29 aprilie 2011

Cum inscripţionăm pozele online


Dintre multele posibilităţi prin care putem ‘prelucra’ pozele online, se distinge, prin simplitate, WaterMark. Nu este nevoie să te înregistrezi pentru a da personalitate pozelor tale. Se intră pe site (click pe link), se încarcă poza (sunt acceptate formatele jpg, jpeg, png, gif, bmp, iar dimensiunea unei poze trebuie să fie mai mică de 500 kB), se alege textul cu care inscripţionăm poza (sau imaginea), se alege forma şi dimensiunea fontului, culoarea fontului, poziţia textului (‘gradul’ de înclinare al textului), opacitatea textului. La sfârşit se descarcă poza inscripţionată. Dacă se doresc mai multe unelte pentru prelucrarea pozelor, se upgrade-ează WaterMark, dar aceasta se face plătind 29.95$.

26 aprilie 2011

Cum putem urmări filmuleţele de pe YouTube fără browser


Pentru a viziona clipurile video de pe YouTube este, de obicei, nevoie de un browser, pentru a le căuta. Se poate şi fără browser, direct de pe suprafaţa de lucru. Pentru aceasta se caută şi se instalează programul desktube. Este o aplicaţie gratuită, ce poate găsi, vizualiza, gestiona şi partaja fişiere video de pe YouTube, folosind desktop-ul sau un dispozitiv mobil, fără să fie nevoie de browser. Este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac, Linux, MeeGo, Android, IOS (pentru ultimele două se vor introduce în curând).

25 aprilie 2011

Cum optimizăm performanţele calculatorului


Dintre variantele posibile se detaşează o aplicaţie produsă de o firmă din Germania, aplicaţie numită ToneUp Utilities. Este un program de întreţinere, gestionare şi optimizare pentru Windows, care oferă posibilitatea optimizării performanţelor calculatorului. Aplicaţiile sunt grupate pe categorii, iar după o scurtă scanare a sistemului de operare, vi se oferă şi un set de sfaturi prin care să se optimizeze utilizarea resurselor calculatorului. Deocamdată aplicaţia este oferită gratuit, fiind la promoţie. Pentru a beneficia de această facilitate, mergeţi la pagina promoţiei, introduceţi adresa de e-mail şi completaţi codul de verificare. Daţi apoi click pe link-ul de validare pe care-l primiţi în căsuţa de e-mail şi veţi obţine codul de activare produsului. Descărcaţi programul, introducând înainte încă o dată adresa de e-mail. Apoi instalaţi programul şi înregistraţi-vă folosind codul de activare. Aplicaţia are aproximativ 20 MB şi nu are interfaţă în limba română (are în schimb în poloneză, doar nu suntem noi vecini cu nemţii).

24 aprilie 2011

Cum putem face aplicaţii portabile din orice aplicaţie


Uneori avem nevoie de un anumit program la serviciu sau în alte locuri. Dacă acest program l-am putea avea pe un stick USB, de exemplu, ar fi foarte bine. Acest lucru este posibil, adică putem face din orice aplicaţie o aplicaţie portabilă. Pentru aceasta se descarcă şi se instalează programul numit Cameyo. Este un soft gratuit, cu dimensiunea de aproximativ 5MB. Înainte să instalezi un alt program, porneşti Cameyo. După instalarea programului în calculator, Cameyo reţine ce s-a instalat şi face un fişier .exe, pe care-l poţi folosi oriunde şi care este aplicaţia portabilă dorită. Bineînţeles mai există şi alte metode, iar acestea pot fi căutate.

22 aprilie 2011

Cum se reprezintă datele alfanumerice


Prin ‘caractere alfanumerice’ înţelegem: literele mari şi mici ale alfabetului (latin), cifrele de la 0 la 9 (arabe), semnele de punctuaţie, operatorii aritmetici şi de relaţie (+ , >, …), alte caractere speciale ($, #, …). În general, prin ‘caractere alfanumerice’ se înţeleg toate caracterele care pot fi introduse de la tastatura unui calculator. Un calculator înţelege, memorează şi prelucrează şiruri de cifre binare, care reprezintă comenzi, informaţii, date. Cifrele binare sunt 0 şi 1, cifre folosite la scrierea numerelor în baza 2. Cu o cifră binară se pot scrie numerele binare diferite 0 şi 1, adică două cifre binare(21). Cu două cifre binare se pot scrie numerele binare diferite 00, 01, 10, 11, adică patru numere binare(22). Cu trei cifre binare se pot scrie numerele binare diferite 000, 001, 010, 011, 100, 101, 110, 111, adică opt numere binare(23). Şi aşa mai departe. Rezultă că pentru n cifre binare se pot scrie 2n numere binare diferite. Astfel, reprezentarea datelor alfanumerice se poate face, de exemplu, prin cuvinte (şiruri) de cod de 8 cifre binare, care permit construirea a 256(28) cuvinte de cod diferite, care acoperă necesarul de caractere.

21 aprilie 2011

Infractorul Vîntu şi legile României


Dacă în perioada dictaturii comuniste spaţiul public era ocupat de cizmarul ateu şi ‘savanta de renume mondial’, dar meteoric mai apăreau şi oameni ce meritau promovaţi (elevi olimpici, sportivi medaliaţi etc.), azi spaţiul public din România este ocupat de servitorii mogulilor infractori şi/sau securişti, cei care (de)formează generaţiile de mâine ale României. Ei trebuie închişi, dacă au încălcat legea, deoarece legea nu-i doar pentru ‘fraierii’ care fac audienţă, nu-i doar pentru cei care nu au reuşit să fure banii din conturile lui Ceaşcă, precum fostul securist dovedit Dan Voiculescu. Mai jos este înregistrarea convorbirii infractorului Sorin Ovidiu Vîntu, din care reiese modul infracţional de a gândi al acestui individ, fără norme morale sau legale. Probabil, în România, va ieşi repede din puşcărie, ştiut fiind faptul că avem o justiţie pe care binele public o lasă rece, respectiva instituţie fiind, poate, cea mai vinovată pentru degradarea continuă a spaţiului public din România. Un Vîntu după gratii un număr cât mai mare de ani ar fi un început de normalitate, în drumul României spre adevăratele standarde europene.

19 aprilie 2011

Cum a aruncat PNL-ul 24 de milioane de euro, din banii României, pe apa Sâmbetei


Era anul 2008, an în care căpşunarii, zidarii şi menajerele plecate la muncă în Occident făceau economia lui Tăriceanu să duduie. Chiar dacă în România nu se producea mare lucru, mult mai puţin decât azi, liberalii lu’ Peşte prăjit aveau bani. Dar nu de pus deoparte pentru vremuri de criză, ci de aruncat cu banii ţării oriunde şi oricum. Mai jos este povestea pierderii a 24 de miliane de euro din banii publici de către cei care, în 2008, ştiau cum să lase după ei potopul. Poate şi de aceea, azi, Crin (cel cretin) îşi permite limbajul de cartier Ferentari la adresa celor care guvernează România. Şi dacă tot este chiulangiul Parlamentului, poate îl invită la o cafea pe Tăriceanu, iar acesta îi face un rezumat al articolului apărut în „Academia Catavencu”, nr.33/2009, locul unde se povesteşte cum banii României erau irosiţi aiurea-n tramvai de liberalii roşii şi în dungi.

17 aprilie 2011

Geo Bogza, unul din autorii rusificării României


Geo Bogza a fost, şi poate mai este, în programele şcolare de Limba şi literatura română. Prin scrierile sale, şi ale altora asemenea, Partidul Comunist Român a spălat creiere în România, adică a (de)format acei cetăţeni care, după 1989, vor devasta România, distrugând şi furând totul, mai ceva ca hunii sau vandalii. Dacă spaţiul public din România este populat astăzi de specimene de secol XIX, acest fapt este urmarea a 50 de ani de rusificare a României. Iar aceasta s-a produs şi datorită ‘marelui’ Geo Bogza. Dar iată ce scrie Ştefan Agopian, în ‘Academia Caţavencu’, nr.32/2009, despre Geo Bogza.

16 aprilie 2011

Unde este cenzurat accesul la Internet


Recent am găsit o ştire care afirmă că, în 15 ţari ale Terrei, accesul la internet este ori limitat, ori interzis. Lista alcătuită de Reporteri fără frontiere cuprinde următoarele ţări: Maldive, Tunisia, Belarus, Libia, Siria, Vietnam, Uzbekistan, Nepal, Arabia Saudita, Iran, China, Mianmar/Burma, Cuba, Turkmenistan, Coreea de Nord. Legat de maica Rusie, ‘Reporteri fără frontiere’ afirmă că ‘Rusia nu a introdus încă filtrarea sistematică a site-urilor, precum face China, dar a utilizat metode mai subtile de control, cum ar fi modificarea ulterioară a conţinutului unui site sau presiuni asupra furnizorilor de servicii Internet. Cum criminalul Putin este numărul unu în Rusia, măsurile de intimidare a opoziţiei din Rusia s-au desfăşurat şi în lumea Internetului, site-ul opoziţiei fiind închis din motive de ‘promovare de sentimente antiguvernamentale’. Tot în Rusia, anumiţi bloggeri sunt judecaţi sau condamnaţi din motive inventate, după ce au criticat puterea de la Moscova. După ce toţi ziariştii incomozi din Rusia au fost asasinaţi din ordinul lui Putin, s-a trecut, cu represaliile, în lumea internetului.

14 aprilie 2011

Dinel Staicu, un infractor bolşevic din Republica Securistică România


Nu ştiu alţii cum sunt, dar atunci când îmi amintesc de anii ’90, perioadă în care foştii comunişti făceau legea şi legile în România, comunismul era la mare trecere printre colhoznicii şi ‘intelectualii’ patriei, cei pentru care nu au existat crimele comunismului, nu a existat cedarea de teritorii româneşti ruşilor, nu a existat minciuna, corupţia, întunericul, spălarea creierelor, foamea, frigul şi toate celelalte. Şi poate aş avea o brumă de respect faţă de nostalgicii bolşevismului, înţelegându-le frustrările şi nudul din creier, dar acest respect este anulat de furtul continuu din avutul public practicat de ‘martorii lui Ceaşcă’. De la pietrişul de pe drumul public, furat fără nici o reţinere pe aici, de cei care îl proslăvesc pe cizmarul ateu, şi până la furtul de milioane de euro practicat de Dinel Staicu, cel care făcea furori pe la tembelizor, în anii ’90, cu ‘muzeul epocii de piatră, pardon de aur’. Pentru populaţia de gură-cască plantată în faţa tembelizorului, n-a contat nici un moment că la temelia acelei epoci stau milioanele de români deportaţi şi ucişi în numele lui Marx, Lenin, Stalin şi, ultimul pe listă, datorită gloanţelor lui Ilici, Ceauşescu. Cu secera şi ciocanul drept emblemă, Dinel Staicu nu s-a gândit o clipă că acei bani furaţi din banii publici sunt, poate, pentru bătrânii României, cei care nu au azi medicamente, dar şefii Poliţiei Române au vile de milioane de euro, sunt poate pentru alocaţia copiilor României, cei care trăiesc la limita subzistenţei, dar Adrian Năstase are zeci de case, sunt pentru medicii şi profesorii României, cu salarii de mizerie, dar liderii de sindicat din România au averi imense, la fel parlamentarii, şefii clanurilor interlope, capii justiţiei de rahat etc. Acest Dinel Staicu, bolşevicul cu suflet de infractor, ‘a utilizat integral sumele de bani împrumutate de la bancă fără a achita ratele scadente creanţelor cesionate, a dispus reorganizarea prin absorbţie a societăţilor cesionare şi apoi le-a declarat falimentare. Ulterior, el a înstrăinat imobilele asupra cărora se constituiseră garanţii, astfel că executarea garanţiilor nu s-a mai putut realiza, notau procurorii’.

13 aprilie 2011

Tutoriale întru ştiinţa noastră


Pentru cei care doresc informaţii despre PC-uri şi nu numai, există PC-Config (Totul despre PC şi mai mult de atât!), un site cu informaţii interesante, utile şi diverse. De la softuri gratuite ce pot fi downloadate şi până la clienţi de torrent, site-ul cuprinde descrieri şi tutoriale utile pentru cei ce doresc să-şi rezolve singuri problemele PC-ului. Spre exemplificare, am ales tutorialul ‘Cum să transformi Windows XP în Windows 7’. Pentru mai multe informaţii, click pe unul din link-urile de mai sus.

11 aprilie 2011

Cum aflăm informaţii despre componentele calculatorului


Se poate întâmpla să ai nevoie de anumite informaţii despre componentele calculatorului, atât hardware cât şi software. Există o varietate de metode pentru a afla, de la păstrarea facturii de la achiziţionare şi până la click dreapta pe ‘My Computer’-->’Properties’-->’Hardware’-->’Device Manager’. O aplicaţie capabilă să identifice fiecare comonentă a calculatorului am descoperit-o pe http://www.forwindows.net/. Aplicaţia se numeşte System Spec, este gratuită, nu necesită instalare, fiind compatibilă cu orice sistem de operare Windows.
Cu acest program avem acces la date despre sistemul de operare, nume computer, numele utilizatorului, adresa IP a PC-ului, versiunea Windows şi pachetul service pack, număr de serie windows, versiunea browser-ului Internet Explorer, memorie RAM, tipul şi viteza procesorului, tipul plăcii de sunet, informaţii despre placa video, rezoluţia monitorului, informaţii despre conexiuni, informaţii despre imprimante, porturi USB, BIOS, informaţii despre Hard Disk, detalii despre placa de bază, detalii despre dispozitivele conectate prin USB etc.

10 aprilie 2011

C.T. Popescu, numele eşecului presei româneşti


Nu ştiu dacă s-au schimbat în bine, după 1989, toate elementele societăţii româneşti, dar libertatea presei ar fi trebuit să aducă ‘binele public’, de care aveam atâta nevoie. N-a fost să fie şi deoarece, în presă, au existat şi există oameni proveniţi din fosta securitate comunistă (Dan Voiculescu), din mediul infracţional (Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat înainte de 1989 pentru delapidare, adică furt din banii publici, infracţiune repetată după 1989, atunci când a furat banii Fondului Naţional de Investiţii, scăpând până acum datorită unei justiţii de cacao, cea care nu reuşeşte să vadă ceea ce ştie o ţară întreagă), plus alţii asemenea. Un caz special îl reprezintă Cristian Tudor Popescu (CTP), ‘justiţiarul’ de carton al presei româneşti. Dacă PNŢ-ul este la marginea politicii româneşti, chiar dacă l-a avut pe martirul anticomunist Corneliu Coposu şi este urmaşul Partidului Naţional Român, unul din autorii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, este şi deoarece această lichea de doi bani numită CTP a atacat mereu, timp de patru ani, 1997-2001, PNŢ-ul, punându-i în cârcă toate relele societăţii româneşti. Rezultatul a fost ajungerea în turul doi al alegerilor din 2000 a două fosile comuniste, IliciKGB şi VC Tudor, pupincuristul lui Ceaşcă.

9 aprilie 2011

Legile în România, poveşti pentru fraieri


O parte a micii reforme din justiţie o constituie şi actualizarea Codului Penal al României, prin Legea 202/2010. Ca orice Republică bananieră respectabilă, comunitatea românaşilor care nu ştiu decât să fure ignoră total legile României, situaţie vizibilă din avion, doar aşa suntem ultimii ciumeţi ai lumii libere, chiar dacă tembeliziunile securisto-infracţionale dau la maxim refrenul ‘ce popor muncitor şi cu respect faţă de legi suntem noi, dar ce prost suntem guvernaţi”. Iată mai jos câteva articole din noul Cod Penal, nişte glumiţe nevinovate pentru Ferentariul României şi nu numai.
Art.326: Fapta persoanei care, avand capacitatea de a munci, apeleaza in mod repetat la mila publicului, cerand ajutor material, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 ani. Păi, la câţi cerşesc în România, să nu mori de râs.

5 aprilie 2011

Cum a devalizat caracatiţa pesedistă băncile din România


De câte ori îi văd la tembelizor pe neocomuniştii din PSD, îmi vine în minte un banc. Un tip se întâlneşte cu o tipă şi îi propune să facă sex cu el pentru, să zicem, o mie de euro. Tipa, gândindu-se că 1.000 de euro înseamnă ceva, acceptă. ‘Dar pentru 10 euro ai face-o?’ mai întreabă tipul. ‘Dar ce, se răsteşte tipa, mă crezi curvă?’ ‘Asta am stabilit deja, acum negociem preţul’ adaugă tipul. Stimaţi tovarăşi pesedişti, orice român care gândeşte a stabilit deja: sunteţi o adunătură de hoţi, nu mai este cazul să vă răstiţi pe la tembelizor şi să promiteţi ceea ce niciodată n-o să puteţi oferi României. Pentru cine mai are îndoieli în ceea ce priveşte PSD-ul lăsat moştenire de Ilici-KGB, este mai jos un material preluat din http://www.catavencu.ro/, din care se poate înţelege încă o dată cum ar guverna mafioţii pesedişti România, dacă electoratul asistat social, cel care practic a distrus România după 1989, menţinând la putere eşalonul al II-lea al Partidului Comunist Român, ar vota masiv cu neocomuniştii, în speranţa iluzorie a unei bunăstări care nu se obţine decât eliminând ceea ce pesediştii n-o vor face nicidată: corupţia masivă din România. Articolul a apărut în 2009 şi are titlul ‘Atenţie, PSD transformă Eximbank într-un nou Bancorex!’.

4 aprilie 2011

Cum putem trimite SMS-uri gratuite oriunde în lume


Un mod gratuit, rapid şi fără condiţionări de a trimite SMS-uri oriunde în lume este http://sms.bdrulez.com/. Nu este necesară înscrierea pe site sau alte condiţionări. Se intră pe site (click pe link-ul anterior), se introduce numărul de mobil, în format internaţional (codul ţării + numărul de mobil), se tastează mesajul de maximum 160 de caractere şi se apasă butonul ‘Send Free SMS’. Mesajul este, de obicei, primit în termen de un minut la nivel mondial. Doar în cazul în care sunt probleme cu acoperirea la nivelul destinatarului ar putea dura ceva mai mult. Este, probabil, una dintre cele mai rapide metode de a trimite SMS-uri cu ajutorul PC-ului.

3 aprilie 2011

Întrebări şi răspunsuri din domeniul IT


Pentru cei care vor să aibă o imagine cât mai clară în privinţa anumitor noţiuni din domeniul IT, sunt mai jos câteva întrebări şi răspunsuri, găsite pe acelaşi site, plin de informaţii utile şi interesante, Scientia.ro.
Care este diferenţa dintre sistemele de fişiere NTFS şi FAT? Dar FAT32?
(R1) NTFS, FAT si FAT32 sunt diferite sisteme de fisiere (file system) folosite de platforma Windows. FAT este un sistem mai vechi, si mai putin folosit astazi. FAT32 este un sistem folosit in special de WindowsXP. WindowsXP poate functiona atat pe sistem FAT32, cat si pe sistem NTFS. NTFS este un sistem mai nou, pe care ruleaza Windows Vista si Windows 7. Aceste sisteme de operare nu pot functiona decat daca harddisk-ul este formatat pe un sistem NTFS. Mai exista si alte file-system, folosite de alte sisteme de operare. De exemplu: ext2, ext3, swap, etc.
(R2) NTFS (New Technology File System) nu este deloc nou de fapt e mai vechi decat windows xp si provine de la Windows NT 3.1 (27 Iulie 1993). Avantajele principale: optimizarea spatiului alocat pentru fisiere, lucru cu fisiere mai mari de 2 GB, suport imbunatatit pentru metadata, criptare la nivel de fisier, log, etc.
Mai multe despre sistemele de fişiere găsiţi aici.

1 aprilie 2011

Cum deblocăm un telefon mobil


Atunci când schimbăm furnizorul de servicii, este posibil ca telefonul mobil să respingă cartela SIM (Subscriber Identity Module). În acest caz, telefonul trebuie deblocat, pentru a-l putea folosi. Pentru deblocarea telefonului există aplicaţia WorldUnlock Codes Calculator, utilitar gratuit cu ajutorul căruia, după instalarea în calculator, se poate debloca telefonul. Se descarcă aplicaţia (urmaţi link-ul anterior), se instalează, se citesc instrucţiunile şi se aplică modelelor de telefoane Nokia, Siemens, Vitel, Maxel, Panasonic, LG, Samsung şi Motorola. De asemenea, cuprinde un calculator MasterCode care poate reseta codul de securitate al telefonului Nokia, dacă l-aţi pierdut.De exemplu, pentru telefoanele Nokia deblocarea se face urmând paşii următori:
(1) Selectaţi modelul de telefon din listă.
(2) Introduceţi numărul IMEI al telefonului (pentru a-l afla tastaţi pe telefon *#06#).
(3) Click pe butonul Calculate (Calculează).
(4) Sunt generate codurile de deblocare.
(5) Dacă sunt afişate şapte coduri, încercaţi primul cod care se încheie cu +7.
(6) Dacă nu funcţionează codul anterior, încercaţi cele care se încheie cu +1, şi în cele din urmă cele care se încheie cu +5.
(7) Când telefonul afişează ‘Sim Restriction Off’ este deblocat.
(8) În cazul în care numai două coduri sunt afişate, introduceţi unul din ele.
Codurile vor avea forma #pw+cod+n#. Pentru a obţine p, w sau + apasaţi tasta * de mai multe ori. Pentru a folosi un cod de deblocare, opriţi telefonul, scoateţi cartela SIM (dacă este nevoie), puneţi-o la loc şi introduceţi codul de deblocare.