19 octombrie 2010

Mogulul Vîntu a făcut din România o ţară bananieră, în care totul se poate cumpăra, de la politicieni la ziarişti


Am găsit pe 'HotNews.ro' parţi ale stenogramelor din dosarul lui S.O. Vîntu. Senzaţia pe care ţi-o lasă lectura acestor stenograme este una de greaţă, silă fiindu-ţi că eşti din acelaşi neam cu acest infractor jegos, numit S.O. Vîntu, cel care a făcut puşcărie înainte de 1989 pentru că a furat bani, iar dupa 1989 a lăsat pe drumuri zeci de mii de oameni, care au depus bani la FNI. Vîntu, un escroc care în altă ţară ar fi luat ani grei de puşcărie, este una din feţele nevăzute ale răului care macină societatea românească. Iată mai jos extrasele din acele stenograme.

Stenograme din dosarul SOV: S.O. Vintu despre suspendarea lui Basescu: Am vrut sa-i dau o lectie, pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola.

Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, dar si cu politiceni.

Una dintre stenograme se refera la o discutie din seara de 24 noiembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu este contactat de Bogdan Chirieac.

"CHIRIEAC BOGDAN : - Asa e. Absolut ! Tot ma asteptam, domnule, totusi o miscare. A avut pe parcursul a cinci ani, hai sa spunem pe parcursul a patru ani, cu exceptia erorii grave pe care a facut-o cand a fost suspendat si care apoi a intors-o in favoarea lui, putem sa-i spunem lui Florin adevarul, nu ?
S.O.VANTU - Da, evident.
CHIRIEAC : - Adica dintr-un c... imens in care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dandu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
S.O.VANTU: - Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola.
CHIRIEAC : Da.
S.O.VANTU: - Si am vrut sa-i dau o lectie, dar nu pana la capat.
CHIRIEAC : - Da, stiu si acest aspect.
S.O.VANTU: - Da, batranelule".


O alta discutie din 30 noiembrie 2009 este cu presedintele Grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei in care presedintele Traian Basescu apare lovind un copil.

"S.O.VANTU : - De ce crezi ca e atat de disperat? E disperat ca stie ca pierde.
SERGIU TOADER :- Mai, dar e fantastic cum... deci incredibil... Asta cu caseta a jucat un rol important si chiar daca 44 cred ca e trucata, isi pastreaza optiunea de vot, nu?
S.O.VANTU : Da tati, da. Adica pe romani ii doar in p..., ei s-au presetat deja.
SERGIU TOADER. - Da, am inteles.
S.O.VANTU - Da mai, e trucata si du-te in p... ma-tii ca tot nu te votez. Alegatorii lui: " Da, mai, e adevarat, i-a dat o laba si unde da Basescu, creste", vorba imbecilului ala de Macovei.
SERGIU TOADER. - Da, corect.
S.O.VANTU : - Asta e treaba. Adica eu cred ca este... iti arata toata treaba asta faptul ca (injura - n.n.) cu mogulul nu te joci.
SERGIU TOADER. - Mama!
S.O.VANTU : - Cred ca cea mai mare tampenie care a facut-o imbecilul asta este ca m-a ales pe mine tinta, inca de acum un an de zile. Era baiat destept, venea la supt p..., imi sugea p... frumos, spunea sarut mana pentru masa si cu asta basta. Ca loviturile mari, boul dracu', nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinatii si de joc.
SERGIU TOADER. - Naspa! Acum trebuie sa ne pregatim sa-l omoram pe Geoana (rade - n.n.).
S.O.VANTU - Dar este elementar, draga Watson (rade - n.n.). Pai, presa traieste din sange, f..., puroaie, de unde traieste presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'! Da, draga Sergiu".

Un alt dialog consemnat in dosar este cel din 4 decembrie 2009 dintre Sorin Ovidiu Vintu si Stelian Tanase.

"STELIAN TANASE: Am si eu o intrebare la tine, delicata.
SORIN OVIDIU VINTU: Te rog.
STELIAN TANASE : M-a invitat Televiziunea Romana sa ma duc duminica, la ora 09.00, la ei, la anuntarea rezultatelor.
SORIN OVIDIU VINTU: Mi se pare normal.
STELIAN TANASE: TVR1. Nu, problema este sa nu te superi tu sau Realitatea sa-mi zica..., pentru ca Realitatea nu ne-a facut nicio invitatie, sa stii.
SORIN OVIDIU VINTU: Nu, dar chiar daca ti-ar fi facut si probabil ca urma sa-ti faca, televiziunea publica e o chestie de prestigiu.
STELIAN TANASE: OK. Deci, tu esti in tema si nu esti in dezacord cu ideea asta.
SORIN OVIDIU VINTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi si acolo.
STELIAN TANASE: Bine. Pai am sa spun sa scrie acolo Realizator Realitatea.
SORIN OVIDIU VINTU: Tot pentru Realitatea lucrezi si acolo, ca noi ne distribuim".

O alta stenograma este din seara de 4 decembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu ia legatura cu Cornel Nistorescu.

"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU VINTU: Nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... in care e bagata Elena Udrea si cu astia si cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU VINTU: Asa...
CORNEL NISTORESCU: Povesteste Nastasiu. Si astia de la Realitatea o au si nu vor s-o dea. Si caseta este de doua zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Si Popa a refuzat sa o dea. Ti-a spus?
SORIN OVIDIU VINTU: Dar nu-si asuma..., stiu, tati, dar nu-si asuma, zii sa-i spun, scriitorul cartii, am uitat cum il cheama.
CORNEL NISTORESCU: Ba isi asuma, cum sa nu!
SORIN OVIDIU VINTU: Ei, daca iti spun ca nu-si asuma... Ca m-a intrebat Catalin. Uite, avem asa, asa. Si am spus ba, daca isi asuma autorul cartii interviul si cu Nastasiu, dati-i drumul. Daca nu, astia se intorc maine si spun ca au facut o gluma. Si nici unul din cei doi nu au vrut sa confirme, nu au vrut sa-si asume. De-aia nu am dat pe Realitatea.
CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu ala care declara chestia asta.
SORIN OVIDIU VINTU: Mai, tati, nu ai inteles, am facut o gluma, domnule, ne-am jucat intre noi! Poate sa apara orice. Trebuia cei doi sa confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu si-a asumat, pardon. Ala, tu iti asumi interviul? Tu iti asumi declaratia? Asta voia 50 000 euro sa-si asume aia. Da-te-n moasa-ta! Nu pot sa dau bani pe asa ceva. Nu ca e vorba de 50 000, dar nu pot sa dau bani, ca dupa aia incep alte povesti".

In noaptea de 6 spre 7 decembrie, dupa turul al doilea al Prezidentialelor, imediat dupa miezul noptii, Vintu o contacteaza pe Corina Dragotescu (care se aflase la sediul PDL unde se desfasura numaratoarea paralela a voturilor-n.r.).

"(...)
S. O. VINTU: Sa nu te transformi intr-un agent de intoxicare al lor.
CORINA DRAGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!
S. O. VINTU: Asta era ceea ce vroiam sa te rog!
CORINA DRAGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!
S. O. VINTU: Asta era ce...
CORINA DRAGOTESCU: Acuma urca operatorul cu colega de la Social, filmeaza tabelul sa si-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Daca da imaginea, ca sa vada, ma rog, sa fie...
S. O. VINTU: Deci, nu te transforma intr-un agent! Nu te transforma intr-un agent de manipulare al lor!
CORINA DRAGOTESCU: Bine".

La dosar se afla si stenograma discutiei din ziua de 6 martie 2010, cand Sorin Ovidiu Vintu ia legatura cu Sergiu Toader:

"S.O. VINTU: Asta este modul de abordare corect, pe care trebuie sa-l adoptam. Ei au transformat-o iarasi intr-o cauza, dar nu e o cauza personala. Te rog sa ma crezi ca mie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvantul meu de onoare, e un tiripici simpatic. Ma amuza dorinta lui de a arata ca se bate pe burta cu oamenii, ca a facut la viata lui de toate, ca a baut si palinca, a facut si tamplarie, s-a dus si cu caprele...
S. TOADER: ... a condus aia, cum ii zice, fanfara...
S. O. VINTU: A condus si fanfara... Ma amuza omuletul, mi-e simpatic. Ai cuvantul meu de onoare, daca am vreo chestie personala cu el sau cu vreunul dintre ministrii cabinetului lui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Daca in locul lui Boc ar fi fost Mugur Isarescu, acelasi tratament l-ar fi avut. Intelegi, Sergiu?
S. TOADER: Da.
S. O. VINTU: La fel il f... pe Mugur Isarescu, fara sa clipesc, cu toate ca stii ce respect am pentru acel individ. Daca interesele mele de business ar fi cerut-o, nu stateam pe ganduri, Isarescu caca, e rau, daca aste mi-ar fi adus doua puncte de rating. Corect sau nu e corect?
S. TOADER: E corect, da.
S. O. VINTU: Asta e jocul. Si, neavand nimic personal, derapajele pe care le fac baietii astia sunt inadmisibile.
S. TOADER: Da.
S. O. VINTU: Asta e tot. Bai, nu suntem in razboi, prostilor! Lucram calm, cu metoda, si atunci e si mai puternica treaba, tati, cand lucrezi calm, cu metoda.
S. TOADER: Da, pentru ca devine mult mai credibil, corect.
S. O. VINTU: Stii s-o faci?
S. TOADER: Da.
S. O. VINTU: M-ai inteles, batrane?
S. TOADER: Da.
S. O. VINTU: Asta este jocul, n-am nevoie de istericale, n-am nevoie de derapaje. Am nevoie doar de creier, eu acum lucrez strict cu creierul, nu lucrez cu patima. Daca in timpul razboiului cu Basescu am pus si patima, a fost o chestie personala, acum nu mai este, acum este o chestie strictamente de afaceri. Trebuie sa am rating ca sa-mi iau bani din piata. Punct si nimic altceva.
S. TOADER: Corect.
S. O. VINTU: Ca trebuie sa hranesc o armata de cateva mii de oameni, simplu ca buna ziua, nimic personal.
S. TOADER: O facem... armata aia... o sa ramanem, cum se numeau, palcuri. O sa ramanem cete si palcuri.
S. O. VINTU: Nu, o sa ramanem o structura mult mai mica, dar extrem de bine organizata si extrem de eficienta. La ce i-a folosit lui Geoana ca a avut sub c... lui toata Romania, aproape? Basescu a avut o grupare mica, dar a dracului de bine organizata.
S. O. VINTU: Nu, acum imi construiesc o organizatie care sa raspunda intereselor mele de business, businessul meu fiind doar media. Deci, practic, raspunde si intereselor ei. Ca nu vede drumul, sa fie sanatoasa, il vad eu si pe ala merg.
S. TOADER: E corect. Pentru mine e important si ce am construit eu la comanda ta.
S. O. VINTU: Alo! N-ai inteles! A fost o etapa. Eu nu-mi reprosez, baiatule, a fost o etapa.
S. TOADER: OK.
S. O. VINTU: A fost o etapa care a avut si bune, si rele. Fara discutie! De-aia nu stau sa fac o analiza pe ce a fost bun, ce a fost rau. Stiu ce am nevoie astazi, astazi am nevoie de o organizatie sa raspunda comenzilor mele, ca la Audiul pe care il am. Am dat de cheie, a pornit, am intors cheia pe stanga, s-a oprit.
S. TOADER: Absolut!
S. O. VINTU: De asta am nevoie.
S. TOADER: Eu, cand ma intorc, sa stii ca lucrurile nu pot fi... Oamenii pot fi manipulati. Manevrati, cu rezultate foarte nasoale.
S. O. VINTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oamenii trebuie sa creada ceea ce este: este organizatia lui Vintu si raspunde la comanda lui Vintu.
S. TOADER: Asta vreau sa le spun.
S. O. VINTU: Corect.
S. TOADER: Ca, altfel nu stiu cum se construieste.
S. O. VINTU: Dar nu vreau altceva, nu ma intereseaza, nu vreau sa comunic o falsitate, adica: Bai, sunteti liberi!
S. TOADER: Nu, nu.
S. O. VINTU: Nu sunteti liberi, nene. Va convine, lucrati, nu va convine, plecati, ce mare c...!
S. TOADER: Exact asta vroiam sa-ti spun, cand ma intorc acolo, la butoane, asta trebuie sa le spun oamenilor, pentru ca mi-ai cerut sa fac asta, asta fac, sa-mi bag p... daca nu. Intr-adevar, daca ai nevoie de asta, iti garantez, o sa fie o constructie beton, foarte eficienta.
S. O. VINTU: Da, batrane, de asta am nevoie, de o constructie foarte eficienta, sa raspunda comenzilor economice la care este supusa. Nimic altceva. Asta incerc... In sfarsit, ne-am clarificat! Dar asta trebuie comunicat in clar, care vrei ramai, care vrei, pleci. Eu nu vreau sa manipulez, sa prostesc pe nimeni, eu sunt foarte corect. In general, cu oamenii sunt corect.
S. O. VINTU: Maine, daca fac o intelegere cu Basescu, Mosule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin in organizatie si organizatia este cu Basescu. Punct. Fara abateri de genul fac intelegere cu ala si ma trezesc doua fete cinci castele.
S. TOADER: Mhi.
S. O. VINTU: Nu se poate asa ceva. Nu stiu daca m-ai inteles.
S. TOADER: Ba da.
S. O. VINTU: Ca, pe undeva, ura acelui individ este justificata de atitudinea, nu de catre mine, ca nu eu am dat ordinul asta, de atitudinea editoriala a oamenilor de acolo si de suptul p... prin batista, pe care l-am practicat eu. Sunt de acord, e si greseala mea majora.
S. TOADER: Adica ce am facut noi naspa?
S. O. VINTU: Bai, tati, noi, adica eu aveam o relatie de non combat cu Basescu. Razboiul real a inceput cu Basescu din momentul in care a aparut pe Realitatea Tv doua fete cinci palate si am inceput sa ne luam de Ioana Basescu, sa o f... pe aia in gura pana la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe parintele Ioanei Basescu in mod vizibil, spunand: Pai, f... mortii ma-ti, una vorbim, basca ne intelegem, mi-o tragi pe la spate, bai, Manea slutul si uratul? Eu ce p... mea ti-am facut sa te iei de copilul meu in halul asta?, reactie pe care ai fi avut-o si tu, as fi avut-o si eu, cand e vorba de copilul meu.
S. TOADER: Corect.
S. O. VINTU: Mai ales cand stiu cum mi l-a dat pe Mihaiu afara din Delta, da?
S. TOADER: Da.
S. O. VINTU: Ba, aveam o relatie buna cu el si ma trezesc ca-mi trage o m... si-mi si transmite ti-am tras-o prin gura. Pai bai, p..., una ne-am inteles, alta faci? Nu e normal ca organizatia, in momentul in care avem interese clare, de business, nu de alta natura, ca totul se reduce la business, tati, sa poata functiona corect? Avem o intelegere cu Basescu, trebuie sa fim capabili sa o respectam, fara sa manipulam nimic, ci pur si simplu printr-o dispozitie in statie, incepand de astazi suntem tovarasi cu Basescu. Punct si de la capat, asa se joaca jocul asta, ca altfel te surprinzi... Azi esti in pozitia in care toata lumea te uraste, pentru ca n-ai fost clar si precis intr-o parte sau alta. Ai mers ca pisatul boului. Am decis ca luptam impotriva lui Basescu, toata organizatia trebuia sa lupte impotriva lui Basescu cu toate armele.
S. O. VINTU: Opreste-te. Organizatia nu s-a comportat ca o organizatie, cu interese clare, obiective clar asumate, pentru ca nu era capabila, nu era construita sa procedeze in felul asta. De-aia, n-am niciun regret, s-a intamplat, la revedere, am vazut, nu mai repet aceeasi greseala. Vreau o organizatie capabila sa raspunda la comenzi in timp real si asta construiesti tu acolo. Iar deciziile pe care le vom lua le vom lua strictamente din perspectiva businessului, nimic care sa tina cont de vreo chestie, care sa tina cont de simpatii sau de antipatii.
S. TOADER: Am inteles.
S. O. VINTU: M-ai inteles, batrane?
S. TOADER: Absolut".

O zi mai tarziu, Sorin Ovidiu Vintu il contacteaza pe Doru Buscu, redactor sef Academia Catavencu, discutia referidu-se la jurnalistii care au plecat la publicatie pentru a lansa Kamikaze:

"S. O. VINTU: -Bun, si Doru, inca o chestiune, tati : sa nu avem discutii : Academia Catavencu a devenit din momentul preluarii mele, eu am lasat-o linistit in pace, sa o las sa-mi calce chiar propriile mele interese, dar in momentul in care a trecut pe finantarea mea, Academia Catavencu este o organizatie patronala. Ea trebuie sa raspunda intereselor patronatului. Intereselor de business ale patronatului. Acest lucru trebuie vorbit cu oamenii. Rabdare! E momentul delicat chiar in acest moment : vreau sa-mi angajez o trupa de copii de 19, 20, 21 de ani, care sa nu aiba niciun fel de prejudecata sau rahat la creier, oameni care inteleg exact ce timpuri strabatem.
D. BUSCU: - Astia se formeaza in ani, Sorin.
S. O. VINTU:: -Da, se formeaza in ani, sunt de acord cu tine, dar eu nu mai concep niciun fel de dizident in Academia Catavencu. Academia Catavencu, ca orice institutie de presa din trustul meu, raspunde intereselor patronatului. Punct! De data asta am vorbit cu Sergiu, va veni, vom discuta pe fata cu toti oamenii. Cui ii place ramane, cui nu-i place pleaca. S-a terminat cu glumele de genul independenta editoriala, sa imi pot face eu smenurile.
S. O. VINTU: - Dar stai putin: socul a trecut, de-acuma esti in organizare. Organizeaz-o, te rog frumos, ca pe o institutie patronala. Este totusi un business facut pe banii mei, si nu putini, sunt cateva zeci de milioane de euro.
D. BUSCU: - Institutia patronala o organizeaza patronul. Eu nu mai sunt patron, eu ma ocup de continutul acestei publicatii.
S. O. VINTU: - Tocmai de aceea, ce-ti spun, dragul mei prieten, ea trebuie sa raspunda intereselor patronatului. Punct ! Organizatia trebuie sa fie pregatita sa raspunsa intereselor patronatului. Eu nu cer altceva.
S. O. VINTU: - Iubitul meu, hai sa prezumam ca aceasta coincidenta este un fapt real, acest tip de fapte reale nu trebuie sa se petreaca. Nu mai trebuie sa se petreaca de acum. Ea trebuie sa raspunda intereselor lui Sorin Ovidiu Vintu. Punct ! Intamplarea fericita pentru voi face ca interesele lui Sorin Ovidiu Vintu sunt doar interese de business. Nu mai am alte afaceri in Romania. Singurul meu interes de business in Romania este presa. Deci daca eu spun ca am un interes, inseamna ca trustul acesta de presa are acest interes. Deci orice urma de dizidenta sa stii ca se sanctioneaza cu desfacerea contractului de munca. Are toata lumea libertatea de pe lume: poate pleca cand vrea daca nu-i convine. Noi nu tinem pe nimeni legat cu funia, cu catusele de scaun sau de coltul mesei. Dar nici nu mai concep de-acuma, nu mai concep un alt tip de abordare a acestui trust de presa. In totalitatea lui. Cu Sergiu am vorbit, cand a venit inapoi acuma i-am spus ce tip de organizatie vreau sa produca, si nu in sapte ani, ci in cateva saptamani. Sa discute foarte clar cu oamenii, ca n-am chef sa stau sa negociez cu oamenii mei interesele mele. Ce, am innebunit!
D. BUSCU: Da, inteleg asta, e absolut OK.
S. O. VINTU: - Bai, tati, normal, nu sunt un cretin, nu ma amestec pe chestiile de...dar in interiorul unei strategii editoriale nu mai misca nimeni. Daca decidem, de exemplu, maine suntem tovarasi cu Basescu. Pai de maine toata lumea il las pe Basescu in pace. E ca exemplu. Sau maine agresam, criticam cu supra de masura, institutia f...ut- ului din Romania. Toata lumea incepe sa injure Institutia f...ut-ului din Romania.
S. O. VINTU: - Nu, n-ai inteles : ei sunt agresati in functie de interesele mele. Atat ! Eu asta incerc sa-ti spun. Ca, daca fixam ca strategie ca de maine sustinem actele guvernului, de maine, trustul asta de presa, inclusiv Academia Catavencu, sustine actul de guvernare. Asta incerc sa-ti spun.
D. BUSCU: - Cu conditia ca actul de guvernare sa merite sa fie sustinut. Pentru ca daca...
S. O. VINTU: - Nu, nu m-ai inteles : singura conditie care este aici este decizia lui Vintu. Asta incerc sa-ti explic, Dorulet.
S. O. VINTU:: Iubitul meu amic, da, dar din momentul asta, eu asta incerc, din momentul asta, de pe 7 decembrie, deciziile mele sunt litera de lege. Iti convin, nu-ti convin, ai libertatea sa-ti dai demisia, sa pleci acasa. Nu mai maschez nimic, nu mai manipulez nimic, nu mai negociez cu salariatii mei.
D. BUSCU: Un adevarat patron de presa.
S. O. VINTU: Da, tati, da, e un business patronal. Punct, si cu asta, basta, am incheiat subiectul.
D. BUSCU: Vrei sa te incadrezi in statura de mogul, in definitia de mogul.
S. O. VINTU: Nu, mama, nu, ma, Dorulet ! Dar cum sa lucreze salariatii, carora le dau sa manance, impotriva intereselor mele ? Asta-i noaptea mintii ! Pe banii mei ! Asta este noaptea mintii ! Ei luandu-si o spaga de doi bani sau aranjandu-si vreun post in viitorul guvern. Nu se poate asa ceva. Si daca am fost cu menajamente, cu manusi, cu aia, cu aia, de-acuma nu mai sunt, de-acuma e pe fata totul. Si asa e normal in toata lumea asta. Ce, am fost eu putin legat la ochi, dar lucrurile s-au terminat. Deci construieste organizatia in acest sens, batrane ! Nu mai exista de-acuma cand discutam: Domnule. Vasile Ionescu este atacat la noi. Pai din momentul ala, Vasile Ionescu s-a terminat cu el ! El nu mai exista in paginile Academiei Catavencu.

S. O. VINTU: Ma, nu ne..., dar nu sunt un cretin, nu sunt tampit la cap, stiu regulile acestui joc, slava Domnului! Nu ma apuc acuma sa.... Eu nu sunt Mihai Iacob sa pornesc... sa incep sa-mi f...t dusmanii. Ce, am innebunit?! Ceea ce iti spun eu tie, batrane, este faptul ca aceasta autorizatie trebuie, de la tine, Academia Catavencu, care este singura expresie in print pe care am pastrat-o, trebuie sa inteleaga ca este acolo pentru doua lucruri: sa raspunda intereselor cetatenilor si in primul rand interesele patronatului. Pentru ca, daca patronatul are castig, au si ei servicii castig. Daca patronatul nu are castig, isi ia o spaga marunta astazi si maine raman fara paine. Oamenii trebuie sa stie ca ei sunt acolo angajati la patron. Ca au sansa sa fie angajati la un patron luminat, asta e bafta lor, daca nu o inteleg nici pe asta, da-i dracului! Scuza-mi lipsa de modestie.
D. BUSCU: Nu, am remarcat-o pe asta cu patronul minunat din urma cu cativa ani. E stiuta, a facut turul organizatiei asta. E ok, adica e...
S. O. VINTU: Doruletu', e in firescul lor povestea asta, dar nu mai vreau de acuma sa-mi spui ca nu ai putut sa strunesti organizatia, ca nu stii cine ce a zis, ca nu ai putut sa-l tii pe ala sa nu faca scandal. Ma doare in p...a, il dai afara. In momentul in care unul isi permite sa incalce strategia grupului de presa Realitatea Catavencu, ala pleaca acasa fara niciun fel de alta dispensa, de interventii, de rugaminti, de stai, domnule, ca se potoleste... mi se rupe p...a! Aia cand isi lanseaza ziarul?
D. BUSCU: Acuma ies cu el.
S. O. VINTU: Vezi tu, la astia 14 care au plecat, trebuia sa le atasezi si un om de incredere al nostru, sa fim si noi inauntru, acolo.
D. BUSCU: Este, dar este si unul de-al lor aici, il stiu.
S. O. VINTU: Da.
D. BUSCU: Mie imi displac chestiile astea.
S. O. VINTU: Dupa cum ai vazut, nu trebuie sa-ti displaca, trebuie sa fii foarte atent la chestiile astea.
D. BUSCU: Da, eu sunt alt gen. Le-am interceptat si corespondenta, printr-o greseala pe care au facut-o ei, am pus mana pe corespondenta lor pe mail, adica nu a sapat cineva in mod special, dar... si am vazut ca povestea era discutata de 7-8 luni, adica era ha, ha, era o chestie pusa bine la punct. Dar in fine, nu vreau sa mai aud de ei si nici nu vreau sa mai am de-a face cu ei. Desi sunt vreo 2-3 acolo care au fost luati cu forta, stii, dintr-un entuziasm din asta, baietesc, la bere si de solidaritate soldateasca.
S. O. VINTU: Aia nu mai au ce cauta inapoi, indiferent de situatie".

Una dintre stenograme este cea a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vintu si directorul Realitatea TV, Catalin Popa, purtata in 29 octombrie 2009, in campania electorala pentru alegerea Presedintelui.

Prezentam integral continut stenogramei:
• POPA CATALIN: Am facut un carton si am spus ca aceleasi ONG-uri, in 2004 l-au sustinut pe candidatul Traian Basescu
• S.O.VANTU: Foarte bine, f... in gura sa-i f... Deci s-au isterizat aia.
• POPA: Mama, sunt cu nervii pe pereti.
• S.O.VANTU: Exceptional, exceptional.
• POPA: Adevarul e ca e fara precedent, ca toata societatea civila, ca astea sunt cele mai importante voci in momentul de fata si cele mai importante ONG-uri din Romania, si nu au mai vazut in mandatul lui Basescu niciodata asa ceva. Dar stii care este socul?
• S.O.VANTU: A?
• POPA: Liderii celor doua partide de opozitie nu vor sa faca declaratii pe tema asta.
• S.O.VANTU: De ce?
• POPA: De boi. Adica raspunsul meu e clar. De boi.
• S.O.VANTU: Cred ca fac bine, tati.
• POPA: Eu nu cred.
• S.O.VANTU: Daca imi permiti, totusi rarirea parlamentarilor este o chestie foarte populara printre cetatenii imbecili ai acestei tari.
• POPA: Da, dar nu despre asta e vorba.
• S.O.VANTU: Ba da, pentru ca acolo este prefaudarea alegerilor. Se refera strict la referendum si referendumul este o chestie gingasa. Ei au iesit deja cu declaratii ca sustin micsorarea numarului de parlamentari.
• CATALIN POPA: Da si asta poate sa spuna si acum, "Sustinem in continuare referendumul, haideti sa-l programam intre tururile de scrutin".
• S.O.VANTU: Da. O sa ma gandesc. Sa vorbesc cu MIRCEA si cu CRIN sa vad de ce nu preiau mesajul. Nu stiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.
(...)
• CATALIN POPA: Da. O sa stam sa documentam desi ma ardeau mainile sa iesim repede cu el, dar nu putem pentru ca sunt lucruri foarte grave.
• S.O.VANTU: Sunt grave, nu?
• CATALIN POPA: Da.
• S.O.VANTU: Asa tati, asa baiatul lui tata. F... in gura sa-l f... Hai ca vin si eu acasa sa pun umarul (rade - n.n.).
• CATALIN POPA: (rade - n.n.). Da.
• S.O.VANTU: Rar mi se intampla, fara misto CATA, sa ma mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.
• CATALIN POPA: Da. Am simtit si eu pe alocuri.
• S.O.VANTU: Rar mi se intampla. Mi-am scos ostile regulate din cazarmi, nici macar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostasii.
• CATALIN POPA (rade - n.n.).
• S.O.VANTU: Da. De data asta... multa prostime, dat fiind faptul ca poporul asta s-a tampit de-a dreptul, prostimea asta inca tine cu imbecilul si trebuie sa-i degajam prostimea.
• CATALIN POPA: Da.
• S.O.VANTU: I-o degajam f... in gura sa-l f... Hai, te pup! Pa!
• CATALIN POPA: Drum bun! Pa!"

2 comentarii:

Anonim spunea...

ma tem ca multi romani vor continua sa creada "adevarurile" irealitatilor si diversilor tonomati gretosi, chiar si acum cu mormanul asta de doveziclare...trist dar adevarat, prosti, da' multi...

la mine pe blog Curuletz Nastasian ii da un dos de palma peste fata de tampit puber a lui Virinel Prostescu: "vei fi prim ministru cand eu voi fi presedinte?!?!?!?"

Dumitru Caruntu spunea...

Din pacate exista o mare masa de indivizi care, din lene si nepasare, nu fac nici un efort in a distinge binele comun de binele unor alde Vintu sau Voiculescu. Acesti indivizi au adus Romania aici unde este astazi, votand ani in sir un kaghebist, adica pe Ilici, sau un mafiot putred de corupt si de bogat, adica pe Bombonel. Problema acestei tari este procentul ingrijorator de mare de creiere spalate, de manelisti, de nostalgici bolsevici, de infractori, de contravenienti, de gura-casca, de tembeli etc, toti acestia facand din tara celor corecti si cinstiti o zona a traiului prost, a infractionalitatii, a nesigurantei, a coruptiei etc. 'Irealitatea' si-ar schimba radical pozitia daca romanii ar boicota postul de rahat al lui Vintu si n-ar inghiti seara de seara aceleasi minciuni si dezinformari ale unor personaje de c...at, care dupa ce l-au lins in fund pe Vintu dau romanilor lectii de moralitate.