, niciuna nu a oferit ceva palpabil până acum.


2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte interesant...se pot vedea si programele televiziunilor tonomate?

La mine pe blog Micul Trompetescu se viseaza Fidel Castro iar Micul Chucky se crede Che Guevara!!!!

Dumitru Caruntu spunea...

Probabil ca da, dar poate mai dispar din ele pana atunci.