15 ianuarie 2010

Ce a naţionalizat dictatura comunistă ieri, azi, după 1989, este furat de Biserica Ortodoxă Română


Gândiţi-vă că o firmă consacrată pe piaţă ca fiind producătorul celor mai comozi pantofi sport din lume ar avea în regulamentul de ordine interioară o normă ciudată care îi obligă pe toţi angajaţii să poarte la lucru un gen de pantofi care dau bătături şi au piuneze înfipte în talpă. Cam aşa e şi cu Biserica Ortodoxă Română (BOR). Ca brand, BOR propovăduieşte cinstea, face marketing toleranţei, dar de fapt o parte dintre angajaţii ei sunt hoţomani şi intoleranţi exemplari. Se observă asta în modul în care se comportă angajaţii BOR vizavi de imobilele confiscate de comunişti Bisericii Catolice. O mare parte dintre ele au fost date, după confiscare, Bisericii Ortodoxe. Spre exemplu, în 1949, la Ocna Mureş, judeţul Alba, BOR s-a ales cu patru construcţii confiscate de la greco-catolici. Două dintre ele, situate pe strada Axente Sever, la numerele 2 şi 6, sunt în picioare şi astăzi. Parohia greco-catolică le-a revendicat în 2003 şi, timp de patru ani, Comisia de retrocedare nu a catadicsit să le dea vreun răspuns. Având complice tăcera Comisiei, angajaţii BOR îmbrăcaţi în salopete de lucru, care se cheamă în cazul lor sutane, au făcut o lucrătură ca să anuleze intenţia Bisericii surori (soră după tată, Tatăl ceresc comun). Mai întâi, în 2007, angajaţii ortodocşi au vândut imobilul de la numărul 2 şi în 2008 l-au închiriat pe cel de la numărul 6, deşi ştiau că nu le aparţine de drept. Au vândul ceea ce nu era al lor.Prin acest gest făcut de amploaiaţii ei în sutană, BOR a binecuvântat hoţia făcută de comunişti la naţionalizare şi a sfinţit-o să rămână aşa în vecii vecilor. În aceeaşi linie, aşteptăm ca BOR să laude acţiunile de tortură aplicate de Securitate clerului catolic, să dea acatiste în cinstea călăilor care i-au zdrobit pe monseniorul Ghika, pe părintele Tertulian Langa şi – de ce nu? – să-l ridice în slăvi pe teroristul bulgar care a încercat să-l asasineze pe Papă.

Preluat din “Academia Caţavencu”, nr.38/2008 (autor Alexandru Căutiş).

P.S. Deşi CNSAS aduce în atenţie tot mai mulţi clerici ortodocşi care au colaborat cu Securitatea bolşevică, adică au făcut un rău imens altor oameni, BOR vine cu textul conform căruia “Biserica are alte criterii de evaluare … bla, bla, bla”. Şi care ar fi aceste criterii? Nivelul şpăgii oferite de viitorii preoţi pentru a obţine o parohie mai bună. BOR este una din cele mai corupte organizaţii din România, iar statul român ar trebui să înceteze finanţarea BOR, aceasta putându-se foarte bine autofinanţa, la fel ca şi celelalte culte religioase. Până una alta, deşi BOR nu se ocupă deloc de oamenii nevoiaşi, averile clerului ortodox sunt impresionante, BOR devenind un loc de îmbogăţire rapidă. Ultimii 20 de ani au arătat ineficienţa, pe plan moral, a BOR – singurul organism din această ţară unde nu s-a produs nici o reformă. Stau mărturie numărul tot mai mic de oameni care frecventează bisericile ortodoxe şi îndepărtarea tinerilor de o biserică ce se ocupă mai mult de cei morţi decât de cei vii. Ne întreabă cineva şi pe noi, plătitorii de impozite, dacă suntem de acord să finanţăm în continuare programul de îmbogăţire rapidă a preoţilor, în condiţiile unei decăderi totale în păcat a societăţii româneşti?

2 comentarii:

escu spunea...

vroiam sa comentez.........dar nu merita......
totusi am o intrebare.......autorul e CRESTIN ?
sincer ma indoiesc......asa cum ma indoiesc de faptele relatate..sunt ale necrestinilor............

Dumitru Caruntu spunea...

Autorul este crestin, numai ca este un crestin care nu a trimis NICIODATA o scrisoare de felicitare adresata dictatorului bolsevic al Romaniei, dupa masacrul de la Timisoara, asa cum a facut patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist. Iar acesta este un adevar verificabil. Cat despre 'necrestinii' care spun adevarul, pe cand o noua inchizitie?