26 martie 2011

27 martie 1918, Basarabia ajunge acasă


Poate că viaţa-i complicată în România, dar merită să lăsăm deoparte, măcar pentru o zi, mizeriile cotidianului, amintindu-ne de 27 martie 1918, ziua în care Basarabia ajunge, după zeci de ani de pribegie, acasă. Iar azi, în martie 2011, să nu uităm de norocul nostru, al românilor din România, acela de a vorbi şi gândi în graiul românesc, şi de ghinionul românilor din Basarabia, acela de a lupta cu vremurile potrivnice, pentru dreptul lor sacru de a avea aceeaşi ţară: România. Vom fi noi, cei de azi, generaţia reîntregirii României, aşa cum au fost strămoşii noştri în 1918?

Grupul de acţiune Noii Golani organizează, cu acest prilej, acţiuni menite să reamintească de crezul celor care, dincolo de toate, nu au uitat că sunt români. Într-un mail primit de subsemnatul sunt câteva repere legate de Basarabia.
1. Rugam pe cei care pot sa tipareasca, multiplice la xerox si sa lipeasca in orasele lor urmatorul model de afis: http://www.romanism.net/afis_27martie.jpg, in locuri cat mai vizibile.
2. Asociațiile de studenți basarabeni din România organizeaza duminică hore ale unirii:
de la ora 12.00 în Brașov (Piața Sfatului),
de la ora 15.00 concomitent în Iași (Piața Unirii), București (Piața Unirii-în fața fostului Intersport), Craiova (Piața Mihai Viteazu), Cluj (Piața Unirii), Suceava (campusul Universității “Ștefan cel Mare”)
la 18.00 în Galați, în foaierul teatrului Fani Tardini.
Daca sunteti din aceste orase, fiti acolo!
3. La Chisinau pe 27 martie, incepand cu ora 14.00, din fata Academiei de Stiinte, va incepe marsul Basarabia Pamant Romanesc. In timpul manifestatiei se vor pune bazele primei coalitii de organizatii care va milita pentru reunificarea celor doua state romanesti.
Mai sunt locuri la autocarul care porneste din Bucuresti vineri seara, telefon de contact 0741 453586 (Catalin).
4. Siteul http://romanism.net/ este in reconstructie, ii rugam pe cei care se pot implica in crearea de continut la tema sa ne contacteze iar pe cei care au cont pe reteaua de socializare FaceBook sa intre pe prima pagina a siteului si sa apese butonul "Imi place".

Niciun comentariu: