5 mai 2011

Suplimente (add-ons) pentru Mozilla Firefox 4


Celui mai bun browser, după părerea specialiştilor, i se pot adăuga anumite suplimente (add-ons) care permit anumite facilităţi. Iată mai jos câteva dintre acestea.
Categorize (Clasificaţi) permite organizarea semnelor de carte (bookmarking). Acestea pot fi aşezate în dosare şi, în felul acesta, pot fi localizate foarte repede.
Read It Later (Citeşte mai târziu) este un supliment cu ajutorul căruia putem citi anumite pagini ale unor site-uri mai târziu, dacă nu avem timp suficient. Mai mult, aceste pagini le putem lectura şi fără a fi conectaţi la internet.
Apture Highlights se foloseşte pentru a afla mai multe despre un anume cuvânt. Evidenţiem cuvântul de care suntem interesaţi, facem click pe balonul ‘search’, iar add-on-ul va deschide o nouă fereastră în care apar informaţii despre acel cuvânt, din tot felul de surse precum Wikipedia, Google, YouTube etc. Dacă se evidenţiază o adresă, localizarea acesteia va aparea chiar şi pe Google Maps.

Adblock Plus poate fi folosit pentru a opri pop-up-urile, destul de enervante uneori, mai ales cele cu reclame.
Web of Trust permite utilizatorilor să scaneze un site, pentru verificarea nivelului de siguranţă, înainte de a intra pe acel site.

Niciun comentariu: