29 iunie 2009

Copii securiştilor fac legea în România


În România, Securitatea n-a murit. În afara securiştilor transormaţi în patroni de televiziune (Dan “Felix” Voiculescu, de exemplu) sau a celor activi în politică (vezi cloaca de securişti din PRM de-a lungul şi de-a latul ultimilor 19 ani), mai există şi copii securiştilor, pentru care democraţia bananieră din România este o binecuvântare (sunt răsplătiţi, probabil, pentru “meritele” părinţilor). Voi enumera doar trei exemple, dintre multele posibile. Primul este Ludovic Orban, al cărui tată a fost căpitan în Securitate. Poate şi de aceea Ministerul Transporturilor, din perioada când a fost ministru, a devenit un viespar de rude şi cunoştinţe, la care profesionalismul nu conta, doar aşa-i în capitalismul de cumetrie. Al doilea este Sorin Oprescu, fiul unui general de Securitate. De aceea probabil, în perioada 2001-2008 a avut n (n>1) funcţii de director de spitale, datorită PSD-ului, pentru ca brusc, în 2008, să afirme (vezi “Academia Caţavencu”, nr.20/2008) că nici măcar nu a făcut cerere de înscriere în PSD, fiind înscris fără ştirea lui (??), şi asta, repet, după ce 8 ani apărea la posturile de televiziune în calitate de pesedist de vază. Cât despre promisiunile electorale pentrui bucureşteni (alt metrou, şosele suspendate etc), poate le face în altă viaţă. Al treilea este Mircea Geoană, cu tăticul general de Securitate. Deşteptacul României nu cred că mai are nevoie de prezentare. Aceştia sunt oamenii care, în familie, au auzit zeci de ani cum era înjurat “capitalismul putred”, pentru ca astăzi să dea românilor lecţii despre ce înseamnă democraţia şi cu ce se mănâncă.

3 comentarii:

razvan-weblog spunea...

era o vorba in vremea comunistilor:
"copii sefilor nostri vor fi sefii copiiilor nostri"

Unknown spunea...

Nu cred ca e important cine face legea, ci cum o face. Poti sa il iei de exemplu pe Basescu care si-a promovat prin mijloace nu tocmai legale, fata intr-un post de parlamentar european. De oameni ca astia e necesar sa ne debarasam..

Dumitru Caruntu spunea...

În 1989 s-a cerut o guvernare “Fără comunişti!” şi s-a murit pentru acest crez. Cum au guvernat comuniştii lui Ilici Iliescu România se poate constata cu ochiul liber astăzi. Contează şi cine face legea. În ce-l priveşte pe Băsescu, este singurul care a mai tăiat din capetele caracatiţei securisto-bolşevice care a căpuşat România după ‘89. De aici provine şi furia cu care este atacat de foştii tovarăşi. Faptul că Elena Băsescu este parlamentar european este un fapt nesemnificativ în comparaţie cu şpăgile şi averea ilicită a lui Năstase sau mineriadele din România.