27 februarie 2011

Detectarea locaţiei unei persoane cu ajutorul telefonului mobil


Ceea ce acum un număr de ani părea de domeniul serviciilor secrete, azi a devenit o posibilitate normală: detectarea locaţiei cuiva cu ajutorul telefonului mobil. Dacă aveţi copii şi doriţi să ştiţi prin ce cartiere chiulesc de la ore sau vreţi să ştiţi pe unde umblă soţia/soţul atunci când vă povestesc despre şedinţele lungi la care au fost obligaţi să participle, există PhoneOnMap, aplicaţie gratuită cu ajutorul căreia se poate detecta, în timp real, locaţia unei persoane. Pentru a folosi aplicaţia avem nevoie de câteva lucruri.
1. Un telefon mobil în care să fie instalat Windows Mobile sau sistemele de operare Symbian.
2. Telefonul mobil să aibă inclus accesul la internet pe timp nelimitat.
3. Acordul proprietarului telefonului pentru funcţionarea sistemului.


Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, se parcurg următorii paşi:
(a) Înscrierea ca utilizator al site-ului http://www.phoneonmap.com/en/.
(b) Se instalează aplicaţia PhoneOnMape (vezi link-ul de mai sus) pe telefonul mobil.
(c) Se deschide şi se porneşte aplicaţia în telefon.
(d) După autentificare, se intră pe site-ul de la (a) şi se urmăreşte poziţia telefonului.
Telefonul mobil nu poate fi urmărit în subteran, dacă telefonul este închis (oprit) sau dacă aplicaţia este dezinstalată. Pe internet (site-ul http://www.phoneonmap.com/en/) locaţia telefonului mobil va fi afişată la intervale de timp cuprinse între 10 secunde şi 10 minute, acest interval depinde de setările iniţiale, pe care le faceţi la instalarea aplicaţiei. Nu există costuri suplimentare, acestea fiind la fel cu cele normale pentru orice transmisie de date. Serviciul este sigur deoarece, pentru a urmări telefonul, trebuie să vă autentificaţi prin intermediul unui cod personal cunoscut doar de dumneavoastră. Nici o persoană străină nu poate urmări telefonul şi nici dumneavoastră nu puteţi urmări un alt telefon mobil. Aplicaţia poate fi folosită în întreaga lume, iar datele sunt stocate pe serverul companiei timp de o lună.

2 comentarii:

Anonim spunea...

interesant...sau il putem urmari pe chucky antonescu cand minte ca nu poate da pe la parlament, pentru ca e pe teren, intre picioarele unei curvistine repetente la istorie...

la mine pe blog discutam daca Turcia este o tzara europeana sau nu

Dumitru Caruntu spunea...

La gasca lui Antonescu trebuie urmarit cum trecutul liberal este inlocuit cu rosul neocomunist si ideile democratiei bananiere.