8 aprilie 2010

Baronetul liberal a produs o justiţie coruptă şi aservită politicului


A fost odată la Iaşi, şi poate mai este, un magistrat având funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Se numeşte Valentin Iordan şi era, poate mai este, procurorul de casă al baronetului liberal de Iaşi, Relu Fenechiu pe numele său. Iar acest Iordan avea în fişa postului, stimaţi contribuabili, lupta pentru binele public şi închiderea celor care încalcă legea, cum era în acea perioadă baronul liberal Fenechiu. Nefiind ‘fraier’ să lupte pentru ca prostimea din această ţară să se simtă protejată de lege şi autorităţi, stimabilul Iordan era el însuşi un infractor. Iată ce scria “Academia Caţavencu” (nr.51/2008) pe această temă:

“Ce mai face acest Iordan, în afară ca aranjează dosarele favorabile pentru Fenechiu? Păi, mai face următoarele: aranjează o licitaţie pentru o societate în schimbul unui Peugeut, pedepseste cu dosare contrafăcute partenerii de afaceri care-i încurcau afacerile iubitei sale, cere anchetarea unor poliţişti rutieri care avuseseră curajul să-l oprească în trafic, obţine un apartament de la stat chiar dacă nu avea dreptul, îşi hărţuieste sexual colegele şi financiar colegii, intervine în mod abuziv peste activitatea procurorilor din subordine.”

În ciuda faptului că aceste fapte ale lui Iordan au fost prinse într-un raport al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) – care susţinea excluderea sa din magistratură –, la finele guvernării liberalo-pesediste acest magistrat corupt era bine-mersi în funcţie, doar pe Relu Fenechiu trebuia să-l apere cineva. Abia în ianuarie 2009 Agenţia Naţională de Integritate îl acuză de fals în declaraţii. Iată ce scrie în documentaţia ANI:

“Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat, la data de 8 ianuarie 2009, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, săvârşită de către domnul VALENTIN IORDAN, Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform actului normativ menţionat, Agenţia Naţională de Integritate a verificat averea acestuia şi a constatat că domnul Valentin Iordan nu a respectat dispoziţiile legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese.

În urma analizării declaraţiilor de avere datate 24.03.2005, 03.11.2006, 04.06.2008 şi a documentelor solicitate instituţiilor competente, au rezultat aspecte care au fost apreciate ca fiind indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292, Cod Penal, asupra căruia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului competent.”

Din păcate, justiţia de cacao din România nu s-a pronunţat (sau poate n-am găsit) nici până azi (aprilie 2010) dacă acest Iordan este sau nu vinovat. Şi în tot acest timp bătrânii României sunt ucişi de tot soiul de infractori, cu ‘sprijinul’ unor procurori şi judecători pentru care legea este o barieră pentru ‘fraieri’, iar ei nu sunt ‘fraieri’. Mai mult, cuibul se securişti şi corupţi din CSM blochează orice tentativă de a face din justiţia română ceea ce trebuie să fie: o autoritate în slujba oamenilor integri, nu în protejarea infractorilor.


Niciun comentariu: