10 noiembrie 2009

Candidaţii la Preşedinţia României (V)


Cum bate câmpii Prostănacu’

Legile economice funcţionează chiar şi în cazul câştigării alegerilor prezidenţiale din România de către fiul unui securist şi care a emanat dintr-un partid de sorginte bolşevică. Mircea Geoană, căci despre el este vorba, nu poate mări salariile sau orice altceva, deoarece banii vor fi cam cei de azi, iar de unde nu ai nu poţi da. În cazul scenariului apocaliptic “Mircea Geoană – Preşedintele României”, ce poate face Prostănacu’ foarte rău pentru România este:

1. Să ia bani de la cei care mai şi muncesc în această ţară, împovărându-i cu taxe şi impozite, pentru a le oferi votanţilor asistaţi social mai mulţi bani pentru o vodcă în plus. În acest fel, clasa de mijloc, şi aşa destul de firavă în România, ar fi “egalizată” cu clasa celor fără de iniţiativă, fără de studii şi fără de stăruinţă, dar votanţi ai Prostănacului. Şi aceasta deoarece mi-e greu să cred că banii vor fi luaţi tocmai de la baronii putred de bogaţi ai PSD-ului. Ceea ce nu trebuie să uite acest “prostănac la Cotroceni m-aş duce” este că 3,5 milioane de români care produc ţin în spate restul până la 22 de milioane. Este greu, dacă nu imposibil, să asiguri, din cei aproximativ 3,4 miliarde de euro, cât se estimează a fi veniturile la bugetul de stat în 2010, şi pensiile (mărite de Tăriceanu) pentru 6 milioane de pensionari şi bugetarilor salarii, plus bani pentru ajutoare sociale, ajutoare de handicap, alocaţii pentru copii şi aşa mai departe.

2. Să ofere totuşi celor care cer banii pe care-i cer. Consecinţa ar fi o inflaţie galopantă, plus o deraiere economică puternică a României, care ne-ar întoarce cu 15 ani în urmă, pe vremea “mult-prea-treazului” Nicu Văcăroiu, cel pe vremea căruia inflaţia era galopantă. Decât aşa, îmi doresc să rămână lucrurile la acest nivel, să putem cumpăra o pâine în continuare cu un leu, nu cu 5 lei. De altfel Prostănacu’ deja şi-a etalat prostia în domeniul economic, atunci când, în urmă cu ceva timp, a spus că cei datori la bănci să fie amânaţi un an de la plata datoriilor. Adică, tradus, voi fraierilor care strângeţi cureaua pentru a vă plăti ratele la timp, veţi constata că tot de la voi ia banca bani pentru a acoperi pierderile datorate ideilor de tot c…tul pe care le are acest prostănac de două ruble.


Niciun comentariu: