20 martie 2010

În 2008, prin presiuni, şantaj, trafic de influenţă şi ignoranţa ‘boborului’, au obţinut pesediştii mandate de parlamentari


Se numeşte Petru-Şerban Mihăilescu, fost aghiotant al celui mai corupt prim-ministru al României, Adrian Năstase. Senatorul pesedist Mihăilescu este cunoscut, mai ales, după poreclă: Micky Şpagă. În actualul mandat de parlamentar, Şerban Mihăilescu a obţinut rezultate ‘strălucite’, numai bune pentru un nou mandat: declaraţii politice-zero, întrebări-zero, interpelări-zero, moţiuni-zero, interpelări adresate Primului Ministru-zero, iniţiative legislative-zero. Dar cum a ajuns un asemenea specimen în Parlamentul României, mai ales cu o asemenea poreclă? Un reportaj în această privinţă a publicat “Academia Caţavencu”, nr.48/2008. Iată-l mai jos.

“Şerban Mihăilescu, mai cunoscut sub porecla simpatică de Micky Şpagă, candida la Turnu Măgurele, în Colegiul I, pentru fotoliul comod de senator PSD. Am trecut (în noiembrie 2008-n.m.) prin oraşul Turnu Măgurele, să văd cum arată electoratul lui Micky Şpagă. Ce crede despre Micky Şpagă. Şi cât cântăreşte această poreclă vestită în opţiunea alegătorului.

Oraşul era împodobit cu afişele lui Mihăilescu şi ale colegului său de partid, Robert Negoiţă. Parcă nu ar exista alt partid. Apogeul afişajului se găseşte pe principala stradă comercială din Turnu, strada Praporgescu.Toate magazinele au în vitrină afişele cu Şerban Mihăilescu şi Robert Negoiţă. Din 25-30, unul are un afiş cu PNL, unul are cu PD-L. Atâta ataşament pentru PSD e admirabil. Aici e locul unde pot începe cu întrebările.

Primul magazin vinde saltele. O doamnă mare, grasă, volubilă, foarte veselă. Încep discursul:
- Sunt ziarist, mă numesc aşa şi aşa, am venit să întreb lumea din Turnu Măgurele dacă ştie cum este pereclit la Bucureşti acest candidat pe care îl aveţi în geam.
Doamna odată începe să râdă, amuzată.
- Cu Nicky Şpagă?! Ha, ha, ha! Nu l-aş pune, dar suntem obligaţi. Nu e oraşul lor? Nu e Dragnea şef aici? Am avut unul şi cu PNL, dar a rezistat doar două zile. După aia au venit să-mi spună să-l dau jos, că nu se poate să fii în oraşul ăsta şi cu unul, şi cu altul. L-am lăsat doar pe Nicky.

Magazinul următor, cu de toate. O doamnă vânzătoare mai slabă, brunetă, pe la 40 de ani. Acelaşi text.
- …Dar ştiţi cum i se zice …
Doamna continuă:
- …Şpagă?
Ce naiba e asta? Văd că lumea ştie.
- Data trecută nu am vrut să pun, la alegerile locale, şi într-o zi am primit toate controalele posibile. Ei trec cu o maşină, te notează dacă nu ai şi după aia vin controalele.”


2 comentarii:

Anonim spunea...

sa speram totusi ca basescu nu e asa de idiot incat sa il aduca in pdl...

La mine pe blog Necolaiciuc ar vrea sa ciripeasca dar asteapta oferte de liberare din partea PDL...te astept

Dumitru Caruntu spunea...

Sa mai speram ca alegatorii nu-l vor vota si in 2012.