23 februarie 2011

Scanarea online a sistemului de operare


Chiar dacă aveţi un antivirus, nu strică să încercaţi alte soluţii pentru scanarea sistemului, pentru a vedea cât de eficient este antivirusul. Există mai multe variante de a scana online sistemul de operare sau doar anumite fişiere. Iată mai jos câteva posibile soluţii de scanare online.
BitDefender Online Scanner este un instrument antivirus si antispyware cu care poti verifica starea de securitate al calculatorului tau folosind premiatele motoare de scanare BitDefender. Direct accesibil din browser, acesta scaneaza si curata automat memoria sistemului, toate fisierele si sectoarele de boot ale partitiilor. BitDefender Online Scanner ofera avantajul esential al faptului ca-l poti folosi fara a fi nevoit sa dezinstalezi solutia ta de securitate a datelor. Puteţi merge pe mâna renumitei firme româneşti.
Kaspersky Online Scanner este momentan indisponibilă (februarie 2011), probabil ruşii de Kaspersky (firma mamă) nu şi-au epuizat provizia de votcă rămase de la revelion.
Panda ActiveScan este pentru cei care au încredere în spanioli. Pentru mine spaniolii sunt acei oameni care, atunci când se plictisesc, mai măcelăresc nişte tauri. Aceste jocuri barbare de-a toreadorul ar trebui interzise. Dacă vrei să arăţi că eşti bărbat, du-te-n Irak sau Afganistan şi vezi cât de ‘dulce’ este islamul.
Symantec este compania care produce Norton, iar dacă apreciaţi acest produs puteţi încerca o scanare online.
Eset este firma care produce NOD32.
F-Secure are rezultate bune la testele comparative, adică poate fi încercat. Are şi interfaţă în limba română.
Trend Micro online produs de o firmă din California (firma mamă în Los Angeles).
McAfee online tot din California (în Santa Clara este sediul central).
eTrust scanează complet sistemul, cerinţele minime fiind Windows XP SP2, Internet Explorer 5.
Windows Live OneCare este instrumentul de scanare online produs de Microsoft, aşa încât folosiţi Internet Explorer (cu Firefox aveţi de citit instrucţiunile speciale).
Avast Online Scanner este pentru scanat fişiere, cehii de la Avast fiind ceva mai limitaţi (mare grija la dimensiunea fişierelor).
Emsi Software Scanner cere minim Windows 2000, Internet Explorer 5, Active X activate. Produs de o companie austriacă.
WindowSecurity este un TrojanScan.
Jotti's malware scan este un antivirus & antispyware. Scanează fişiere (programe multiple).
Tenebril este un antispyware.

2 comentarii:

Anonim spunea...

bitdefender pare a fi destul de bun...

la mine pe blog Si revolutia libiana are "teroristii" ei!!!!!

Dumitru Caruntu spunea...

Prin Africa se pare ca bantuie fantoma profetului Mahomed, deghizat in doritor de democratie, dupa ce cateva sute de ani a trecut totul prin sabia aducatoare de moarte a islamului.