25 decembrie 2009

Liberalii roşii şi în dungi (IV)


Ce se mai întâmpla prin 2008, atunci când liberalii lui peşte dădeau pensii la tot cartierul, de caută guvernanţii actuali miliarde de euro pentru a le plăti? Păi, la umbra celor 18% mandate de parlamentari, cu ajutorul cărora PNL-ul guverna România, se ascundea şi senatorul Ioan Mihai Dumitrescu. Iar acest senator ‘sărac’ beneficia, în 2008, de 700 (şapte sute) de euro lunar pentru chirie. Ceea ce nu l-a întrebat niciodată preşedintele de atunci al Senatului, tovarăşul Nicolae Văcăroiu, a fost din ce poziţii era violată fraiera de lege, votată şi de parlamentarul liberal. Şi iată cât de ‘sărac’ era (şi este) Ioan Mihai Dumitrescu: avea 12 (douăsprezece) case, din care 2 (două) chiar în Bucureşti, adică nu avea dreptul legal la cei 700 de euro din banii publici; peste 7 (şapte) milioane de euro în conturi şi câteva firme, de la care mai avea de încasat peste 500.000 (cinci sute de mii) de euro. Aceştia au fost guvernanţii care au lăsat, ca PDSR=PCR=PSD în 1996, visteria ţării cu deficit imens, atât al balanţei comerciale a României, cât şi al datoriei publice. Guvernarea Tăriceanu a îndatorat bugetul public pentru cel puţin 10 ani de acum înainte, pentru nişte voturi. Tinerii României vor aştepta mult şi bine o creştere a nivelului de trai, mai ales în sectorul public, deoarece firavul buget al României trebuie să plătească pensiile a 6.000.000 (şase milioane) de oameni, majorate fără o nici logică economică de guvernarea Tăriceanu.

Informaţie preluată din “Academia Caţavencu”, nr.37/2008

P.S. Cu ocazia votului de investitură a Guvernului României, mi-a atras atenţia măscăriciul de Ludovic Orban. Acesta a stat cel puţin cinci secunde cu bilele de vot la vedere. Parcă votul este secret în Parlament, dar în republica bananieră a lui Orban + Antonescu + Nicolai = ipocrizie totul este posibil.


Un comentariu:

Cosmin spunea...

Salut pune te rog in categori "Site-uri legate de mass-media şi nu numai" un link si spre http://www.tv-online.ro care zic ca este un site destul de bun. mersi si succes.