2 decembrie 2010

Bloguri cu trafic aglomerat


Dacă nu ştiaţi, există un grup de blogeri reuniţi în reţeaua Blog20, reţea care ‘numără 12 bloguri, 30.000 unici (probabil vizitatori-n.m.) şi 100.000 de afişări pe zi. Aglomeraţie mare pe Blog20. Primul blog din listă este zoso’s blog. Aici mi-a plăcut explicaţia: “Acest blog se supune regulilor bunului simţ, logicii şi, dacă cele două nu funcţionează, forţei”. La ţigăneala din Bucureşti era nevoie, probabil, de aşa ceva. Meniul este un amestec de limbi, română şi engleză, dar asta-i moda. În rest, aceleaşi ştiri cu silicoane, la care sunt comentarii pe măsură. De 1 decembrie, domnul Vali Petcu, alias Zoso, are doar titlul (sau îndemnul?!) ‘Să nu pierdem ocazia să ne înjurăm ţara şi azi’. Dacă-i o glumă, e proastă, iar dacă-i un îndemn serios, cred că România merita mai mult de la cel mai citit bloger din Bucureşti von Vanghelie. Un alt blog din grupul Blog20 este ArhiBlog, cu motto-ul ‘Din ţara unde nici apocalipsa nu vine’. De 1 Decembrie, postarea are titlul ‘Ziua naţională a ţarii ce a dat numele de rrom’, dar nu poţi aştepta alt titlul de la domnul Cetin Ametcea, român pur-sânge, care vede numai defecte la această ţară. În toate articolele, termenii de român, româncă etc. sunt scrişi cu doi de ‘r’ (rromân). Parcă denigrarea simbolurilor naţionale este pedepsită de lege, dar norocul ‘românului’ Cetin Ametcea este că-n această ţară te poţi şterge pe picioare cu toate valorile naţionale, mai ales dacă esţi în Blog20. Al treilea şi ultimul exemplu de blog din Blog20 este Visurât: gânduri la turaţie maximă. Domnul Sebastian Bargau aka VisUrât are păreri, unele destul de pertinente. De exemplu, în postarea cu titlul ‘În afară de creat panică, televiziunile ştiu să facă şi altceva?’ se vorbeşte despre cum se fac ştirile la (i)RealitateaTV:

Priceputii de la Realitatea si-a dat seama azi ca ei sunt mai tari decat toti oamenii de stiinta din domeniu: au luat o declaratie, au extras din context ce-i interesa si au facut stire, breaking news si alte alea. Din nefericire, stirea respectiva nu are decat un singur rol: nu informeaza ci panicheaza.(…)
Specialistii Realitatii insa, dupa ce-au dat vreo doua telefoane, hop cu stirea: Vin cutremurele! Am urmarit discutia in direct si am vazut cum imbecilul de prezentator (sau prezentatoare, nu mai stiu exact) ii baga cuvinte-n gura specialistului. Toata discutia a fost de genul:
Moderator: Deci vin cutremurele?
Specialist: Nu, nu vin cutremurele. Este posibil sa vina din motiv ca s-au adunat tensiuni, bla, bla, bla (chestii tehnice la care nu ma pricep).
M: Aha! Deci ne asteptam sa vina cutremure!
S: Nu, nu vin. Este posibil sa vina…
M: Aha! Si ce intensitate vor avea?
S: Pai nu stim. Oricum, cele pana in 6 grade pe scara Richter nu sunt periculoase. Ce-i peste 7 e periculos.
M: Aha! Deci vin cutremure pana in 6 grade si nu-s periculoase, dar ne asteptam la un cutremur periculos de peste 7 grade!
S: Eu nu am zis asa ceva… Am zis ca e posibil…
M: Aha! Deci vin cutremurele! Revenim in studio cu invitatii nostri. Ce parere aveti domnule Ajalkjshda? Suntem pregatiti pentru acest cutremur de peste 7 grade?

Revin, într-un alt material, cu acest subiect ( mai sunt bloguri aglomerate în România).

2 comentarii:

Anonim spunea...

recunosc ca la inceputuri eram cam obsedat de trafic, astazi mi se rupe, sunt suficientii prietenii care imi inteleg mesajul si mai comenteaza din cand in cand la mine pe blog...

la mine pe blog detalii despre cum Pravoslavnica Rusie va gazdui Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, se pare ca masina lor de fraudat a functionat mai bine decat a altora!!!!

Dumitru Caruntu spunea...

Asa-i, nu traficul este totul, dar gusturile nu se discuta. Unii, probabil, din obisnuinta sau din alte motive, viziteaza mai mult anumite site-uri, doar traim intr-o tara libera.