7 aprilie 2010
7 aprilie 2009, ziua în care s-a murit pentru libertate
Dacă în Moldova nefurată de ruşi, ‘boborul’ a fost mereu încolonat pentru a-l vota pe bolşevicul de Ilici, iar momente de trezire a conştiinţei naţionale nu prea au existat în ultimii zeci de ani la dreapta Prutului (în 1989 nu a fost nici o Revoluţie pe aici, de murit au murit alţii pentru ca ‘uoi’ Gheorghe să aibă azi televiziune prin cablu, maşină, vilă, …), ei bine, românii din stânga Prutului au dovedit lumii, în aprilie 2009, că sunt urmaşii lui Traian (doar nu degeaba cea mai cunoscută formaţie de limbă română pe Terra este ‘Ozone’, made in Basarabia). În amintirea momentelor de acum un an, în 30 de oraşe din România, la Chişinău şi la Bălţi vor fi comemorate victimele din 7 aprilie 2009, acei eroi ai neamului românesc, a căror jertfă merită cinstirea şi neuitarea noastră. Într-un mesaj primit de la Noii Golani este prezentat programul acţiunilor. Iată mesajul:
Pe 7 aprilie aprindem o lumânare pentru victimele protestelor anti-comuniste de la Chişinău
Acum un an, tinerii din Republica Moldova au iesit pe strazile Chisinaului pentru a protesta impotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost inregistrate 4 decese in conditii foarte suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Tapu, Ion Tibuleac si Maxim Canisev.
Pe 7 octombrie 2009, la 6 luni de la evenimente, 15 orase au adus un omagiu memoriei tinerilor căzuţi atunci in luptele cu autorităţile de la Chişinău care încercau să reprime revolta. Sperăm ca acum, la un an de la Revoluţia de la Chişinău, oameni din cât mai multe localităţi, vor aprinde lumânări in locuri simbolice pentru orasul lor. Vrem astfel să arătăm că jertfa acestora, pentru libertatea românilor din dreapta Prutului nu este uitata si este cinstită aşa cum se cuvine.
Până acum, orasele în care vor avea loc astfel de manifestări sunt:
- de la ora 18.00 in Chisinau (Piata Marii Adunari Nationale) si in Balti (in fata Primariei)
- de la ora 20.00 in
* Alba Iulia / in fata Catedralei Ortodoxe
* Bistrita / Piata Petru Rares
* Brasov / Piata Sfatului (la fantana arteziana)
* Botosani / in fata muzeului de istorie
* Bucuresti / Borna “KM.0 al Libertatii si Democratiei” – Piata Universitatii
* Buzau / pe platoul Dacia
* Caransebes / la crucea de langa Catedrala ortodoxa
* Cluj / in fata Catedralei ortodoxe
* Constanta / statuia Victoria din parcul de la Primarie
* Cugir / Parcul primariei
* Dej / Parcul Mic
* Deva / Parcul Cetatii, langa statuia lui Mihai Eminescu
* Floresti / Piata Centrala
* Galaţi / langa Teatrul Dramatic la monumentul Eroilor din decembrie 1989
* Hunedoara / Monumentul Eroilor (langa hotel Rusca)
* Iasi / in parcul Voievozilor
* Nisporeni / Piata centrala, la statuia lui Stefan cel Mare
* Petrosani / in fata hotelului Onix
* Pitesti / Piata Milea, la monumentul eroilor din decembrie 1989
* Ploiesti / Piata Victoriei (in fata Primariei) la monumentul pentru eroii din decembrie 1989
* Sibiu / in fata Casei de Cultura – Monumentul Eroilor din decembrie 1989
* Oradea / in fata statuii lui Mihai Viteazu
* Suceava / Biserica Invierii Domnului (Biserica Trei Clopote), la Troita ridicata in memoria eroilor Revolutiei Române din decembrie 1989
* Slobozia / in fata Catedralei ortodoxe
* Stefan Voda
* Targoviste / Platoul Prefecturii
* Timisoara / pe scarile Catedralei
* Tulcea / in fata Catedralei
* Vaslui / la statuia lui Stefan cel Mare
E foarte important pentru ca sacrificiul tinerilor sa nu fi fost în zadar ca MIERCURI fiecare din noi să aprindă o lumânare ca simbol al neuitării.
P.S. Pentru a înţelege de ce avem o Românie neîntregită, iată o afirmaţie a unui director de şcoală de pe aici. Venind vorba de posibila integrare a Moldovei în UE, respectiva afirmă: “Cum să intre în UE aceşti ruşi, mai degrabă ar intra turcii”. Pentru respectivul personaj nu contează că basarabenii sunt români, nu contează că bunicii şi străbunicii ei au fost deportaţi, deznaţionalizaţi, li s-a băgat pe gât limba rusă, li s-a furat totul de către bolşevicii veniţi pe tancurile sovietice. Am toată admiraţia pentru ardeleni, cei mai bravi români, care nu uită că Ardealul este pământ românesc. Cum să fie Basarabia între graniţele României când, în Modova nefurată de ruşi, specimene de genul celor de mai sus (de)formează conştiinţe. Ca respectivul personaj sunt mii pe aici, (de)formatori de opinie pentru care adevărul nu contează, iar viaţa lor mediocră, în care respiră, se reproduc, adică supravieţuiesc, este mult mai importantă decât nişte milioane de oameni ucişi şi deportaţi de bolşevici. România nu va fi niciodată mare, atâta vreme cât ‘boborul’ este educat de zeroTV, antenele securistului Voiculescu, iRealitatea lui Vântu sau ‘intelectuali’ fără conştiinţă naţională. Doar un miracol, precum cel din Decembrie 1989, poate face din România o ţară pentru toţi românii, inclusiv pentru cei din Basarabia. Să sperăm că nu în Vanghelie, Becali sau Prigoană stă viitorul nostru ca naţie respectată şi respectabilă. Romania mai are conştiinţă doar prin tinerii care azi vor aprinde o lumânare pentru Valeriu Boboc, Eugen Tapu, Ion Tibuleac si Maxim Canisev. Ei s-au jertfit pentru ca noi să nu uităm.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu