12 ianuarie 2010

Aproape totul despre Adrian Năstase, cel mai corupt dintre prim-miniştrii României (VI)


CUMPARARI SI VANZARI CU PRETURI DECLARATE MICI,
DECI TAXE MAI MICI PLATITE CATRE STAT

Una din marile lovituri date în sprijinul ascensiunii sale ulterioare si a apetitului sau nestavilit de îmbogatire a fost casatoria lui Ady cu fiica lui Angelo-Romeo Miculescu, el însusi afacerist si avid de avere; în plus, nomenclaturist cu relatii strânse în lumea lui. Asa cum am relatat anterior, Adrian Nastase, ajuns în functii importante de stat si de partid (FSN-PDSR-FDS), a avut în Angelo Miculescu un partener de nadejde în afaceri dubioase, un paravan în aranjamentele personale, atâta timp cât acesta a fost în viata, iar dupa disparitia sa pamânteana el a livrat o explicatie plauzibila de invocat pantru cheltuielile sale de nejustificat. Ca exemplu, taxele fiilor sai, de 20.000 dolari anual (fiecare) la liceul american, justificabi ca fiind platiti de vaduva soacra, deci 40.000 anual, pe mai multi ani, ca si când Miculestii nu ar fi trait în comunismul pe lei pâna în 1990.
În 1996, Daniela Miculescu, devenita doamna Nastase, s-a dus (în luna august) la Biroul Notarial al Eugeniei Cutaru, ca sotie a presedintelui executiv al PDSR, Adrian Nastase. Obiectul vizitei îl constituia vânzarea de catre familia Adrian si Dana Nastase a unui teren în suprafata de 3.593,50 m.p., situat în intravilanul comunei Cornu, judetul Prahova. Pretul vânzarii - 2.000.000 lei. Sotii cumparasera terenul conform a trei contracte (nr.6035/10,07,1995; 9683/19,10,1995 si nr.6360/23,10,1991), autentificate pe masura constituirii suprafetei finale de teren, de Notariatul de Stat Câmpina, în perioada 1991-1995. Cumparatoarea terenului a fost Irina Miculescu, cumnata Danielei Nastase, adica sotia fratelui acesteia; o afacere în familie, cu un pret fixat ca între rude, iar statul a primit doar suma cuvenita valorii declarate de partile contractante.
În luna noiembrie a aceluiasi an, Daniela Nastase revine la acelasi birou notarial, pentru a cumpara, de la familia Bichtel Sorin, trei suprafete de teren, si anume: 6.230 m.p., înca 10.000 m.p. si alti 10.000 m.p., terenuri situate în intravilanul comunei Balotesti, sat Petresti, judetul Ilfov, în suprafata totala de 26.230 m.p., acoperind parcelele A510/12, A510/13, A510/14, A510/15, A510/16. Terenul vândut nu a apartinut familiei Bichtel, în urma reconstituirii dreptului de proprietate conform legii 18, ci fusese cumparat de catre acestia în anii 1995 si 1996, suprafata totala de 26.230 m.p. fiind achizitionata cu suma de 18.000.000 lei, la preturile din 1996, platita INTEGRAL în momentul tranzactiei - deci, cu aproape 687 lei m.p.
Prezenta relatare arata ca familia Adrian Nastase a derulat operatiunile de vânzare-cumparare terenuri doar printr-un singur birou notarial particular. Preturile pentru aceste tranzactii sunt fireste ireale si nu pot pacali decât pe prosti si fiscul. Cu alte cuvinte, Adrian Nastase - ditamai presedintele executiv al PDSR - a declarat fals, si înselând, evident cu scopul de a nu plati sumele cuvenite statului. Mai interesant este si alegerea notarului, patron al acelui birou, o buna prietena a ex-sefului pazei de la Camera Deputa]ilor, Danut Stuparu, care în timpul mineriadei din 1991 (rezultata, dupa cum se stie, cu caderea guvernului) si-a retras oamenii de paza, asigurând accesul liber al minerilor. Întrebat de afacerea imobiliara, Adrian Nastase a declarat ca la Cornu terenul a fost vândut cumnatilor, pentru ca acestia, împreuna cu socrii lui, sa-si construiasca “în timp” o casa. În ceea ce priveste terenul din Balotesti, el a declarat ca acesta “exista” (nu s-a mutat din loc - n.a.), fiind cumparat “legal”. În legatura cu cazurile Cutaru si Stuparu, el a afirmat ca sunt “simple coincidente” si ca nu-i cunoaste, adaugând ca sotia sa s-a adresat unui birou notarial privat mai putin ocupat decât unul public.

CÂTE CEVA DESPRE DOAMNA NASTASE
(DANIELA MICULESCU - NASTASE)

Daca Elena Dragomirescu-Nastase si-a acceptat cu resemnare viata alaturi de sotul ei, Marin G. Nastase (G, de la Grigore, numele de familie al tatalui, asa de fapt cum se semna), aceasta s-a datorat pe de o parte dragostei de mama si, pe de alta parte, a crezut ce i-a tot spus, ca ar fi impotent - deci, un om bolnav; în rest, nu a stiut niciodata despre cealalta viata, ascunsa, a sotului ei. Cu totul alta este situatia cu Daniela Nastase, sotia lui Adrian Nastase, bisexual, ca si tatal lui. Daniela apartine desigur unei alte generatii, cu alte conceptii despre viata sexuala. Este greu de presupus ca lungile perioade de abstinenta nu i-au dat ceva de banuit, sau si ea a crezut basmele reinventate cu impotenta, ori cu munca extenuanta, care-l facea sa vina acasa târziu, în noapte. Sigur, dupa 1990, ea a aflat secretul, când toata presa i-a supranumit în cor sotul BOMBONEL si a tot scris despre viata lui sexuala; ba chiar la un bal dat de revista “ACADEMIA CATAVENCU” i s-a decernat drept premiu un falus ( p**a) de argint. În cazul tinerei doamne Nastase, constatam alta situatie: ea accepta starea de fapt pentru ca i s-a oferit ceea ce nici nu a visat vreodata, fie ea fiica de nomenclaturist: o pozitie sociala de exceptie, calatorii în lumea larga, sume uriase în valuta la dispozitie, posibilitatea satisfacerii tuturor capriciilor. Daniela Nastase nu întretine nici o activitate productiva, dar primeste prin telefon sute de milioane de lei, în contul “MILENIUMULUI TREI”, din vânzarea unor produse, frigidere, carne, etc. “MILENIUM TREI” este o fundatie paravan a sotului, care îsi plaseaza sediul exact în casa pe care o au, în str. Jean Texier, nr.4. Daniela Nastase aduna astfel milioane de dolari pe an. Ea nu fierbe mamaliga si nu munceste la ferma de la Cornu, asa cum a trudit soacra ei; ea împarte martisoare de aur unor ziaristi agreati, împarte generoasa cadouri, face donatii si, mai nou, a devenit element surpriza de campanie electorala pentru Adisor al ei.

O NOUA ELENA CEAUSESCU?

Preocupându-se de a-i crea o imagine speciala sotiei, cu ocazia sarbatoririi publice, la 22 iunie, a zilei de nastere a “bronzatului” Ady, el a transformat-o pe Dana Nastase si în persoana publica. Aceasta strategie a învatat-o din alegerile americane, dascalit de consilieri americani, platiti din bugetul tarii românesti cu sute si sute de mii de dolari. Campania mediatica a Danielei “Scatiu” este coordonata de specialistii care se ocupa de campania lui electorala si de stafful ei personal. Ea are întâlniri cu sotii de conducatori politici (Laura Bush, sotia premierului ceh, etc.) A fost vizibila ridicarea pe o treapta înalta a Danielei, care urmeaza sa joace rolul de invidiat al Elenei Ceausescu, Nicolae Ceausescu însusi fiind modelul sotului ei. În turneul presedintelui de guvern în SUA, Canada si Anglia, Dana Nastase a fost însotita, pe cheltuiala oficiala, de un stat major personal de campanie, care i-a organizat sustinerea declaratiilor de presa zilnic - un comunicat de presa cu antetul Guvernului României a confirmat întâlnirea dintre Dana Nastase si sotia premierului ceh; periodic se anunta ca sotia premierului va aparea în talk-showuri sau va patrona baluri de caritate, numele Danei concurându-l pe acela al lui Adrian Nastase. Dana are o activitate social-politica intensa, desi nu s-a înscris în PSD, controlata si dirijata cu multa grija. Zilele trecute a mers prin tara, în campanie electorala, alaturi de sotul si fiul ei cel mai mic, Mihnea, întocmai lui Bush, Laurei si fetelor lor.

ALTE AFACERI FOARTE DUBIOASE
ALE CLANULUI NASTASE - MICULESCU

În România, conform obiceiului statornicit, orice scandal tine trei zile, dupa care se astern tacerea si uitarea. Asa s-a întâmplat si cu AFACEREA “FILANTROPIA”: spitalul a fost privatizat, ministrul Sanatatii din acel timp, Daniela Bartos, si-a încasat comisionul în urma “privatizarii”, comision gras, care îi va asigura anii de ambasadoriat în Portugalia, cât si deceniile grele ale batrânetii. Ziarele au scris, pe rupte, vreo doua zile, s-a încropit însa o ancheta superficiala, dar numele “FILANTROPIA” se va mai regasi doar în scopurile fundatiei prin care s-a desfasurat tranzactia, deoarece banii virati de societatea americana de investitii au ajuns în conturile FUNDATIEI “MILENIUM”, patronata de Dana Nastase, nimeni alta decât sotia premierului României, care se declara incoruptibil, si spune, cu orice ocazie, ca va stârpi din radacini coruptia.
Sora lui Nastase, Dana Maria Barb, este implicata în afaceri inimaginabile, de milioane de dolari, ca paravan al fratelui ei. În jurul sau se pun la cale marile privatizari frauduloase, ea fiind directoare la firma lui Mark Mayer, un obscur avocat din New York al firmei de consultanta “MARK MAYER, RUBIN & HERTZFELD”.
Simona Miculescu, cea care a fost mult timp atasat de presa la Ambasada Româna din Washington, s-a stabilit acum într-o functie importanta în MAE. Meritul ei esential consta în amanuntul ca sotia lui Adrian Nastase este sora sotului sau, deci sunt cumnati. La rândul lui, sotul ei, Ovidiu Miculescu, a trecut si el prin Washington, în calitate, normal, de “sot al sotiei sale”, fiind formal angajat al Studioului “Al. Sahia”, ca sa se prezinte acolo drept “corespondent”, în realitate el corespondând, dar în beneficiul altei institutii...
Rodica Miculescu, directoarea economica a TAROM, calitate în care taie si spânzura în aviatia civila, este cumnatica lui Adrian Nastase, sora sotiei lui. Ea a executat un insistent santaj asupra firmei “EDF”, condusa de Katz, pentru a-i prelungi contractul de închiriere a spatiilor “Duty Free” din Aeroportul Otopeni. S-a cerut o mita de 300.000 dolari pentru un spatiu de 15 m.p. Katz nu s-a lasat, a atacat hotarârea sI s-a revenit asupra ei, declarându-se ca se va organiza o licitatie, de ochii lumii. Între timp, sediul societatii “EDF” a devenit nefunctionabil, în urma debransaii abuzive a curentului electric al spatiilor administrative, a liniilor telefonice si comunicatiilor computerizate. Reprezentantii firmei care detine 51% din actiuni (Aeroportul Otopeni - 5%; TAROM - 22%) au fost pusi în imposibilitatea unei aparari corecte, iar tribunalul a fost fortat sa emita o sentinta ilegala. Cel care face traficul de influenta si presiuni pentru a elimina societatea “EDF Astro SRL” spre a lasa calea libera coruptiei, Miron Mitrea (zis si“MANIVELA”) facând parte din mafia PSD, este ministrul Transporturilor, un “intim” al lui Adrian Nastase, care l-a transformat dintr-un sofer amarât în vicepresedinte PSD,ministru si individ foarte bogat. Abuzurile savârsite în valuri de Miron Mitrea, ministrul Transporturilor, îl detaseaza în postura de cel mai corupt ministru din Cabinetul Nastase. In privinta “licitatiei” de la Otopeni, el a fost “pilotat” în aceasta actiune de cumnata primului ministru, Rodica Miculescu.

“Operatiunea” IAS Prejmer

În 1991, IAS Prejmer, jude]ul Brasov, s-a transformat în “SC Agroindustriala” SA. Atunci, detinea 13 ferme: sase de taurine, cu un efectiv de 12.000 capete; patru ferme vegetale - 7.460 ha; un complex de 1.2000 capete porcine; sectie de industrializarea carnii si a laptelui; o crescatorie devenita celebra de pastravi si animale rare de blana. Nicolae Pastârnac, ginerele lui Angelo-Romeo Miculescu si cumnatul lui Adrian Nastase, dirijat de socrul sau, batrânul mare sacal al agriculturii românesti, a preluat crescatoria de pastravi si animale cu blana (nutrii, vulpi, dihori) el ajungând astfel patronul firmei “B Lapis” (care, în anul 1997, ajunsese în pragul falimentului). N. Pastârnac, alt ginere gangster sadea, a reusit, cu tenacitate si direct interesat, sa o distruga total.

NOTA. Îmi asum toata responsabilitatea pentru afirmatiile facute în acest articol si îi multumesc, pe aceasta cale, domnului Grigore L. CULIAN, editorul ziarului "New York Magazin", pentru curajul, demnitatea si hotarîrea cu care a luat decizia publicarii unui material care aduce la cunostinta opiniei publice fapte adevarate, legate de ascensiunea politica fulminanta a unui alt fost nomenclaturist comunist care, iata, doreste sa devina presedintele României.

Aurel Sergiu MARINESCU, Scriitor, fost detinut politic

Nota Redactiei

Dl Aurel Sergiu Marinescu, este, credem, unul din cei mai importanti scriitori si ziaristi ai exilului românesc. Fiind ziaist cu certa vocatie de investigatie, a intrat in posesia arhivei Consiliului National Român, organism dorit a fi un fel de Guvern Român din Exil imediat dupa razboi si care a functionat efectiv câtiva ani sub presedintia generalului Radescu si apoi a lui Constantin Visoianu. Aceasta "intrare in posesie" n-a fost de loc sterila, deoarece dl Aurel Sergiu Marinescu a scris pe baza arhivei CNR cea mai documentata "Istorie a exilului românesc", istorie care, din pacate, e foarte dureroasa. Dl Marinescu a publicat în România, la editura Vremea în 1998, si o carte de amintiri intitulata: "Ma aplec peste ani". A fost detinut politic.
Dl ASM este sotul sorei mamei lui Adrian Nastase si nu fratele mamei. Asa se explica diferenta de nume, sotia sa s-a numit ca fata Dragomirescu (ca si mama lui AN) si a devenit Marinescu prin casatorie.

ASTIA SUNT PATRIHOTII CARE AU DISTRUS ROMANIA!!


Niciun comentariu: