30 iunie 2011

România, țara cu fondurile agricole UE blocate


România de după 1989, născută dintr-un tată kaghebist (Ion Iliescu) şi o mamă stalinistă (România lui Ceaşcă a fost cea mai stalinistă țară din Europa în anii ’80 ai secolului trecut), are mari probleme cu asimilarea valorilor europene. După 50 de ani de bolşevism, în care țăranul român a furat şi a mințit, agricultura capitalistă are şanse minime de dezvoltare. Colhoznicul care făcea agricultură după ureche (erau pierderi imense în agricultura comunistă, deşi efortul depus de țărani era maxim), nu poate face față într-o societate concurențială, acolo unde nu poți să stai la crâşmă şi să aştepți să-ți dea partidul indicații. Pentru a primi subvențiile europene, țăranul român trebuia să mai şi cultive pământul. Dar a preferat să mintă, luând banii fără a lucra pământul sau mințind despre culturile folosite. UE s-a prins şi ne-a blocat fondurile. Dar ce-au făcut autoritățile?

28 iunie 2011

Istoria Internetului


În 1957, în Statele Unite, s-au creat două rețele de cercetare, Interstate Highway System şi Advanced Research Projects Agency, pentru promovarea şi dezvoltarea tehnologiilor avansate. Primele cercetări privind Internetul s-au făcut în cadrul Departamentului Apărării al SUA (DoD, Department of Defense), Agenția pentru proiecte de cercetare avansată (ARPA, Advanced Reasearch Projects Agency) la mijlocul anilor ’60 în forma ARPAnet, o rețea între mai multe calculatoare din unele instituții americane, ce lucrau pentru ARPA. Paul Baran, programator în cadrul companiei Rand Corporation din Statele Unite, a fost primul care s-a gândit, în 1961, la acoperirea planetei cu o rețea de transmisii de date, ca urmare a cererii forțelor aeriene americane de a întocmi un studiu cu privire la menținerea comenzilor şi controlul asupra rachetelor intercontinentale în cazul unui atac nuclear. În 1968, National Physical Laboratory din Marea Britanie realizează şi testează prima rețea construită după principiile lui Baran.

27 iunie 2011

Regalitatea în România, de la sublim la ridicol


Din cei patru regi ai Regatului României, primii doi, Carol I şi Ferdinand, sunt fără îndoială personaje providențiale pentru România. În timpul domniei lui Carol I, România a devenit independentă (1877) şi a făcut pasul spre capitalism. Sub domnia lui Ferdinand, România şi-a atins granițele fireşti, de la Nistru până la Tisa, vorba poetului (1918). Din păcate, următorii doi regi ai României au ‘reuşit’ să anuleze o parte din ceea ce făcuseră strămoşii lor. Carol al II-lea era un afemeiat ce punea mai presus de interesul național nurii Elenei Lupescu, iar despre Mihai, ultimul rege al României, există un material în Curentul din care se poate înțelege câte concesii şi greşeli grave a făcut, în speranța păstrării tronului, într-o Românie guvernată de la Moscova. Materialul este reprodus mai la vale. Până atunci, o remarcă legată de neocomuniştii deveniți brusc monarhişti. Să zicem că România ar deveni monarhie constituțională. Cu ce s-ar schimba lucrurile? Justiția va fi asigurată tot de aceeaşi judecători corupți, polițiştii vor fi aceeaşi, parlamentarii vor fi tot parlahoți etc. O țară se schimbă prin educație, prin elite, prin legi aplicate, printr-o massmedia de calitate, prin muncă, prin cinste etc. Restul este gargară ieftină. Şi acum materialul promis.

25 iunie 2011

Pesediştii, bogaţii care au nevoie de voturile săracilor (cu duhul)


Pregătiţi pentru un nou jaf naţional, mai nesătui ca oricând, după câţiva ani de opoziţie, pesediştii continuă să dezinformeze românii, vorbind de dictaturi verzi pe pereţi. După ce baronul pesedist Liviu Dragnea a furat la greu din fondurile europene, iar bufonul Mazăre of Constanţa apare la tembelizor cu tot soiul de ciudăţenii, deşi este aşteptat să prezinte proiecte de dezvoltare a zonei, măscăriciul Ponta îi tot trage cu ‘dictatura Băsescu’. Păi, stimaţi tovarăşi pesedişti, într-o dictatură reală eraţi de mult la mititica sau alături de Stalin, în cazanul cu smoală, la cât aţi furat în România. Şi culmea absurdului a fost atins de aceşti martori ai lui IliciKGB atunci când au început să plângă, cu lacrimi de crocodil, după onoarea nereperată a Regelui Mihai. Nu erau, oare, pesediştii lui Ilici cei care-l opreau pe Rege, în 1990, la aeroport, împiedicându-l să-şi viziteze mormintele părinţilor de Paşti? Nu erau pesediştii cei care, tot în 1990, lansau zvonuri absurde despre venirea Regelui şi sărăcirea ‘boborului’? Nu s-a întâmplat aşa, i-aţi sărăcit voi pe români, în numele mătuşei Tamara. Pentru cei care vor să voteze PSD-ul în 2012, adică USL, există mai jos povestită o întâmplare reală, din 2009, despre cum promova PSD-ul infractorii, chiar dacă azi fac mare tam-tam despre aşa-zisa incompetenţă a actualilor guvernanţi. Şi Văcăroiu cum era, tovarăşul Ponta? Cum era acest beţivan nenorocit, care 4 (patru) ani nu a făcut nici o reformă economică, iar inflaţia era de 400% pe an? Dar haideţi să vedem ce valori are PSD-ul prin Oltenia, regiune care l-a dat României de dictatorul care a dus ţara în stalinismul cel mai pur, de unde nu vom ieşi nici în 40 de ani de libertate.

24 iunie 2011

Ce ştim despre viteza luminii


Pentru cei care îşi amintesc noţiunile cursului de fizică, viteza luminii era de aproximativ 300.000 km/s. Dacă dorim mai multe amănunte, alte informaţii despre subiect găsim pe Wikipedia. De exemplu, viteza luminii în vid este o importantă constantă fizică universală; conform cunoştintelor pe care le avem în prezent, este viteza de propagare a luminii în vid perfect - independent de parametri fizici ai luminii cum sunt: culoarea, intensitatea, direcţia, polarizarea sau durata propagării. Această caracteristică este proprie nu numai luminii din spectrul vizibil, ea este valabilă tuturor radiaţiilor de natură electromagnetică cum sunt: undele radio, lumina infraroşie şi ultravioletă, radiaţiile X şi Gamma. Viteza luminii în vid, conform teoriei relativităţii restrânse al lui Einstein reprezintă valoarea limită a vitezei pe care o poate atinge un corp, indiferent de mediul în care se propagă. Valoarea sa, exprimată în unităţi din Sistemul Internaţional, este de 299.792.458 m/s (metri pe secundă).

22 iunie 2011

De ce țiganii (nu) sunt discriminați în România


DEX-ul ne spune că a discrimina înseamnă a separa, a face deosebire, a face distincție, a distinge. De zeci de ani, în România şi nu numai, țiganii se disting prin furturi, violență, poluarea mediului, nemunca, mizerie, lipsa educației etc. Dacă vorbeşti de aceste adevăruri nu înseamnă discriminare. Altfel, putem considera că şi ucigaşii sunt discriminați, atunci când li se pun cătuşele. Ţiganii, prin tot ceea ce fac, sunt o povară pentru orice comunitate. Nu poți locui alături de indivizi fără lege, Dumnezeu, educație, morală. Atunci când autoritățile române discută de această etnie, greşeala majoră pe care o fac este considerarea țiganilor ca o populație asemănătoare armenilor, maghiarilor, evreilor etc. Şi nu este deloc aşa. Ţiganii sunt cei care au făcut praf imaginea României, țiganii sunt cei care nu produc nimic, dar trăiesc din munca românilor plătitori de taxe şi impozite. Câți muncesc din cei aproximativ două milioane de țigani? Foarte puțini, sub 5% probabil. Dar se reproduc în neştire. Cum pot asigura un viitor pentru copii lor nişte indivizi care nu au nici o profesie, nici o locuință, nici un viitor? Toate aceste viitoare generații de țigani vor fi viitorii infractori ai Europei, viitori ucigaşi de bătrâni care, după o viață de muncă, pot fi măcelăriți fără probleme de țigani, într-o țară unde pe autorități le doare-n bască de oameni. Cei bogați oricum au pază şi vile în care se intră greu, aşa încât se poate deduce cam de unde vor fura cei trei milioane de țigani pe care România îi va avea în câțiva ani. Cu toate că avem modelul francez şi italian de limitare a fărădelegilor țiganilor, România țiganizată îşi acceptă soarta de producătoare de țigani infractori, doar IliciKGB are o genă de țigan, la fel ca Bombonel Năstase.

21 iunie 2011

Cum putem avea propriul font în computer


Dacă vă doriți propriul font în computer, adică propriul scris aşa cum l-am învățat în clasele primare, trebuie să aveți un scanner şi o imprimantă. Intrați pe site-ul www.fontcapture.com şi parcurgeți următorii paşi:
1.Se tipăreşte la imprimantă un document (formular) de pe site (găsiți amănunte acolo).
2.Se completează formularul.
3.Se scanează formularul (şablonul) şi se salvează.
4.Se încarcă (upload) şablonul pe site.
5.Se obține (generează) fontul.
6.Se descarcă fontul.
7.Se instalează fontul în computer.

20 iunie 2011

Din (neo)comunism s-au născut politicianul şi electoratul de azi


De-a lungul şi de-a latul Pământului, cei ieşiți din dictatura comunistă au rămas cu sechele, mai ales în modul de apreciere a realității. Pentru cei care utopia bolşevică reprezintă raiul întruchipat, a vorbi de imensul rău făcut acestei nații de comunişti este un sacrilegiu. Şi totuşi, dacă România arată azi aşa cum o vedem, este meritul celor care, ieşiți din comunism la lustruit bulevardul democrației, au furat şi distrus tot în această țară. Ceea ce refuză să înțeleagă nostalgicii dictaturii comuniste este faptul că în România n-au venit să distrugă americanii, francezii sau germanii, ci urmaşii lui Ceaşcă, unii dintre ei chiar amici ai dictatorului. Despre politicianul neocomunist şi electoratul său fără creier scrie cu mult talent Doru Buşcu, ziarist la “Academia Catavencu” (precizare utilă pentru otevişti şi/sau manelişti). Iată mai jos acest material intitulat ‘Sărbătoarea proştilor’.

17 iunie 2011

USL-ul şi metodele kaghebiste de dezinformare


România ieşită din bezna dictaturii comuniste a fost ținta atacurilor serviciilor ruseşti de informații, mai ales că foşti kaghebişti erau stăpânii României după 1989. De la kaghebistul Ilici Iliescu şi până la kaghebistul dovedit încă dinainte de 1989, generalul Nicolae Militaru, numit de IliciKGB în funcția de ministru, deşi era autorul moral al masacrului de la Otopeni din decembrie 1989, atunci când au fost trimişi la moarte tineri nevinovați, elita politică a României democratice (hă, hă, hă) lingea tălpile țarilor de la Kremlin. Tradiția kaghebistă este dusă mai departe de USL (Uniunea Sovietico-Liberală), grupare ce aplică metode kaghebiste de dezinformare, prin intermediul tembeliziunilor deținute de securistul Dan Voiculescu (Antena 3, în special) şi a postului Realitatea TV. Pentru a înțelege cum se produce dezinformarea, se recomandă lectura cărții Tratat de dezinformare, scrisă de Vladimir Volkoff, în care acesta povesteşte metodele folosite de KGB pentru dezinformare şi intoxicare. Am găsit postate pe net câteva idei din această carte şi modul lor de aplicare de către USL-ul ce aruncă flegme. Iată, mai jos, cum fac useliştii din România un nou gulag rusesc, deocamdată la nivel de proiect.

16 iunie 2011

Trucuri ale motorului de căutare Google


Motorul de căutare pe Internet Google este un produs al companiei americane Google Inc., fondată în septembrie 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Motorul de căutare oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor din web, în 124 de limbi, având o bază de date despre mai mult de 8 miliarde de situri web. Statisticile indică faptul că peste 80% din căutările pe Internet sunt efectuate prin motorul de căutare Google. Finanțarea cheltuielilor companiei se face prin publicitate. (Informațiile sunt preluate din Wikipedia.) Pe lângă anumite tehnici de căutare avansată, Google oferă facilități ce merită a fi cunoscute. Acestea funcționează pentru http://www.google.com/.

13 iunie 2011

Cum putem downloada şi vizualiza offline un întreg site


Internetul are şi părți mai puțin bune, legate de viteza de trafic, prezența viruşilor etc. Dacă vreți să aveți un site la dispoziție independent de conexiunea la internet, există Offline Explorer, o aplicație care descarcă site-ul – sau anumite părți din el – şi îl pune frumos într-un loc pe hard, de unde poate fi accesat oricând, pe furtună, zăpadă, atunci când conexiunea la net este gripată. Pentru a downloada programul urmați link-ul de mai sus. Dimensiunea aplicației este de 7.52 MB, fiind compatibilă cu sistemele de operare Windows XP, Vista, 7. Este extrem de util pentru cei care doresc să studieze anumite tutoriale, acestea putând fi răsfoite offline.

12 iunie 2011

România, țara în care câinii sunt ucişi cu bestialitate


Atunci când nişte guvernanți iresponsabili dau mâna (şi şpaga) cu partea bezmetică a ‘boborului’ iese de-o dictatură sau de-o democrație bananieră. Cam aceasta a fost guvernarea neocomunistă din România, fie că ea s-a numit PDSR+PUNR+PSM+PRM, PSD+UDMR sau USL. Chiar dacă există o lege care pedepseşte cruzimea la adresa animalelor, mafiotul Adrian Năstase, printr-o Ordonanță de Urgență (marile lovituri la adresa României din perioda 2001-2004 s-au dat prin ordonanțe de urgență), o permis uciderea cu cruzime a câinilor, unii din sistemul ticăloşit făcând bani frumoşi din această afacere. Povestea un pic mai la vale. Am remarcat pe net, în ultima perioadă, dorința unora de a trăi ca-n Germania. Păi, în Germnia animalele nu sunt ucise cu bestialitate, animalele nu sunt abandonate pe oriunde, oamenii de acolo chiar aplică normele europene. Mutați electoratul pesedist în Germania şi veți vedea cum Germania devine, încet dar sigur, o republică bananieră de care-ți vine să plângi sau să râzi. Noi am fi mulțumiți dacă, în următorii 20 de ani, am ajunge măcar la nivelul de trai al polonezilor, cehilor sau ungurilor şi la infrastructura lor. Aşa cum arată ‘boborul’ acum (otevizat şi manelizat) pe nemți n-o să-i ajungem niciodată.

11 iunie 2011

Cum obținem o adresă temporară de e-mail


Sunt situații în care nu aveți siguranța că, folosind adresa reală de mail, nu veti fi bombardat cu spam-uri sau newsletter-uri, ori, pur şi simplu, nu aveți chef ca cineva să vă ştie adresa reală de mail. Pentru aceasta puteți face rost de o adresă temporară de mail, folosind ceea ce se numeşte disposable e-mail service. Veți obține o adresă temporară, ce va expira după o anumită perioadă, aceasta putând fi, evident, prelungită. Iată mai jos câteva site-uri care oferă acest serviciu.

9 iunie 2011

Polițiştii, autorii morali ai devastării României


Timp de două decenii s-a auzit hitul ‘În România se fură’. Se pare că foarte puțini se întreabă cine ar trebui să se ocupe de protecția avuției naționale. S-a furat în România 20 de ani cu acordul polițiştilor. Toate hoțiile, mai mari sau mai mici, s-au produs pe fondul atitudinii pasive a unor polițişti, cei care, din motive care-mi scapă, au acceptat să se fure ca-n codru. Cea mai probabilă explicație este corupția polițiştilor, cei care zeci de ani au fost mai mult decât indiferenți la devastarea țării pe care, prin fişa postului, erau datori s-o apere de vandalii care au distrus şi furat totul, de la clădirile abandonate la fierul furat de oriunde. Pentru o şpagă mai mare sau mai mică, polițistul român uită că țara nu-i un sac fără fund, iar la un anumit moment totul se plăteşte. Din povestea de mai jos se poate înțelege frăția dintre polițişti şi infractori, un cancer pentru statul de drept. Nu poate exista o societate civilizată şi prosperă cu polițişti care se trag de şireturi cu infractorii, cum se întâmplă în România. Iată şi povestea promisă.

7 iunie 2011

Ce este dincolo de ‘marginile’ Universului


Universul este tot ceea ce se vede plus tot ceea ce mai poate exista, găsim pe Wikipedia. Sunt mai multe ipoteze de formare a Universului, dar cea mai răspândită este Big Bang-ul, modelul cosmogonic ce oferă informațiile cele mai complete şi mai corecte, din punct de vedere ştiințific. Pe Scientia.ro am găsit o întrebare pe care mi-am pus-o de multe ori: Ce a fost înainte de Big Bang? Am să redau mai jos dialogul pe această temă între persoane care sunt, probabil, destul de informate asupra subiectului originii Universului. Dintre toate argumentele, pentru mine, cel mai plauzibil, legat de ce a fost înainte de formarea Universului, mi se pare următorul: “Nu e nimic dincolo de marginile Universului nostru. Odata ca Universul nu are margini, desi volumul este finit (asa cum suprafata unei sfere are o arie finita, dar nu are nici o margine). A doua oara pentru ca spatiul s-a nascut cu Universul odata si exista numai aici. Cel putin asta de-l stim noi. Ca sa existe ceva din punctul nostru de vedere, intai trebuie sa existe si spatiul care sa-l contina. De asemenea, si timpul s-a nascut tot cu Universul, deci notiunea de "inainte" de Big Bang (sau sa zicem inceput, in caz ca n-am avut parte chiar de Big Bang) nu are sens.” Dar iată şi alte puncte de vedere, mai mult sau mai putin argumentate.

5 iunie 2011

România, o imensă fabrică de diplome false


Poate cel mai mare rău făcut acestei țări de grupul kaghebist ajuns la putere în România după decembrie 1989 a fost distrugerea sistemului de învățământ superior din România, prin acceptarea universităților fantomă, a zeci se sereleuri unde se obțineau diplome de studii contra cost. Invățământul a fost alterat masiv de cei care, pentru bani, au acceptat să coboare foarte jos nivelul educațional din România. Libertatea este anulată de corupție, iar foştii comunişti deveniți mai-marii României în ultimul deceniu al secolului trecut au ştiut foarte bine aceasta. Orice eşec al democrației din România nu putea decât să bucure un Vadim, sluga şi poetul lui Ceaşcă, un Iliescu, racolat de KGB, pe când era la studii în Moscova. Aşa cum toate centrele industriale au fost abandonate după ani în care neocomuniştii au refuzat să le privatizeze, educația a fost terenul în care aceiaşi comuniştii au mai câştigat o bătălie umilind această țară. Refuzul unui proiect viabil pentru o altfel de educație în România si menținerea aceluiaşi sistem învechit, folosit în dictatura comunistă, a fost încă o metodă prin care dinozaurii roşii şi-au întărit privilegiile, pe cadavrul unei Românii în agonie. Din păcate, liberalii de ‘dreapta’ (hă, hă, hă) au trecut, începând cu 2008, de partea celor care poarta vina principală pentru faptul că suntem, alături de Bulgaria, cea mai puțin reformată țară din UE. Aceasta şi deoarece, în timp ce ungurii treceau la reforme substanțiale în anii ’90, IliciKGB şi gaşca sa se pupau cu Gorbaciov pe cadavrul Basarabiei. Dar iată, mai jos, şi câteva exemple de politicieni care au beneficiat de fabrica de diplome false din România.

4 iunie 2011

Blocarea computerului cu USB Flash Drive


Dacă vreți să blocați un computer, din diverse motive, există şi metoda folosirii unui stick. Calculatorul va funcționa numai atunci când stickul se află conectat. Aplicația care face posil acest lucru se numeşte Predator şi, după url-ul link-ului, pare un produs francez. Se descarcă aplicația (urmați link-ul anterior), se instalează şi se rulează aplicația (automat după finalizarea instalării). Se introduce apoi stickul, se alege o parolă, se verifică dacă este precizată calea corectă către unitatea USB Flash Drive (dacă nu este cea corectă, se schimbă dintr-o listă derulantă), iar în final se face click pe ‘Create key’ şi apoi OK. Va dura câteva secunde până când programul se inițializează, după care o pictogramă de culoare verde (din bară) va indica funcționarea aplicației.

3 iunie 2011

O filă din procesul hazliu al comunismului


Ca fost student al Universitații “Al. I. Cuza”, din Iaşi, citeam cu plăcere revista studențească “Dialog”, scrisă în anii ’80 ai secolului trecut de studenți talentați, mulți dintre ei încercând să treacă dincolo de barierele cenzurii comuniste. O întâmplare amuzantă, de care auzisem la vremea aceea, am regăsit-o povestită în Academia Cațavencu. Ca să înțelegem dimensiunea răului bolşevic, trebuie precizat că tabloul din imagine nu a fost realizat de Dan Hatmanu având pistolul unui securist în ceafă, ci din dorința, probabil, de parvenire. Cam asta au făcut agenții Moscovei vreme de jumătate de secol: au transformat acest popor într-un neam de turnători, unii dintre ei, precum Dan Hatmanu, devenind chiar pupincurişti celebri. Mulțumim moldoveanului Dan Hatmanu pentru spiritul său civic, pentru modul în care a cinstit memoria părinților săi, cărora bolşevicii le-a luat tot la colectivizare sau naționalizare. Aşa arăta o parte din elita României comuniste, precum acest Hatmanu, care-l făcea pe Ceaşcă egalul celui mai mare domnitor al românilor, Ştefan cel Mare. Iar dacă Ştefan ne-a lăsat o Moldovă mare şi puternică, Ceaşcă a lăsat o Românie inapoiată economic, cu mentalități de Ev Mediu, o Românie de turnători şi securişti, o Românie de care occidentalii discutau la modul: “România, acea țară în care se moare de foame”. Iată mai jos articolul din Cațavencu.

2 iunie 2011

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri


După cum se ştie, Pământul se roteşte în jurul Soarelui şi în jurul axei sale. Mişcarea de revoluție, care se produce cu o viteză medie de 29,783 km/s (107.218 km/h), conform Wikipidia, se produce în 365 de zile şi 6 ore. De aceea, o dată la patru ani, adunând cele 6 ore, anul calendaristic are 366 de zile (an bisect). Numărul anului bisect se divide cu 4 (se împarte exact la 4). Odată cu mişcarea în jurul Soarelui, Pământul se roteşte şi în jurul propriei sale axe, de la vest spre est. Axa de rotație a Pământului este o axă imaginară care pătrunde în suprafața terestră prin cei doi poli geografici, Polul Nord şi Polul Sud. Această axă de rotație are o înclinație de 66 grade şi 34 minute față de planul orbitei Pământului (planul este o suprafață infinită fără grosime, iar orbita Pământului, sub forma de elipsă, reprezintă curba descrisă de Pământ atunci când se roteşte în jurul Soarelui). Rotația Pământului în jurul propriei sale axe determină alternanța zi/noapte, adică Pământul are o parte luminată de Soare, unde este zi, şi o parte neluminată, unde este noapte. Rotația Pământului în jurul propriei sale axe are loc în 23 ore, 59 minute şi 4 secunde. Din rațiuni practice, este folosită ziua cu durata de 24 ore. Ce s-ar întâmpla dacă Pământul nu s-ar mai roti în jurul propriei axe?