23 iunie 2010

Ultima soluţie: un hard extern sau un USB flash drive


În cazul unui calculator virusat, care te lasă cu ochii-n soare tocmai când ai mai mare nevoie de el, o soluţie ar fi conectarea acestuia la un hard extern sau la un USB flash drive pe care aţi instalat în prealabil soluţii de securitate portabile. Existau prin 2009, de exemplu, hard extern de 200GB (Western Digital, USB 2.0, 5.400 rpm) de 560 RON sau stick de 8 GB (Corsair Flash Voyager, 13 MB/s) la 112 RON, pe la magazinele online.

Dacă vreţi să vă confecţionaţi un astfel de hard, o variantă ar fi să intraţi pe http://portableapps.com/. Aici locuieşte o comunitate întreagă de utilizatori şi dezvoltatori de soft care lucrează tot timpul la diverse proiecte. Unul dintre cele mai utile proiecte ar putea fi PortableApps Suite. Suita respectivă include aşa: Mozilla Firefox (web browser), Mozilla Thunderbird (client de mail), ClamWin (antivirus), Pidgin (instant messenger), OpenOffice, Sumatra PDF (PDF reader), CoolPlayer (audio player) şi alte câteva. Toate portabile şi freeware. Varianta full a suitei, cu toate cele de mai sus instalate pe hard-ul extern, se duce undeva spre 1 GB spaţiu ocupat. Ceea ce nu este chiar o mare problemă.


Un comentariu:

EZECKEL spunea...

Nu ai luat in calcul ceva foarte important: virusarea stick-ului usb si raspandirea virusului pe alte calculatoare unde se utilizeaza stick-ul.
Parerea mea asi incerca o devirusare cu Avira (free) si Spybot Searc&Destroy (free).
In caz ca virusul nu permite instalarea unui antivirus se poate instala un antivirus pe stick de exemplu doctor web portable si se face o scanare si devirusare a pc-ului.
Sunt mai multe feluri de antivirusi portabili si se pot instala mai multe variante pe stick pentru o devirusare mai sigura.
Programele se gasesc cu un simplu search pe Google ( ''antivirus portable'')
Dupa aceea totusi recomand instalarea unui antivirus pe HDD si o ultima scanare totala.