Auzindu-l pe acest Văcăroiu al II –lea al României, numit C. P. Tăriceanu, îţi aminteşti de o zicere care i se potriveşte: “Prost să fii, noroc să ai”. Până la urmă banii şi creşterea economică a României provin din integrarea noastră în UE şi de la “căpşunarii” care pompează bani în economia acestei ţări. Dar banii nu sunt totul. Şi multe ţări arabe, bogate în petrol, au bani, dar asta nu înseamnă că ele ar fi atins un nivel acceptabil de civilizaţie şi dezvoltare. România, guvernată de Tăriceanu şi echipele sale de “competenţi”, a rămas în profunzimea sa o ţară bananieră, coruptă şi cu o infrastructură jalnică. “Realizărili” pe care nu le spune Tăriceanu sunt altele. De exemplu:
1. Legea în România rămâne preşul de care se şterg guvernanţii. Cu ajutorul finului Bogdan Olteanu, Tăriceanu a făcut pactul cu diavolul roşu (psd), iar urmarea a fost blocarea marilor dosare de corupţie şi ratarea şansei ca România să scape de eticheta de ţară coruptă. În fond ce-l interesează pe Tăriceanu de unde a furat Năstase sau Mitrea, banii publici nefiind importanţi pentru acest Hopa-Mitică de Dîmboviţa.
2. Punerea pe butuci a CNSAS-ului. Pentru acest liberal de rahat, adevărul despre foştii turnători şi ofiţeri de securitate nu mai contează. Doar şi lor le-a mărit pensiile, tot din bani publici, acest individ ce nu realizează că-n 2004 nu pensionarii au votat peneleul lui peşte, ci cu totul alte categorii de oameni. Securiştii pot dormi liniştiţi, Tăriceanu veghează pentru ei.
3. Învătământul a fost cel mai afectat de incompetenţa guvernelor Tăriceanu. Au înlocuit Testele Naţionale care mai funcţionau cât de cât ca un barometru obiectiv al nivelului unei şcoli, cu Tezele Unice, unde corectitudinea este de nota patru. Cu şcoli unde rezultatele sunt profund trucate, cu perturbarea totală a ciclului şcolar în perioada tezelor, cu şcoli din oraşe unde mulţi părinţi cu care am discutat s-au plâns de nivelul foarte jos la care a ajuns desfăşurarea acestor Teze Unice. Acest Tăriceanu nu realizează că şcoala nu e doar locul unde se dau nişte bani pe nişte clădiri şi mobilier, ci mai ales e locul unde se face educaţie. Cum va arăta România de mâine cu elevi care obţin pe nedrept anumite note ? Va arăta la fel de coruptă, dar pe acest “Hoo Băsescu” nu-l interesează aceste “amănunte”.
4. Justiţia şi Poliţia sunt alte două instituţii care funcţionează prost în România lui Tăriceanu. Privind la numărul accidentelor de circulaţie, la numărul bătrânilor agresaţi şi la nesiguranţa din marile oraşe, realizezi adevărata incompetenţă a lui Cristian David şi a ministrului Justiţiei. Aceştia par a fi rupţi total de realitatea din această ţară. Pe drumurile publice fiecare circulă cum vrea, nefiind nimeni care să controleze aplicarea legii. Timoraţi de cei care vin cu pile şi relaţii sau chiar corupţi, poliţiştii din România nu mişcă un deget pentru a preveni agresiunile. Doar la circul de după eveniment apare uniforma, prin care înţelegem că jucăm în acelaşi film prost, rolul principal fiind a lui Tăriceanu. Acest individ, ce nu realizează cât rău a făcut acestei ţări rămânând la guvernare, nu înţelege că siguranţa cetăţeanului e mai importantă decât banii. Oamenii sunt dispuşi să aibă bani mai puţini, dar să se ştie în siguranţă. Nostalgia după dictatura comunistă e până la urmă nostalgia după siguranţa de atunci: puteai circula la miezul nopţii printr-un oraş fără să ai probleme. Dar Tăriceanu are gorile care-l apără, aşa încât îl doare-n cot de bătrânii ucişi sau de cei care mor în accidente de circulaţie.
5. Infrastructura jalnică a rămas aceeaşi în timpul mandatului lui Tăriceanu. Pe acest “limbă de lemn” a României nu-l interesează viitorul. Pensionarii care aduc voturi sunt mai importanţi decât copii care vor trăi într-o ţară cu infrastructură gen “Africa”. Prin crearea haosului în învăţământ şi neconstruirea de drumuri, Tăriceanu a făcut din viitorul acestei ţări o poveste sumbră, pe care pensionarii de azi n-o vor prinde, dar copii noştri da. Iar România, şi datorită lui C.P. Tăriceanu, va rămâne ultima curcă din UE şi-n următorii douăzeci de ani.
14 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu